top of page
Flat logo.webp

Dutch D’Votion “S-nest” verwacht rond 10-09-23

Moeder: Dutch D'Votion Graceful Guide "Grace"

HD A- PL Vrij- PRA/CAT Vrij - Gonio Vrij - DCM/ Andere hartziektes Vrij

Vader: Dutch D'Votion Quaint Quality "Pablo"

HD A - PL Vrij - PRA/CAT Vrij - Gonio Vrij

Uit deze combinatie verwachten wij zwarte en leverkleurige Flatcoats. 
Beide ouderdieren hebben een eigen pagina op onze site waar u meer informatie en foto's van hun kunt vinden. 

Motivatie Fokplan: 

Grace heeft in 2020 haar eerste nestje gehad met Dutch D'Votion King of Kisses "Kane".
Hieruit is het O-Nest geboren. (Zie evt. vorige nesten)


Grace was een super lieve, zorgzame moeder die haar pups goed opgevoed heeft.
Ze heeft geen complicaties tijdens haar dracht of erna gehad. 
Ik heb nog steeds regelmatig contact met de eigenaren van het O-nest en zie veel "pups" regelmatig terug. We zijn zeer tevreden over de nakomelingen op zowel gezondheid, karakter en uiterlijk. Omdat we zo tevreden over dit nestje zijn, wou ik voor het 2e nestje van Grace graag in dezelfde bloedlijn blijven. 


Ik herhaal geen combinatie ouderdieren omdat die "stamboom/bloedlijn" al bestaat. Zou iemand met die bloedlijn verder willen dan zijn er genoeg nakomelingen die daarvoor gebruikt kunnen worden. Ik zou dan liever Grace haar 2e dracht gebruiken om een nieuwe bloedlijn te creëren, rekening houdend met de informatie die we uit haar 1e nestje hebben verkregen.


Het hele O-nest heeft drive en passie om te willen werken. Goed neusgebruik, probleemoplossend vermogen, doorzettingsvermogen, will to please, Apporteren doen ze allemaal. Ze zijn zacht in de bek, vriendelijk en sociaal naar mensen, kinderen andere honden. Makkelijke en stabiele huishonden voor degene die er niet mee werken.
Er zitten in het nest wat verschillende karakters. Een aantal rustige, kalme types maar ook 2 druktemakers die in huis gewoon hun rust vinden, maar tijdens werk constant "aan" staan. Gelukkig zijn ze geplaatst bij mensen die genoeg ervaring hebben, ermee werken en dit aankunnen, maar dit type hond is niet voor iedereen geschikt. Daarom heb ik gekeken om voor het 2e nestje van Grace wel in dezelfde bloedlijn te blijven, maar wel voor een wat rustigere, kalmer, stabielere reu te gaan. 

Dit is Dutch D'Votion Quaint Quality "Pablo". Kane, de dekreu van het eerste nest met Grace, is de oom van Pablo. Hierdoor hebben we dezelfde bloedlijn en veel achtergrond informatie. Pablo is nog erg jong, net 2 jaar oud. Het is een fantastisch lieve, zachtaardige, stabiele, rustige hond, die het zo graag goed wilt doen voor zijn baas. Ondanks zijn rust en kalmte werkt hij met zeer veel passie en drive! Gaat door alle soorten begroeiing en hindernissen heen. Zet zich over evt. angsten heen omdat zijn will to please groter is als zijn eigen onzekerheid (dan bedoel ik in nieuwe situaties). Het is geen onzekere hond, hij heeft genoeg zelfvertrouwen maar geen dominant karakter. Wij zijn heel erg tevreden over Pablo en zouden heel graag een nakomeling van hem willen aanhouden. Hij is de perfecte match voor Grace. Grace zal in augustus 8 jaar worden. Na 8 jaar mag ik niet meer met haar fokken, dit was dus de laatste kans om een 2e nestje van Grace te krijgen. Daarom mag Pablo zijn carriere als dekreu al vroeg starten. 

Het nest komt niet op de website van de FRC daar beide ouderdieren geen werkkwalificatie hebben. Ze hebben niet de kans gehad om zich op wedstrijd te bewijzen, maar dit wilt niet zeggen dat ze niet over deze kwaliteiten beschikken! 
Beide ouderdieren wonen in een gastgezin. De ouderdieren worden wel getraind en voor de praktijkjacht gebruikt, komen regelmatig thuis om contact te onderhouden, maar de gastgezinnen willen geen wedstrijden lopen en dat respecteer ik.
Ik ben hun heel dankbaar dat de honden daar zo'n goed leven hebben en dat ik met de bloedlijnen verder mag fokken.

Na ruim 20 jaar jachttraining geven en verschillende honden werkkampioen te hebben gemaakt, keurmeesters die me aanmoedigen om zelf keurmeester te worden voor veldwedstrijden, denk ik dat ik wel in staat ben om te beoordelen of een hond over de gewenste kwaliteiten beschikt. Dat de FRC het fokplan afkeurd omdat ze geen werkkwalificatie hebben, maakt me eerlijk gezegd niet zoveel uit. Ik weet wat wat mijn honden in huis hebben en ik ken de achtergond, 
Pablo zijn moeder Polly, zijn oma Uppisch  (FTA), overgrootoma Nifty, (en broer FT Champion Nimble)  Overgrootopa Oban (en zus Ootje FT Champion Complete)  zijn honden die allemaal door ons gefokt zijn, die we getraind hebben, op veldwedstrijden uitbrachten en werkkampioen maakte. 

Bij mama Grace is dit hetzelfde met mama Twinkle, (FTA) opa Floyd (FT Champ), oma Kisses (FTW)(en dan de 2 generaties daarvoor Bluff en Islay  die mijn moeder fokte en trainde maar bij ons in huis woonde). 
Alle voorgaande generaties in de stamboom van Grace EN Pablo hebben zich op wedstrijd bewezen. 


 

Het is niet mijn bedoeling informatie achter te houden dus ik wil jullie laten weten dat de FRC het fokplan van mijn Q-nest (Pablo) destijds ook heeft afgekeurd. Lees hieronder meer daarover.
Zie ook onderaan de virtuale stamboom voor het Q-nest met mijn notitie mbt gezondheid

Dutch D'Votion Keep My Kisses "Polly"  X  Feltis von Rethwischhon
Het Dutch D'Votion "Quality" nest is geboren op 25-06-2021
6 nakomelingen: 2 teefjes en 4 reuen. Dekrecht / fokrecht behouden. 
Dutch D'Votion Quaint Quality "Pablo" aangehouden, deze verwacht rond 10 september 2023 zijn 1e nestje met Dutch D'Votion Graceful Guide

FRC heeft het fokplan van ons Q-nest afgekeurd omdat een oogonderzoek maar 1 jaar geldig is en er op moment van dekking van beide ouderdieren een geldig oogonderzoek word verwacht. Feltis heeft in 2020 geen oogonderzoek laten doen omdat hij al meerdere jaren overleden was! 
Gelukkig was er zaad ingevroren (wel 12 jaar) dat ik mocht gebruiken om Polly te insemineren waaruit ons Q-nest geboren is.
Op het moment dat het zaad ingevroren werd, had Feltis een geldig oogonderzoek. 


Mag ik u erbij vertellen dat Feltis 13 jaar en 8 maanden oud is geworden (vrij van ziektes) en meerdere oogonderzoeken in zijn leven heeft ondergaan. Met 11 jaar oud was zijn laatste oogonderzoek en zelfs deze was hij VRIJ van oogziektes.
Zijn voorouders zijn tot 5 generaties terug onderzocht en vrij van oogziektes. Feltis had al kinderen en kleinkinderen die onderzocht waren en vrij zijn van oogziektes, Neven en nichtjes zijn onderzocht, geen oogproblemen in de bloedlijn. 
Het teefje wat ik gebruikt heb, Polly was zelf ook vrij net als vele generaties voor haar. Er is dus grondig onderzoek gedaan naar oogafwijkingen en andere gezondheidsonderzoeken. Zie het fotoalbum hieronder voor alle achtergrondinfo m.b.t. gezondheid.


Ik kan helaas geen hond opgraven om een nieuw oogonderzoek uit te voeren. Dat de FRC dit fokplan om die reden afkeurd zegt meer iets over hun.
Super trots ben ik op dit nestje!


Inmiddels zijn al 3 nakomelingen van het Q-nest onderzocht. Alle vrij van oogziektes (daarbij Patella vrij en HD A) 

Er is geen nestpagina meer aangemaakt omdat het nestje al voor inseminatie besproken was. Het heeft geen zin om reclame te maken en iedereen die interesse heeft teleur te moeten stellen. De toekomstige baasjes hebben via de groepsapp regelmatige update gekregen met foto's en filmpjes om zo de dracht, bevalling en ontwikkeling van hun pups te kunnen volgen. 
De knop hieronder verwijst naar Dutch D'Votion Quaint Quality waar u ook wat info over nestgenoten en ouderdieren vind. 

bottom of page