top of page

Dutch D’Votion “N-nest” verwacht rond 10-03-20


Keetje is drachtig
Fokplan is goedgekeurd door de FRC

Wij verwachten uit deze combinatie zowel zwarte als leverkleurige pups.
 

X
 

Moeder Keetje heeft een eigen pagina op onze site, door op de naam te klikken kunt u meer informatie over haar vinden.
Keetje heeft al eerder 1 nestje gehad, u kunt dit bekijken bij vorige nesten "Joy"-nest.
Door op de naam van vader Falcon te klikken, komt u op zijn website uit en kunt daar meer informatie over hem vinden.
Ook zullen wij hieronder nog een fotoalbum plaatsen van papa Falcon.

Fotoalbum van papa Falcon. Door op de foto te klikken kunt u deze groter bekijken.
 

Vader Falcon:
 

 HD: A  -  PL 0/0  -  Ogen vrij  - Gonio Vrij,
 

Verschillende shows gelopen met kwalificaties Uitmuntend en Zeer Goed, B-Prove behaald en gaat mee pick-uppen tijdens jachtdagen.
 

Motivatie fokplan / gekozen dekreu:

In het kopje fokkersvisie kunt u lezen dat ik het belangrijk vind om bij de nakomelingen te streven naar een goede gezondheid, lief karakter met genoeg werkpassie en “will to please” en dat we natuurlijk ook een mooi uiterlijk vast willen houden.

Om dan op zoek te gaan naar een dekreu die al deze punten in balans brengt, moet je eerst weten wat de minpuntjes zijn van je eigen teef, zodat je weet wat je wilt aanpassen.

Geen enkele hond is perfect dus er is altijd wel een verbeterpunt.

Keetje is een mooi elegant teefje met een fijnere bouw, ze is van het kleinere type en voldoet prima aan de rasstandaard maar als ik qua uiterlijk iets zou mogen aanpassen dan zou er wat meer bone / massa bij mogen. Op zich houd ik persoonlijk wel van het kleiner en compacter type Flatcoat dus dit hoeft voor mij niet perse te veranderen.

Keetje heeft een heel mooi typisch Flatcoat hoofd zonder stop met mooi donkere ogen. Haar lichaam is goed gebouwd en gehoekt.
Qua werken is Keetje een echte workaholic. Werken is haar lust en haar leven. Ze is een echte doorzetter, met goed geheugen, prima neus en heel goed probleemoplossend vermogen.

Ze heeft enorm veel drive en passie en het maakt haar niet uit in welk terrein ze moet werken. Water, brandnetels, bramenstruiken, niks is haar te gek. Ze werkt goed zelfstandig als dit nodig is, maar werk ook goed in teamverband en wilt ook het juiste doen voor haar baas. Ze is stil en steady tijdens een werkdag, maar als ze mag gaan dan gaat ze er niet voor 100% maar voor 200% voor.

 

Keetje heeft al een eerder nestje gehad. Dit is het "Joy"nest dat op 20-04-2018 geboren werd.
De partner die ik voor haar 1e nestje gevonden had, past heel goed qua gezondheid en is wat groter met een zwaardere bouw. Hij brengt meer massa en bone. Wel heeft hij een wat zwaarder hoofd maar dit zat Keetje weer in balans brengen. Toff werkt ook goed maar heeft een kalmer karakter ook hier denk ik dat de balans dan mooi verdeeld is.

Over haar eerste nestje zijn we heel tevreden en we weten nu ook meer over de vererving van Keetje.

Voor haar aankomend nestje hebben we voor Falcon gekozen. Falcon is ook wat groter en zwaarder gebouwd als Keetje, dus ik verwacht nu ook dat de pups wat meer bone en massa hebben als Keetje zelf. Bij het Joy-nest heeft dit mooi uitgepakt.
Falcon heeft geen zwaar/breed hoofd maar ook het elegant Flatcoattype zoals de rasstandaard beschrijft. In combinatie met Keetje verwachten we dit te behouden. Falcon zijn oogkleur is niet slecht, maar de perfectie streeft naar donkerder. Keetje (en 3 generaties voor haar) hebben zeer donkere ogen dus ik verwacht dat Keetje hier weer balans in brengt. Keetje haar sterk punt is haar hoeking en mooie voorborst, ook Falcon is goed gebouwd dus breekt dit niet af, ik verwacht dit dus bij de nakomelingen te behouden.
Als ik naar de nakomelingen van het Joy nest kijk, zijn daar in karakter/werklust 2 types. Het ene type werkt zoals ik het graag zie, met drive en passie en veel will to please, maar het andere type is voor mij persoonlijk iets te kalm. Ze vinden het leuk om samen te werken en apporteren ook, maar na 5 oefeningen worden ze trager en verveeld. Het enthousiasme word dan minder, net als de snelheid. Dit zijn leuke huishonden maar niet waar ik persoonlijk naar streef. Voor haar eerste nestje had ik gekozen voor een kalme reu met minder werkpassie omdat ik bang was dat het anders teveel en misschien teveel temperament zou worden, maar we hebben dus geleerd dat Keetje haar werklust in positieve zin doorgeeft. Dit helpt ons beter bij het kiezen van een dekreu voor haar 2e nestje.
Falcon heeft goede werkkwaliteiten die vergelijkbaar zijn met Keetje, maar Falcon is kalmer in karakter. Meer rust in zijn hoofd, of meer zelfverzekerd.

Falcon stamt ook af van de oud Engelse werklijnen en qua stamboom en gezondheid vullen Keetje en Falcon elkaar zeer goed aan.
Falcon heeft zelf ook al meerdere nestjes met nakomelingen, dus ook daar is meer informatie over vererving bekend.
Wij kijken zeer uit naar deze combinatie en willen graag zelf weer een teefje uit dit nest aanhouden.

Op de site van Falcon kunt u ook informatie en foto's vinden van honden in zijn stamboom.

En via de Link Dark Devotion kunt u meer informatie vinden over de honden in Keetje haar stamboom.

 

Hieronder nog foto's van de moeder - grootmoeder  en overgrootmoeder van Keetje.  
Dutch D'Votion Ambitious Angel - Dark Devotion Overjoyed Obsession - Beck of Chelborough

Nu kunnen we opnieuw foto's maken van 3 generaties. Hierboven is Dutch D'Votion Ambitious Angel de jongste van de 3, maar inmiddels is ze bijna 10 jaar oud en kunnen we foto's maken van haar, met haar dochter Keetje en kleinzoon Rhum uit het Joy nest.
deze foto's volgen zo snel mogelijk.
 

bottom of page