Onze teckel Loesje

Loesje - onze ruwharige standaard teckel

Stamboomnaam  :    Vatra lz Panceva

Roepnaam             :    Loesje

Geboortedatum    :   17.08.2016

Fokker                   :    Ivan Ivanic uit Servië

Ruwharige Standaard Dashond - wildkleur

02.04.2017  Schottest behaald

20.12.2017  CACT Zweetspoor F 500m / 24u  3e plaats Zeer Goed

29.09.2018: Show Maastricht - Gebruikshondenklas: 1e Zeer Goed
30.09.2018: Show Maastricht - Gebruikshondenklas: 1e Zeer Goed

Loesje is nu 2 jaar bij ons en doet het super. We zouden haar niet meer kunnen missen.
Ze heeft zo een lief karakter. Is vriendelijk voor bezoek (zowel vreemde mensen als honden) en is heel gek op kinderen.
Ze is erg aanhankelijk en knuffelt graag, maar werkt ook met zeer veel passie. Ze wilt het ook graag goed doen en leert snel.
Basisoefeningen en het apporteren wat ik met de Flatcoats doe, vind ze net zo leuk en doet ze ook goed.
Voor het zweetwerk zijn we op cursus gegaan en leren nog wekelijks bij.
Ze heeft inmiddels haar schottest behaald en haar eerste wedstrijdje op zweetspoor gelopen waar ze een 3 plaats Zeer Goed kreeg.
Qua vachtverzorging is dit natuurlijk ook even wennen, maar ook het plukken hebben we goed onder de knie. Ik kan wel zeggen dat Loesje een goede leermeester voor ons is en we zijn heel trots op ons "kleine" mupke.

In september hebben we onze eerste showervaring met dashonden opgedaan, waar ze het ook goed en met veel plezier deed.
We overwegen nu toch om misschien volgend jaar eens een nestje met haar te fokken (als Loesje 3 jaar oud is), en oriënteren ons nu voor een geschikte dekreu. .
 

Hier het fotoalbum van Loesje.
Door op de foto te klikken kunt u deze groter bekijken.
Helemaal onder aan de pagina vindt u haar stamboom.

 

Zelf hadden mijn moeder en ik al langere tijd een zwak voor de ruwharige Teckels, maar aangezien wij thuis Flatcoat Retrievers hadden, besloten we maar het daarbij te laten. Me liever op 1 ras te focussen. Echter toen ik een relatie met Roy kreeg zei deze direct, jij kunt dan wel 10 Flatcoats Retrievers hebben, maar ik wil een Teckel!
Roy jaagt zelf ook en zou de Teckel ook graag voor de jacht willen gebruiken. Aangezien dit ras voor mij onbekend terrein was hebben we eerst eens de tijd genomen om ons helemaal  in het ras te verdiepen en geen overhaaste beslissingen te nemen.
Roy zijn eis was "ze moet kunnen werken" en het showen was voor hem niet belangrijk. Ik ken mezelf en dacht als we dan toch op zoek gaan dan zoek ik naar een goede werklijn die het ook nog aardig op show doet. Inmiddels hadden we met verschillende fokkers contact gehad en wisten naar welke bloedlijnen we moesten zoeken. Vervolgens ons bij een fokker op de wachtlijst laten zetten en ons gaan verdiepen in de trainingen van zweetspoor. Ook dit zijn dingen die ik met de Flatcoats nooit gedaan heb, dus ook hier begin ik als leek.
Na dik 2,5 jaar wachten deed zich een nestje in Servië voor waar we gelukkig nog in aanmerking kwamen voor een teefje. We hadden keus uit 3 teefjes en Roy en ik waren het unaniem eens dat Loesje met ons mee zou gaan.

Doordat we 2,5 jaar gewacht hebben, hadden we lang de tijd om over een roepnaam na te denken.
Mijn moeder heette Louisianne, maar veel mensen noemden haar Loes. Zij is in 2013 overleden en was de Flatcoat Retriever Kennel in 1989 begonnen, waarmee ik ben groot geworden. Aangezien zij ook een zwak had voor de ruwharige Teckels, vond ik het wel leuk om de pup naar haar te vernoemen .
Men waarschuwt vaak als je een Teckel neemt, wordt die de baas van de roedel. Daarom vonden we het ook wel grappig om haar Loesje te noemen. Dan is de "baas" terug en waakt over de kennel.

  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • Google+ App Icon