top of page

Waar onze honden opgroeien / getraind worden

De kennel is gevestigd in Eperheide (Zuid-Limburg) kort bij het 3-landenpunt (Duitsland, Nederland, België). 
Het is een rustige plek omgeven door bossen, waar we lekker met de honden kunnen wandelen of trainen.
Een toeristisch gebied dat erg aantrekkelijk is voor wielrenners, mountainbikers of mensen die van wandelen houden. 
De honden leven deels in huis en deels in de kennel.

De kennel is een losse aanbouw naast het woonhuis, met daarboven een appartementje. 
Het appartement is momenteel voor privégebruik, maar ik overweeg hier B&B te beginnen of dit als vakantiewoning te verhuren voor mensen met hond.


In de kennel bevind zich de trimsalon, waar de honden regelmatig op tafel komen voor hun controles en borstelbeurten.
Hier kunnen we de honden ook wassen en trimmen.
Achter het trimsalon is onze "hondenkeuken" daar staat onder andere voeropslag, het voer dat in gebruik is, voerbakken, medicatie en medisch materiaal, poetsspullen, schone kleedjes en kussens een grote diepvries  met wild dat we voor training kunnen gebruiken en de voorraad trainingsmateriaal dat voor de verkoop is, zoals riempjes, fluitjes, dummy's, vachtverzorgingsproducten, hondenspeelgoed, etc. 


Naast de trimsalon ligt een aparte puppyruimte waar pups vanaf 3,5 week oud in verblijven. De pups worden bij ons in de woonkamer geboren en groeien in huiselijke sfeer op. Vanaf 3,5 week oud hebben ze meer ruimte nodig en krijgen dan hun eigen puppyruimte met vloerverwarming en uitloopren. De buitenren komt in onze tuin uit, waardoor we goed zicht op de pups hebben en ze ook niet in contact komen met vreemde honden.

Ze komen dan wel nog regelmatig in huis voor benchtraining en socialisatie. 

Verder bevinden zich in de kennel 5 ruime binnenkennels, waar de volwassen honden lekker droog en comfortabel kunnen liggen of rondlopen,

met daarachter 4 grote overdekte buitenrennen, waar weer een grote uitloopweide aan vast zit, waar ze overdag zelf gebruik van kunnen maken. Natuurlijk nemen we ze meerdere keren per dag mee wandelen.

Rechts van de binnenkennels hebben we de dekkamer. Deze heeft een antislip vloer en kan daardoor ook goed als 2e puppykamer dienen of word sporadisch gebruikt om een hond apart te houden. 
Achter de dekkamer hebben we wasmachine en droger voor onze hondenwas met nog extra voorraad. 


Om het huis heen hebben we 1,5 hectare weide voor de honden afgezet, waar ze lekker kunnen rennen en ravotten.
Een groot deel van die weide 
is ook als trainingsgebied ingericht. Zo zijn er heuvels gemaakt, greppels, stukjes bos, 2 houtwallen een springbak en grote vlakken met gemaaide stukken gras afwisselend met hoge begroeiing, zoals hoog gras, bramenstruiken, brandnetels of distels.
Daar er bij ons in de regio weinig water is, en de Flatcoat toch echt een waterliefhebber is, hebben we speciaal voor hen een vijver aan laten leggen waar ze lekker kunnen zwemmen.
Dit terrein is ook 
fijn om de jonge pups kennis te laten maken met de verschillende obstakels in de natuur.
Daar we van ieder nest zelf een of twee pups aanhouden groeit onze kennel snel. Ik ben dan ook blij met onze gastgezinnen, zodat 
de honden toch in huiselijke sfeer met voldoende zorg en aandacht opgroeien.

.

bottom of page