top of page

"Loesje"    Vatra Iz Panceva     

Standaard Ruwhaar Dashond (wildkleur)

Stamboomnaam: Vatra Iz Panceva
Roepnaam: Loesje
Ras: Ruwharige Standaard Dashond
Kleur: Wildkleur

Geboorte datum: 17.08.2016

Fokker: Ivan Ivanic uit Servië
Eigenaar: M. Noteborn & Roy Delnoy

Woont thuis

Gezondheidsuitslagen:
18.12.2019: Ogen vrij

 

Showresultaten

29.09.2018: Show Maastricht - Gebruikshondenklas: 1e Zeer Goed

30.09.2018: Show Maastricht - Gebruikshondenklas: 1e Zeer Goed

Werkresultaten:

02.04.2017  Schottest behaald
 

20.12.2017  CACT Zweetspoor F 500m / 24u  3e plaats Zeer Goed

Hieronder vind u een aantal fotoalbums
Omschrijving van Loesje
Uitleg hoe het begon met onze eerste Teckel

 

24.12.2019  Loesje gedekt door "Finn" stamboomnaam Elquando
23.02.2020  Verwachten wij pups in de kleuren rood en wildkleur

 

Link naar Nestpagina Teckel A-nest   
 

Fotoalbum Documenten show/werk/gezondheid

Fotoalbum Loesje als pup (2016 en 2017)

Fotoalbum Loesje met Lieke

Fotoalbum Loesje 2018 t/m 2020

Over Loesje

Loesje is in 2016 onze kennel komen vertegenwoordigen. Destijds de "vreemde eend" tussen al die Flatcoats.
Zo klein als ze was stond ze haar mannetje. Inmiddels is ze de chef van de roedel en zouden we haar niet meer kunnen missen.

Ze heeft zo een lief karakter. Is vriendelijk voor al het bezoek (zowel vreemde mensen als honden, ongeacht het ras of leeftijd) en ze is heel gek op kinderen. Loesje en ons dochtertje Lieke zijn 2 handen op 1 buik.
Ze is erg aanhankelijk en knuffelt graag, kan soms wat diva gedrag vertonen zoals niet naar buiten willen als het regent, maar in het veld herken je haar niet terug. Dan werkt ze met zeer veel passie, onder alle weersomstandigheden en in alle soorten dekking.  Is dan ook fel als ze bij wild uitkomt, maar nog nooit agressief geweest. Ze wilt het graag goed doen en leert snel.
Basisoefeningen en het apporteren wat ik met de Flatcoats doe, vind ze leuk en doet ze ook goed.
Voor het zweetwerk zijn we op cursus gegaan en leren nog wekelijks bij.
Ze heeft inmiddels haar schottest behaald en haar eerste wedstrijdje op zweetspoor gelopen waar ze een 3 plaats Zeer Goed kreeg.
Roy doet met haar het zweetwerk en was tijdens de proef erg teleurgesteld. Hij zei "zo slecht heeft ze nog nooit gelopen", we dachten toen dat het misschien toch wedstrijdzenuwen waren, maar 2 dagen later werd Loesje loops, dus waarschijnlijk gewoon last van haar hormonen gehad.
In de praktijk loopt ze regelmatig spoortje voor jagers uit de regio en in de toekomst willen we nog wel eens een wedstrijd lopen.


Qua vachtverzorging is een Teckel natuurlijk ook even wennen, maar ook het plukken hebben we goed onder de knie. Ik kan wel zeggen dat Loesje een goede leermeester voor ons is en we zijn heel trots op ons "kleine" mupke.

In september 2018 hebben we onze eerste showervaring met Dashonden opgedaan, waar ze het ook goed deed en veel plezier in had.

Toen Loesje 2,5 jaar oud was kregen we regelmatig vragen van mensen die Loesje kende of we geen nestje met haar wouden fokken, daar toen over nagedacht en eigenlijk zouden we zelf ook wel een dochter van Loesje willen. We vonden Loesje toen nog wat jong en we willen niks overhaast doen dus zijn ons eerst eens goed gaan verdiepen in het fokken met Teckels en rustig op zoek naar een geschikte dekreu.
Inmiddels is Loesje 3,5 jaar oud en is de tijd rijp om ons eerste nestje Teckels te fokken.

Loesje is kerstavond gedekt, vertoonde al heel snel tekens van drachtig zijn en we verwachten rond de carnaval haar eerste nestje.
Loesje zelf is wildkleur en papa Finn, stamboomnaam Elquando is rood. We verwachten uit deze combinatie zowel rode als wildkleurige pups.
 

 

Zelf hadden mijn moeder en ik al langere tijd een zwak voor de ruwharige Teckels, maar aangezien wij thuis Flatcoat Retrievers hadden, besloten we maar het daarbij te laten. Me liever op 1 ras te focussen. Echter toen ik een relatie met Roy kreeg zei deze direct, jij kunt dan wel 10 Flatcoats Retrievers hebben, maar ik wil een Teckel!
Roy jaagt zelf ook en zou de Teckel ook graag voor de jacht willen gebruiken. Aangezien dit ras voor mij onbekend terrein was hebben we eerst eens de tijd genomen om ons helemaal  in het ras te verdiepen en geen overhaaste beslissingen te nemen.
Roy zijn eis was "ze moet kunnen werken" en het showen was voor hem niet belangrijk. Ik ken mezelf en dacht als we dan toch op zoek gaan dan zoek ik naar een goede werklijn die het ook nog aardig op show doet. Inmiddels hadden we met verschillende fokkers contact gehad en wisten naar welke bloedlijnen we moesten zoeken. Vervolgens ons bij een fokker op de wachtlijst laten zetten en ons gaan verdiepen in de trainingen van zweetspoor. Ook dit zijn dingen die ik met de Flatcoats nooit gedaan heb, dus ook hier begin ik als leek.
Na dik 2,5 jaar wachten deed zich een nestje in Servië voor waar we gelukkig nog in aanmerking kwamen voor een teefje. We hadden keus uit 3 teefjes en Roy en ik waren het unaniem eens dat Loesje met ons mee zou gaan.

Hoe het begon met Loesje, onze eerste Teckel

Fotoalbum van "Finn" Elquando (dekreu van Loesje)

Doordat we 2,5 jaar gewacht hebben, hadden we lang de tijd om over een roepnaam na te denken.
Mijn moeder heette Louisianne, maar veel mensen noemden haar Loes. Zij is in 2013 overleden en was de Flatcoat Retriever Kennel in 1989 begonnen, waarmee ik ben groot geworden. Aangezien zij ook een zwak had voor de ruwharige Teckels, vond ik het wel leuk om de pup naar haar te vernoemen .
Men waarschuwt vaak als je een Teckel neemt, wordt die de baas van de roedel. Daarom vonden we het ook wel grappig om haar Loesje te noemen. Dan is de "baas" terug en waakt over de kennel.

bottom of page