top of page

Dutch D’Votion “O-nest” verwacht rond 20-05-20


Grace is drachtig!  Echo liet minimaal 6 pups zien
Fokplan is goedgekeurd door de FRC

Wij verwachten uit deze combinatie zowel zwarte als leverkleurige pups.
 

90549964_1581362955320939_54071315495376
Grace 4,5 years old (19-3-20).jpg

Geb.dat: 14-08-2015, leverkleurige teef

HD A –  PL Vrij (0/0)- Ogen vrij - Gonio Vrij -
Vrij van hartziekten of hartafwijkingen.


Voor meer foto's of informatie over Grace, kunt u haar eigen pagina bezoeken door op bovenstaande link te klikken.

X
 

30-04-2019.jpg
Dutch D'Votion King of Kisses 15 months

Geb.dat: 11-10-2018, zwarte reu

HD A –  PL Vrij (0/0) - Ogen vrij - Gonio Vrij

Voor meer foto's of informatie over Kane, kunt u zijn eigen pagina bekijken door op de bovenstaande link te klikken.

Als u het leuk vind kunt u ook de nestpagina van het K-nest bekijken daar vind u meer info over de ouders van Kane en is ook een link naar het dagboek van het K-nest. Daar vind u meer foto's en info over de puppyperiode van Kane (reutje blauw)

Motivatie fokplan:

Grace en Kane zijn beide door mij gefokt waardoor ik veel informatie heb over de achtergrond van deze 2 ouderdieren. Op het moment dat Kane geboren werd, dacht ik al deze stamboom zou mooi bij Grace passen. We zouden dan wel moeten afwachten hoe Grace en Kane zich ontwikkelen en wat de gezondheidsuitslagen van het K-nest zijn.
Kane is van Merel van der Aa (die gastgezin is van Uppish - de moeder van Kane) en komt nog wekelijks voor jachttraining bij ons thuis. Ik heb Kane nu ook 3x op show mogen uitbrengen en ben heel tevreden over zijn ontwikkelingen. Inmiddels zijn ook de gezondheidsuitslagen van het K-nest bekend waar we erg blij mee zijn. Dat ik een nestje zou willen van Grace en en Kane is een feit.

Toch hebben jullie misschien gezien dat ik eerst een andere reu voor Grace gepland had. Dit zal ik even uitleggen.

Grace is inmiddels 4,5 jaar oud. Volgens de richtlijnen van de FRC en Raad van beheer zou je met 1 teefje 4 nesten mogen fokken tussen de leeftijd van 2 en 8 jaar oud, mits het 1e nestje VOOR 6 jaar gebeurd. Zelf vind ik dit erg veel en mijn plan is om 2 nestjes met Grace te doen.
In het najaar en winter zijn de jachtdagen en veldwedstrijden. Als we hier aan deel willen nemen zijn we veel van huis wat niet te combineren valt met een nestje pups. Wij fokken dus liever in het voorjaar of zomer, dit is ook voor de pups fijn want dan kunnen ze meer naar buiten en van het mooie weer geniet. In de winterperiode zijn wij dan vrij om meer met de volwassen honden te reizen en trainen. 

Daarom had ik voor het 1e nestje van Grace een dekreu in gedachten die al nakomelingen heeft. Waarvan we zeker weten dat hij vruchtbaar is. Kane heeft nog nooit gedekt dus bij hem weten we niet zeker of hij vruchtbaar is. Stel Grace zou niet drachtig zijn, dan weten we daarna ook niet of dit aan Kane of Grace ligt, want voor beide is het het eerste nestje. Als we dan weer wachten tot het voorjaar dan zou Grace 5,5 jaar oud zijn voordat zij gedekt kan worden voor haar dan eerste nestje en dan word het allemaal krapjes om VOOR de leeftijd van 6 jaar te blijven. Als ze dan later loops zou worden dan betekend dit dat we helemaal niet mer met Grace mogen fokken, en die bloedlijn dus eindigt. Dit heb ik met dark Devotion Wood Whistle gehad en heb me voorgenomen dat risico nooit meer te lopen.

Door een reu te nemen die al nakomelingen heeft, hebben we ook meer inzicht in de eigenschappen die de vader doorgeeft en geeft dit iets meer zekerheid voor het 1e nestje. Als Grace dan haar 1e nestje heeft gehad kunnen we zien hoe die pups zich ontwikkelen, wat daar de gezondheidsuitslagen van zijn, heeft Grace ruim de tijd om te herstellen en dan was het plan voor het 2e nestje Kane te gebruiken.

Maar toen kregen we te maken met CORVID-19 en werd het ons onmogelijk gemaakt om naar de geplande dekreu te reizen.
Dan zijn er 2 opties. De loopsheid voorbij laten gaan zonder dekking en hopen dat we de volgende loopsheid in de winterperiode wel naar die geplande dekreu kunnen reizen. Dan zitten we met een winternest, dus dat betekend geen jachtdagen, geen wedstrijden, niks waar we een heel jaar voor getraind hebben. Daarbij is het onzeker hoe CORVID-19 verloopt en of het de volgende loopsheid dan wel mogelijk is om te reizen. Daarbij word Grace dan weer ouder, wat de stress van de leeftijdsgrens 1e nest voor 6 jaar verhoogd. Het MOET dan meteen lukken.
OF we nemen Kane, die toch al in de planning stond. Waarvan het fokplan ook goedgekeurd is en hij is nu wel beschikbaar. We zijn tevreden over zijn ontwikkeling en gezondheid, weten heel veel over zijn achtergrond. He enige risico is dat we niet weten of hij vruchtbaar is, maar dat risico lopen we ook als we hem voor het 2e nestje willen gebruiken. Daarom nu besloten de planning om te draaien en Kane de kans te geven om papa te worden.

 

Inmiddels is Grace meerdere malen gedekt door Kane, dit is allemaal succesvol verlopen. Het is nu afwachten en duimen.

In het slechtste geval raakt Grace niet drachtig en dan weten we helaas niet of het aan Grace of Kane ligt. Dan zullen we de volgende loopsheid (toch in de winterperiode) Grace laten dekken door de eerder geplande dekreu (mits dit dan met reizen mogelijk is).

Maar wat zou het fantastisch zijn als dit wel gewoon lukt. We zijn positief, er is geen reden om te verwachten dat dit niet lukt.
Om niet zo lang in spanning te zitten OF Grace drachtig is, zullen we rond 20 april 2020 een echo laten maken.

In het dagboek O-nest kunt u de ontwikkelingen van Grace volgen.

Hieronder de stamboom van de pups van het O-nest (Grace x Kane).

Zwarte tekst zijn de stamboomnamen. Grijs is geboortedatum en kleur. Rode tekst zijn show of werktitels. Groene tekst zijn gezondheidsuitslagen.

Via de link Dark-Devotion  kunt u veel honden die in de stamboom voorkomen bekijken. Kies links in het menu "FLATCOATS" en dan reuen of teven.

Stamboom met uitslagen als afbeelding.pn
Stamboom met gezondheid als afbeelding.p
bottom of page