top of page

Vatra Iz Panceva "Loesje"    

Standaard Ruwhaar Dashond (wildkleur)

Wildkleurig teefje

Geboorte datum: 17.08.2016

Fokker: Ivan Ivanic uit Servië
Eigenaar: M. Noteborn & Roy Delnoy

Stamboom in fotoalbum documenten

Showresultaten

29.09.2018: Show Maastricht - Gebruikshondenklas: 1e Zeer Goed

30.09.2018: Show Maastricht - Gebruikshondenklas: 1e Zeer Goed

Werkresultaten:

02.04.2017  Schottest behaald
 

20.12.2017  CACT Zweetspoor F 500m / 24u  3e plaats Zeer Goed

Gezondheidsuitslagen:
18.12.2019: Ogen vrij
19.07.2023: Ogen vrij

 

Nakomelingen:
Geb.dat: 22-02-20201 rood teefje
Dutch D'Votion Amazing Fien. 
Vader: Elquando "Finn"

 

2e nestje verwacht rond 20-09-23
Vader: Abel vom sauacker. 


 

Fotoalbum Documenten show/werk/gezondheid

Over Loesje

Loesje is in 2016 onze kennel komen vertegenwoordigen.
Destijds de "vreemde eend" tussen al die Flatcoats.
Zo klein als ze was, stond ze haar mannetje. Inmiddels is ze de chef van de roedel en zouden we haar niet meer kunnen missen.

Ze heeft zo een lief karakter! Is vriendelijk voor al het bezoek (zowel vreemde mensen als honden, ongeacht het ras of leeftijd) en ze is heel gek op kinderen. Loesje en ons dochtertje Lieke zijn 2 handen op 1 buik.
Ze is erg aanhankelijk en knuffelt graag. Kan soms wat diva gedrag vertonen zoals niet naar buiten willen als het regent, maar in het veld herken je haar niet terug. Dan werkt ze met zeer veel passie, onder alle weersomstandigheden en in alle soorten dekking. 
Ze is dan ook fel als ze bij wild uitkomt, maar is nog nooit agressief geweest. Ze wilt het graag goed doen en leert snel.
Basisoefeningen en het apporteren wat ik met de Flatcoats doe, vind ze leuk en doet ze ook goed.
Voor het zweetwerk zijn we op cursus gegaan en leren nog bij.
Ze heeft inmiddels haar schottest behaald en haar eerste wedstrijdje op zweetspoor gelopen waar ze een 3 plaats Zeer Goed kreeg.
Roy doet met haar het zweetwerk en was tijdens de proef erg teleurgesteld.
Hij zei "zo slecht heeft ze nog nooit gelopen", we dachten toen dat het misschien toch wedstrijdzenuwen waren, maar 2 dagen later werd Loesje loops, dus waarschijnlijk gewoon last van haar hormonen gehad.
In de praktijk loopt ze regelmatig spoortje voor jagers uit de regio en in de toekomst willen we nog wel eens een wedstrijd lopen.


Qua vachtverzorging is een Teckel natuurlijk ook even wennen, maar ook het plukken hebben we goed onder de knie. Ik kan wel zeggen dat Loesje een goede leermeester voor ons is, en we zijn heel trots op ons "kleine" mupke.

In september 2018 hebben we onze eerste showervaring met Dashonden opgedaan, waar ze het ook goed deed en veel plezier in had.

Toen Loesje 2,5 jaar oud was kregen we regelmatig vragen van mensen die Loesje kende of we geen nestje met haar wilden fokken. Daar toen over nagedacht en eigenlijk zouden we zelf ook wel een dochter van Loesje willen. We vonden Loesje toen nog wat jong en we willen niks overhaast doen, dus zijn ons eerst eens goed gaan verdiepen in het fokken met Teckels en rustig op zoek naar een geschikte dekreu.
Toen Loesje 3,5 jaar oud was zijn we ons eerste nestje Teckels gaan fokken.

Loesje is kerstavond gedekt, vertoonde al heel snel tekens van drachtig zijn en tijdens Carnaval is onze clown geboren. Dutch D'Votion Amazing Fien was de enige nakomeling. 
Loesje was een super lieve en zorgzame moeder. 
We willen een 2e nestje met Loesje proberen, maar alleen als dit samen zou vallen met een Flatcoat nestje, zodat als Loesje opnieuw maar 1 nakomeling heeft ze wat ander pups kan adopteren die mastitis helpen voorkomen. Ook is het beter voor het pupje als deze wat leeftijdgenoten heeft om de verschillende ontwikkelingsfases te delen. 

 

Juli 2023 is Loesje samen loops met Grace, met wie ik ook een nestje gepland had. 
We gaan voor het 2e nestje van Loesje de reu Abel vom sauacker gebruiken. 

 

Fotoalbum Loesje werk

Fotoalbum Loesje met Lieke

Fotoalbum Loesje als pup (2016 en 2017)

bottom of page