top of page
logo dachshund ruwhaar 1.jpg

Dutch D’Votion “Brave-nest” verwacht rond 20-09-23

Beide ouderdieren hebben een eigen pagina waar u meer info over de honden, hun achtergrond en foto's kunt vinden. 
Ruwhaar Dashond Standaard pups verwacht rond 20 september 2023
Dit zal het 2e nestje voor Loesje worden. 
In 2020 had ze maar 1 pup daarom plan ik haar nest bewust samen met een Flatcoat nestje.
Stel dat ze weer, maar 1 pup heeft dan kan deze pup wel in een nest met andere pups opgroeien en kunnen ook complicaties als mastitis beter onder controle gehouden worden. 

Motivatie Fokplan: 

Loesje heeft in 2020 in combinatie met Elquando "Finn" haar eerste nestje gehad.  Daar hebben we Dutch D'Votion Amazing Fien uit gehouden. Op de de pagina van Fientje kunt u bij motivatie fokplan lezen, waarom ik toen Finn als dekreu heb gekozen. Wat de sterke punten van Loesje zijn, die we willen behouden en de zwakke punten, die we willen verbeteren. 

Helaas was er in het eerste nestje van Loesje maar 1 nakomeling, dus het is moeilijk om te beoordelen wat de ouderdieren vererven. 
Er is namelijk maar 1 pup om te beoordelen, maar ik ben heel tevreden over Fientje. 
Fientje is iets groter als haar moeder, heeft een langer gestrekte neus en een hele mooie toplijn/schouderligging. Dit waren een aantal puntjes die ik bij Loesje wou verbeteren en dat is dus gelukt. Verder wou ik het lieve en sociale karakter van Loesje behouden. Fientje is ontzettend lief, sociaal, en enthousiast. Mensen, kinderen en andere honden begroet ze uitbundig. Door haar enthousiasme kan ze soms wat druk zijn. Stel dat ik met Fientje ooit zou fokken dan zou ik er weer wat meer rust in willen brengen. Mama Loesje is een stuk kalmer als Fientje. Het is moeilijk te zeggen of dit door het karakter is, of omdat ze de enige pup in het nest was. Ze had tijdens de dracht alle ruimte. Na haar geboorte heeft ze niet moeten werken voor haar voer, er was melk in overvloed. Ook heeft ze daardoor nooit hoeven wachten. Mama Loesje was een erg zorgzaam type die constant bij Fientje lag en haar de hele dag poetste en verzorgde. Ze had dus altijd aandacht. Ik denk dat het een combinatie is van karakter (aanleg) met haar opvoeding (als enige pup geboren te worden) wat Fientje tot de lieve, enthousiaste clown maken die ze is. 
Dat is ook de reden waarom ik Loesje heb laten dekken (voor haar 2e nestje) terwijl er al een Flatcoat teefje gedekt was. Indien Loesje nu opnieuw maar 1 pup krijgt, zou Loesje 2 of 3 Flatcoat pups kunnen adopteren, waardoor de Teckelpup leert wachten en delen, maar ook net nestgenoten leert ontwikkelen en socialiseren. 
Omdat we van Finn maar 1 nakomeling hadden, zouden we eigenlijk recht hebben op een herdekking. Er zijn ook een aantal pupkopers die dit heel leuk zouden vinden omdat ze zo enthousiast en tevreden over Fientje zijn, maar uiteindelijk voegt het voor mijn kennel niks toe om dezelfde combinatie te herhalen. Deze stamboom/bloedlijn heb ik al. Dan zou ik een 2e dracht van Loesje liever benutten voor een nieuwe combinatie waar we dan weer een pupje (in gastgezin) van aanhouden. 

Op zoek naar een andere reu die ook de zwakke punten van Loesje verbetert. Die net zo'n vriendelijk en sociaal karakter heeft, met werkpassie en will to please. Maar die meer rust brengt, dan de combinatie Loesje x Finn. 
In 2020 heb ik al overwogen om Abel te gebruiken als dekreu, maar destijds was hij nog heel jong en ik wou even zien hoe hij zich ontwikkelde en hoe zijn nakomelingen zich ontwikkelen. 

 

Wat een geweldige hond is dit! Abel wint alles wat er te winnen valt.
Hij heeft een prachtige stamboom met Italiaanse en Duitse bloedlijnen.
Hij heeft een uitmuntend uiterlijk en de internationale schoonheidstitel CACIB. 

Zijn baasje Agnes Dijkstra is zeer fanatiek in de wedstrijdsport en brengt Abel door heel Europa op wedstrijden uit. 
In okt is hij nog in Italie geweest waar ze IVGP CACIT en CACT hebben gewonnen. 


Behaalde resultaten van Abel: 
B-Int.Vp,  BHP-G,  BHPS-G,  BhFK/95,  BhN(F),  
B -SchwhK, ESw,  I-BhFK 95,  I-IntVGP,    I-Saupr., 
I-SchwhK,  I-SchwPoR, H-BhFK, H -SchwhK, H-WaT, 
NL-SchwhK,   SchwhK,  SchwPoR,  SchwhK/40,  Sfk,  Sp,  Sp/J,  St,  St/J,  Swl/-, VDH/BH/VT,  VpoSp,  Wa.T.,  WaS,  
GTB.24/2020

Behaalde Titels van Abel: 
WUT-WorkCh 2019
GS 2020 

C.I.T Internationaler Arbeitschampion 2021
LS 2022
B - ACh 2023 (Belgian Work Champion)
WUT- Ch 2023

Abel is samen met zijn lieve baasjes Mark en Agnes Bendik-Dijkstra bij ons thuis geweest om Loesje te bezoeken. Wat een luxe is dit, ongekend!
Lieke en Roy zijn toen ook langsgekomen om Abel te ontmoeten. Het pupje wat we aanhouden uit deze combinatie zal bij Roy (papa van Lieke) gaan wonen. 
Abel was zo vriendelijk naar ons en (5-jarige) Lieke. Hij komt dan toch op vreemd terrein in een roedel, waar heel veel spannende geurtjes zijn, maar hij was zo braaf. Wat een topper! Er hebben 3 dekkingen plaatsgevonden rond 23-07-23. 
Wij gaan nu heel hard duimen voor een mooi nestje uit Loesje en Abel. 

 

Verder wil ik Mark en Agnes heel erg bedanken dat ik Abel mocht gebruiken en voor alle tips en trainingsadviezen die ze met mij deelde.
 

 

 

bottom of page