top of page

Standaard Dashond Ruwhaar

Sinds 2016 hebben wij Vatra Iz Panceva "Loesje" (wildkleurig). 
In 2020 hebben we ons eerste Teckelnest gefokt. Hieruit hebben we Dutch D'Votion Amazing Fien "Fientje" (rood) gehouden. U kunt hun eigen pagina bekijken voor meer achtergrondinformatie, resultaten en foto's. 

Met Loesje plannen wij ons 2e nestje met Abel vom Sauacker. De pups worden rond 20 september 2023 verwacht
 

 

Zelf hadden mijn moeder en ik al langere tijd een zwak voor de ruwharige Teckels, maar aangezien wij thuis Flatcoat Retrievers hadden, besloten we maar het daarbij te laten. Ons liever op 1 ras te focussen. Echter toen ik een relatie met Roy kreeg zei deze direct, jij kunt dan wel 10 Flatcoats Retrievers hebben, maar ik wil een Teckel!
Roy jaagt zelf ook en zou de Teckel ook graag voor de jacht willen gebruiken. Aangezien dit ras voor mij onbekend terrein was hebben we eerst eens de tijd genomen om ons helemaal  in het ras te verdiepen en geen overhaaste beslissingen te nemen.
Roy zijn eis was "ze moet kunnen werken" en het showen was voor hem niet belangrijk. Ik ken mezelf en dacht als we dan toch op zoek gaan, dan zoek ik naar een goede werklijn die het ook nog aardig op show doet. Inmiddels hadden we met verschillende fokkers contact gehad en wisten naar welke bloedlijnen we moesten zoeken. Vervolgens ons bij een fokker op de wachtlijst laten zetten en ons gaan verdiepen in de trainingen van zweetspoor. Ook dit zijn dingen die ik met de Flatcoats nooit gedaan heb, dus ook hier begin ik als leek.
Na dik 2,5 jaar wachten deed zich een nestje in Servië voor, waar we gelukkig nog in aanmerking kwamen voor een teefje. We hadden keus uit 3 teefjes en Roy en ik waren het unaniem eens dat Loesje met ons mee zou gaan.

Hoe het begon met Loesje, onze eerste Teckel

Doordat we 2,5 jaar gewacht hebben, hadden we lang de tijd om over een roepnaam na te denken.
Mijn moeder heette Louisianne, maar veel mensen noemden haar Loes. Zij is in 2013 overleden en was de Flatcoat Retriever Kennel in 1989 begonnen, waarmee ik ben groot geworden. Aangezien zij ook een zwak had voor de ruwharige Teckels, vond ik het wel leuk om de pup naar haar te vernoemen .
Men waarschuwt vaak, als je een Teckel neemt, wordt die de baas van de roedel. Daarom vonden we het ook wel grappig om haar Loesje te noemen. Dan is de "baas" terug en waakt over de kennel.

bottom of page