top of page

Dagboek Dutch D’Votion “NOBLE-nest” geboren op 09-03-20

3 zwarte reuen en 3 zwarte teefjes

Fokplan goedgekeurd door de FRC.

We hebben een groepsapp aangemaakt voor toekomstige baasjes waar ik dagelijks een update plaats met foto's en filmpjes.
Het dagboek proberen we ook wekelijks bij te houden voor andere mensen die het leuk vinden om het nestje te volgen.

 

 

Update 17-05-2020:  Het Noble nest is 9 en 10 mei naar de nieuwe baasjes vertrokken en ze maken het allemaal goed. We hebben inmiddels leuke berichtjes, foto's en video's ontvangen en ze zijn allemaal super terecht gekomen. Vannaf 28 mei zijn er weer 5 Noble's samen voor de puppycursus. 
Voodoo woont te ver weg maar kan via what's app met ons meetrainen en wilt een paar keer in het weekend een losse les komen nemen dus ook die zien we nog terug. 

Hieronder het dagboekje samengevat van 1 mei tot vertrek, met onderaan ook het fotoalbum waar alle foto's van die periode in staan.Door op de foto te klikken kunt u deze groter bekijken en doorklikken naar de volgende foto.

1 t/m 10 mei -2020:  Tot de puppytest train ik bewust niet met de pups omdat ik hun karakter en aanleg wil testen en niet het aangeleerde gedrag. Maar nadat de puppytest geweest is en ze antistoffen hebben van hun 1e vaccinatie kan hun brede training beginnen. Meestal start ik in de ochtend met een groepstraining. Dan neem ik alle pups met een aantal volwassen honden mee en mogen ze gaan verkennen. We oefenen dan het commando "Vrij" Plasje en poepie doen,  ze leren komen op de fluit en we zoeken dan verschillende soorten terrein op. De ene keer gaan we naar de tuin en lopen we door het bosje en kunnen spelen in de struiken zodat ze leren met begroeiing om te gaan, de andere keer gaan we naar de vijverweide waar ze kennismaken met water en ook met begroeiing zoals stukken hoog gras, bramen of brandnetels, weer een andere keer gaan we naar de grote weide waar ook heuvels zijn met begroeiing, stukken met hoog gras, stukjes bos, greppels waar ze leren opletten waar ze lopen en hun probleemoplossend vermogen kunnen trainen en vooral leren opletten waar "de baas is". Inmiddels hebben ze met alle volwassen honden contact gehad en ook een paar andere rassen ontmoet, waarvan ik weet dat de honden zeer sociaal zijn en goed gevaccineerd zijn. Ze maken ze kennis met gevlekte honden, witte honden, honden met lange vacht, korte vacht, krulvacht, enthousiaste types en terughoudende types, alles komt aan bod.

Na hun gezamelijke "Vrij" training waar ze dus veel indrukken opdoen en wat energie kwijt kunnen, neem ik ze mee in huis waar ze huistraining en benchtraining krijgen. Na 2 a 3 uurtjes rust in de bench, gaat de bende eerst weer samen vrij om plasjes te doen en na 10 minuten vrij te zijn geweest, gaan ze dan terug in de puppyruimte (hier hebben ze een binnenverblijf en buitenren) Daarna begint hun individuele training. Baasjes hebben me doorgegeven wat de roepnaam van hun pup gaat worden, zodat ik ze deze al kan gaan aanleren, (het fluitje kennen ze ook al goed) verder hebben me de baasjes doorgegeven welke commado's ze willen gaan gebruiken zodat ik deze ook al kan toepassen bij het oefenen met aan de riem te lopen, zitten blijven en het apporteren. We hebben van bijna elke training filmpjes gemaakt (met uitleg) voor de baasjes die ik via de groepsapp aan hun verstuurde zodat ze al kunnen meetrainen en zien wat hun pup leert. De baasjes leren dan zelf ook hoe ik ze iets leer, waarom, de timing van belonen en straffen en hoe ik dit doe. Nadat alle pups individuele training hadden, mogen ze dan weer samen een half uurtje vrij en komen dan weer in huis voor hun huistraining en benchtraining. Ook Lieke en de andere honden helpen mij goed met deze brede socialisatie.

op 06-05-2020 zijn we met alle pups naar de chipper geweest. Normaal komt de chipper aan huis, maar i.v.m. Corona moesten we ons nu met alle pups in Echt melden. Er was vooraf doorgegeven dat ik de pups en papieren moest afgeven en niet met de pups mee naar binnen mocht, dus dit vond ik wel erg spannend en was ook wel een beetje bezorgd of dit allemaal wel goed zou gaan, maar gelukkig hebben we het allemaal overleefd.
Met een wagen volgeladen gingen we op pad. 2 Benches met 7 pups, een hondenkar (omdat ik dacht dat ik de pups daarin moest vervoeren, maar dit bleek achteraf niet nodig, een tas met papierkraam voor de chipper, Loesje (onze Teckel, de moeder van Fientje) moest nog DNA-afname krijgen dus moest ook mee, Lieke moesten we meeslepen, met natuurlijk haar verzorgingstas en dan nog een tas met extra vetbedden, handdoeken, keukenrol voor het geval dat de pups onderweg een ongelukje kregen. Gelukkig wou een vriendin ons met haar auto brengen zodat ik niet zelf moest rijden en de boel achterin in de gaten kon houden, maar goed ook want ik weet niet of alles in onze eigen auto gepast zou hebben. Willie alweer enorm bedankt voor alle hulp!
De pups had ik thuis extra vroeg gevoerd en een half uur voor vertrek ben ik met ze door de wei gaan wandelen zodat ze goed moe waren en allemaal tijd hebben gehad om te plassen en poepen. In de auto ging het prima, op de heenweg waren ze allemaal wakker maar over het algemeen stil, af en toe een klein piepje, maar niet noemenswaardig. Bij de chipper werd dan wangslijmvlies afgenomen om hun DNA profiel te kunnen maken en werd hun chip geplaatst waardoor de stamboomnaam gekoppeld werd aan de pup, daarna allemaal weer terug in de auto. Pups vielen meteen in slaap, we zijn zelfs nog door de Mac Drive gegaan maar pups hebben gewoon rustig verder geslapen. Hoewel teefje roze lag er heel charmant bij, gevaarlijke pup denk ik :-)

Thuis aangekomen weer allemaal lekker vrij en daarna brokjes voor allemaal. Ze hebben het super gedaan.

Hieronder een lijstje met de merkjes en de stamboomnamen:

Reutje wit         =      DUTCH D'VOTION NAMED NOBLE        =  roepnaam Sammy

Reutje groen    =      DUTCH D'VOTION NUZZLE NOBLE       =  roepnaam  Bassa

Reutje blauw    =     DUTCH D'VOTION NON-STOP NOBLE   =  roepnaam  Voodoo

Teefje oranje    =     DUTCH D'VOTION NICE AND NOBLE     =  roepnaam  Noble 

Teefje zalm      =     DUTCH D'VOTION NEATLY NOBLE         =  roepnaam  Polly

Teefje roze       =     DUTCH D'VOTION NAUTHY NOBLE       =  roepnaam  Maya

Ook de laatste dagen dan nog flink geoefend met brede socialisatie en individuele trainingen.

Dan de contracten definitief maken nu pas de stamboomnamen, NHSB-nummers en chipnummers bekend zijn, laatste info verstrekken aan de baasjes, alle spullen klaarleggen en maken voor vertrek en dan nog een nieuwe socialisatie voor de pups die vertrekken, want deze pups maken kennis met het trimsalon.  De pups worden nog fijn gewassen voordat ze naar hun nieuwe baasjes gaan, ook dit ondergingen ze prima, er waren een paar die er zelfs van genoten en bijna in slaap vielen tijdens hun massage. Tja en dan komt het moment van loslaten. Met de baasjes nog eens samen de contracten punt voor punt doorgenomen, laatste vragen beantwoord, samen nog een training met hun pup gedaan, nog even rennen met de nestgenootjes en dan het afscheid.

Iedere keer weer een moeilijk moment waar ik toch een traantje moet laten, het went nooit, maar ik weet dat ze het allemaal goed gaan krijgen en heb leuk contact met hun baasjes en er alle vertrouwen in. Nu gaat het grote avontuur beginnen, maar gelukkig zie ik er 5 alweer over 2 weekjes voor de eerste puppycursus.

Fotoalbum van 29-4 tot vertrek naar hun baasjes. klik op de foto om deze groter te bekijken.

30.04.2020: Ook voor de teefjes is nu bekend welke pup naar welke baas gaat. Mag ik jullie voorstellen aan Noble, teefje oranje blijft thuis.

We hebben ook meteen foto's gemaakt van de 3 generaties. Noble hier 8 weken oud, moeder Dutch D'Votion Cute Challenge 7 jaar oud en oma Dutch D'Votion Ambitious Angel 10 jaar oud.

29-04-2020:  Nu de puppytest geweest is worden nog eens alle pups opnieuw in showstand beoordeeld en word gekeken naar hun gangwerk en alle kleine details vergelijken om te beoordelen wat de beste match baas-pup is. Bij de reutjes waren we er snel uit maar bij de teefjes duurde het iets langer omdat ik zelf maar moeilijk kon kiezen. Alle 3 de teefjes hebben een andere bouw en een ander karakter. De reu-eigenaren weten dus al welke pup ze krijgen voor de teefjes is het nog even spannend.

Foto's van teefjes: links roze - middel zalm - recht oranje.  

Foto's van reutjes: links wit - midden blauw - rechts groen.

27-04-2020: Noble nest precies 7 weken oud.
Normaal komt de Flatcoated Retriever Club als de pups 7 weken oud zijn een puppytest doen om de  karakters en aanleg van de pups te testen. Dit is natuurlijk een momentopname en wij hebben vaak zelf al een goede indruk van de verschillen in karakter door de dagelijkse verzorging. Ik let er ook op hoe de pups reageren als ze de eerste keer andere voeding krijgen, hoe hun reactie is tijdens de weegmomenten, met nagels knippen of ontwormen, de eerste ontmoeting met voor hun vreemde honden, nieuwe ruimtes of omgeving ontdekken, etc. Maar toch is het leuk als de puppytest dan nog gedaan word, zodat ik mijn algehele indruk, samen met de gegevens van de puppytest, plus mijn indruk van het showen allemaal kan gebruiken om te kijken welke pup met welke baas de beste match vormt.
Helaas kan de FRC nu i.v.m. Corona geen puppytesten doen. Na 20 jaar Flatcoat nestjes te verzorgen en hun puppytesten te observeren kan ik die testen dromen en heb dus een vriendin gevraagd me te helpen. De tester moet voor de pups een onbekend persoon zijn en de test word gedaan op een voor hun onbekend terrein. Het is dan fijn als ik dan alle pups van een afstand kan observeren en vergelijken. Gelukkig was Angelique van Neer zo lief om mij te helpen. Nadat alle spullen waren klaargelegd en Angelique alle instructies had gekregen ging zij haar best doen om voor mij de pups te testen. Angelique is geen ervaren puppytester maar gewoon een vriendin, (die inmiddels haar 3e Flatcoat van bij ons heeft) die meestal overladen word met "hondenpraat" maar wel iedere keer weer voor mij klaar staat. Angelique super bedankt, je hebt het geweldig gedaan! 

Vanaf nu mogen de pups dus ook in de tuin en het terras op verkenning gaan. Na de puppytest zijn ze ook allemaal bij de vijver geweest en daarna weer in huis benchtraining.

26-04-2020: Ook vandaag hebben de pups weer hun halsbandjes om, lekker ravotten in de puppyweide, huistraining en benchtraing. Hieronder wat foto's van de huis- en benchtraining. Reutje blauw bewijst weer wat voor clowns de Flatcoats zijn. Zoveel plaats in de bench, maar dit was volgens hem de fijnste manier om te liggen. Zijn poten zijn in elk geval uit de bench.

25-04-2020:  Nieuw speelgoed in de puppywei. Het bekende tunneltje is altijd een groot succes! Erdoor rennen, ertegen springen en hem omrollen, en sommige die hem proberen te apporteren ;-) allemaal reuzespannend en ze maken zich goed moe met al deze nieuwe indrukken.


Om vervolgens in de keuken wat "huistraining" te krijgen. Ze mogen dan 15 minuten los in huis lopen om de boel te verkennen en ontdekken. Het vliegengordijn is natuurlijk favoriet, de kast in de gang waar ze hun spiegelbeeld in zien is heel spannend, de kussens waar ze heerlijk op kunnen relaxen  zijn heerlijk en dan na hun kwartiertje ontdekken, weer allemaal naar buiten voor een plasje, vervolgens weer allemaal naar binnen maar nu per 3 of 4 in de bench voor benchtraining. Ze blijven dan 2 uurtjes in de bench terwijl ik wat kan stofzuigen, poetsen, koken, de normale huiselijke dingen. Ook leren ze omgaan met de afleiding van de andere volwassen honden die wel vrij mogen lopen en natuurlijk ons dochtertje Lieke die regelmatig met speelgoed of eten langs loopt. De eerste 20 minuten flink protest, maar daarna allemaal in slaap gevallen. Vanaf vandaag gaan we dit dagelijks bijhouden en krijgen ze tot hun vertrek minimaal 1 sessie benchtraining in huis.

Hieronder wat foto's tijdens hun speeltijd in de puppyweide

24-04-20:  De pups hebben allemaal halsbandjes om gekregen om alvast te wennen dat er soms wat om hun nek zit. Ze hebben ook nog hun oorspronkelijke wasco merkjes.

23-04-2020:  Tijd voor een nieuwe update op onze website. De baasjes zitten natuurlijk in de groepsapp dus hebben tussentijds al veel info, foto's en video's ontvangen, maar naarmate de pups ouder worden zijn we ook meer met de pups bezig. Met ons dochtertje thuis lukt het dan niet zo goed de website wekelijks bij te houden  en zal ik nu even een inhaalslag maken tot 6-4-20 waar onze laatste update was.

Foto's van 21- 22 en 23 april

22-04-2020:  De pups zijn 6 weken oud en de dierenarts kwam langs om alle pups te controleren en  vaccineren. Ze hebben zich allemaal keurig gedragen. Gelukkig was ook alles in orde. Geen navelbreukjes, geen afwijkingen, alleen reutje wit had nog niet beide testikels ingedaald. Reutje blauw en groen wel. Dat de testikels op deze leeftijd nog niet allebei zijn ingedaald is niet verontrustend, het is in het paspoort genoteerd en zal met 9 weken oud opnieuw beoordeeld worden. 

 

Ook hebben de pups vandaag een ritje gehad in de puppykar ter voorbereiding op het bezoekje aan de chipper. Normaal komt de chipper aan huis, maar nu ivm Corona, zullen wij ons met alle pups naar Echt moeten verplaatsen. Gelukkig heb ik goede hulp van Lieke om de pups wat te socialiseren.
 

21-04-2020:  Puppyweitje achter de kennel is nu helemaal puppyproof. De "nieuwe" hekwerken en poorten staan nu 2 jaar, maar er waren toch soms vindingrijke pups die zich net tussen de bestrating en de poort door perste om met de volwassen honden te spelen. Door de nieuwe balken is nu echt alles pupyproof en is ontsnappen echt niet meer mogelijk. 

20-04-2020:  Het eerste nest van Keetje, het Dutch D'Votion JOY-nest is vandaag jarig en 2 jaar geworden. Hiep hiep hoera voor de half- broers en zussen van het Noble nest.

18-04-2020:  De pups zijn 5 weken en 5 dagen oud. Vandaag hebben we opnieuw portretfoto's van iedere pup gemaakt om jullie hun hoofdjes en verschillende uitdrukkingen te tonen. Ook hebben we ze voor de eerste keer in showstand gezet. In deze stand kunnen we hun bouw het beste beoordelen. Deze beoordeling gebeurd tussen 7 en 8 weken oud dus ze zijn nu nog te jong voor een beoordeling. De eerste keer dat de pups in showstand worden gezet moeten ze vaak wennen aan op een tafel staan (hoogte) wennen aan het Danoontje dat ze nooit eerder gehad hebben, het is dus wennen aan de smaak maar ook leren likken uit een bakje. Verder spelen weersomstandigheden en omgevingsgeluiden ook mee. Vaak zie je dat de pups de eerste keer wat gespannen en angstig zijn. Eerder onzeker wat er gaat gebeuren. Ze vinden het spannend. Hierdoor trillen ze soms, trekken hun nek soms wat in, leunen naar achter, staartacties doen gekke dingen, maken soms bolle rugjes en door al die gekke houdingen verliezen ze soms hun balans. Des te vaker ze dit doen, des te zekerder ze staan. Ze hoeven dan niet meer gespannen of angstig te zijn want ze weten dan dat er niks engs gebeurd en vinden het leuk om aandacht en lekkers te krijgen. We oefenen dan ook dat ze wennen aan het betasten en aan het verzetten van pootjes. Deze trainingen zijn heel kort. Precies net zo lang tot het Danoontje op is en dan mogen ze weer vrij, om deze manier blijft het leuk voor ze en kunnen we rond 7 weken oud wel een beoordeling doen. Ondanks dat het vandaag de eerste keer was, en dus nog erg spannend voor de pups, vond ik dat ze het toch al aardig deden en ben tevreden over het algemeen beeld. Hieronder zal ik per pup dan even een fotoalbum plaatsen. We hebben hun eerste showervaring ook gefilmd en deze filmpjes zijn te vinden op facebook.

15-04-2020:  De pups zijn onder begeleiding in de kippenren geweest. Nu niet allemaal tegelijk want dan heb ik ogen en handen tekort maar per 2. Daar hebben ze ook kennis gemaakt met de kuikens die 1 dag oud waren.

 

13-04-2020:  De pups van het Noble-nest zijn vandaag 5 weken oud en houden hun binnenverblijf overdag al goed schoon. Ze kunnen dan zelf naar de buitenren lopen om daar hun behoefte te doen (en doen dit ook al goed). Om 23u sluiten we het luikje en moeten ze dus in het binnenverblijf blijven tot 6.45u. Dan vinden we in de ochtend wel nog eens ongelukjes maar ook dit gaat steeds beter. Sowieso houden ze de bench en de mand schoon, als ze tijdens de nacht of vroege ochtend toch poepen doen ze dit wel vaak voor het luikje waar ze normaal naar buiten kunnen.

Met 5 weken oud word hun wereld ook weer een beetje groter. Vandaag leerde ze kennismaken met gras, modder, zand, bomen, brandnetels, hulst(haag),  zien, horen en ruiken kippen op afstand en ook andere honden. Tot nog toe kennen ze alleen moeder Keetje en "Tante Loesje" maar vanaf nu mag Polly samen met hun vrij lopen om te spelen (zij heeft geen melk dus zal weglopen of corrigeren als ze toch proberen te drinken) en ze zien, horen en ruiken de rest van de roedel achter het hek, geleidelijk zullen we ze een voor een aan hun introduceren zodat ze ook leren dat niet iedere hond hetzelfde reageert en leren wat hondentaal is. Denk aan waarschuwingen zoals weglopen, negeren, grommen, lip optrekken, haren rechtop zetten, staartacties, dit soort dingen, maar natuurlijk ook vriendelijke signalen en spelen.

Verder gebruik ik het fluitje om ze te roepen en lokken en daar reageren ze ook al goed op.
Het is haast onmogelijk als ze vrij lopen om foto's te maken want je moet goed opletten waar je je voeten neerzet. Met Fientje meegeteld zijn het 7 pups die alle kanten oprennen, maar ook heel graag je voeten volgen en aandacht willen. Sta ik stil en negeer ze, dan gaan ze zelf op verkenning en nemen wat afstand, maar zodra ik beweeg stormen ze allemaal op me af. Zodra ik buk of probeer op ooghoogte een foto te nemen, word ik besprongen door 7 pups en soms denken Polly, Keetje en Loesje ook dat ze daaraan mee moeten doen. Een haast onmogelijk taak. Ik heb geprobeerd jullie een indruk te geven van de omgeving en alle nieuwe indrukken die ze kunnen opdoen. De pupjes zullen ook nog apart op de foto worden gezet.

Vandaag waren de mama's Keetje en Loesje ook mee met de andere honden voor de grote wandeling, voorheen liepen ze een aangepast rondje.
Nog even een groepsfoto gemaakt en toen viel me op dat ik toch snel weer moet beginnen met trimmen. Polly, Lady en Kane zijn in februari getrimd net voordat ze op show gingen en ook Keetje was keurig geknipt naar Denemarken vertrokken om haar lover te bezoeken, maar inmiddels zijn alle vachten weer goed gegroeid en zal dus vanaf morgen starten om weer iedereen netjes bij te knippen. Op de foto nog de ongetrimde versie.

12-04-2020:  12 april is een bijzondere datum, dit is onder andere de dag dat ikzelf jarig ben. Op 12 april 2000 fokte mijn moeder haar eerste nestje onder de kennelnaam Dark Devotion. Dat nestje werd dus op mijn verjaardag geboren en ik mocht op mijn 12e verjaardag helpen met de bevalling en verzorging van die pupjes. Precies 10 jaar later fokte ik zelf mijn eerste nestje dat afkomstig was uit de Dark Devotion lijn. Hoe bijzonder is het dat ook dit nest weer op mijn verjaardag geboren werd. Dutch D'Votion Ambitious Angel is het teefje dat ik uit het nestje van 12-04-2010 heb aangehouden. Inmiddels is Angel alweer 10 jaar oud en ik hoop dat we nog lang samen onze verjaardag mogen vieren. Angel is de oma van het N-nest.

11-04-2020:  Lieke wou graag muziek maken voor de pupjes en heeft haar piano dus in de puppyren gezet en daar een mooi concert gegeven. De pups lagen allemaal buiten toen dit spektakel begon, maar na de eerste paar noten vluchtte toch bijna alle pups angstig naar binnen. Lieke bleef vrolijk doorspelen en toen kwamen de gevluchte pups toch weer voorzichtig bij het luikje kijken of de kust veilig is en weer iets later toch op verkenning in de buitenren. Na 10 minuten rende alle pups vrolijk rond, maar moest Lieke vluchten voor hun scherpe tandjes en nagels. Lieke heeft daarna nog een aantal concerten gegeven buiten de puppyren waar het voor haar veiliger was.
Op Facebook staat ook een filmpje van deze eerste reactie van de pups. U kunt dit vinden onder Michelle Noteborn.

10-04-2020:  Het is bijna Pasen en in deze moeilijke tijden van Corona, leek het me leuk wat vrolijkheid te brengen. Wie word er nu niet blij van puppyfoto's?  De pups zijn nu 4,5 week oud en we hebben geprobeerd om van iedere pup leuke portretfoto's te maken.

07-04-2020:  De pups krijgen deze week bezoek van hun toekomstige baasjes (natuurlijk volgens de richtlijnen van RIVM) en verder zorgt ons dochtertje Lieke voor een ruime socialisatie. Een aantal pups hebben een ritje in haar kinderwagen mogen maken (natuurlijk onder begeleiding) en verder stept Lieke veel langs de puppyren, komt ook regelmatig met haar fietsje of traktor langs, dus de pups raken al gewend aan verschillende geluiden en snelle bewegingen. En niet alleen de pups worden door Lieke bezig gehouden, als ik even snel naar de wc was en weer naar buiten kom, tref ik Keetje met Lieke op de trampoline aan. Het moet niet gekker worden. Die 2 zijn echt dikke maatjes.
Hieronder weer een klein fotoalbum. Door op de foto te klikken kunt u deze groter bekijken.

06-04-2020:  Het NOBLE-nest is 4 weken oud. Afgelopen week hebben ze veel indrukken opgedaan. Gestart met pap voeren, weegmoment en kleurtjes bijwerken, ontwormen, nagels knippen, van vloeibare pap naar robuste pap, verhuizing binnenverblijf, droge brokjes eten, kennismaking buitenren, vlees eten, iedere dag wel wat nieuws. Vanaf nu krijgen ze dagelijks bezoek van toekomstige baasjes, onszelf, Teckel Loesje en puppy Fientje en geven we ze verder een paar dagen "rust" om gewoon te spelen en te genieten van hun nieuwe verblijven. In de ochtend gaat het luikje open en dan kunnen ze dus zelf kiezen of ze in het binnenverblijf of in de buitenren willen zijn. In de avond zetten we ze wel binnen met het luikje dicht. Over een paar dagen zullen we ze dan kennis laten maken met het puppyweitje waar ze ook gras, takjes, blaadjes ontdekken en weer een nieuwe ruimte hebben om te verkennen.
 

Normaal gesproken zouden we met 4 weken oud een nestdag organiseren, waarop alle toekomstige baasjes tegelijk uitgenodigd waren om elkaar te ontmoeten, met de pups te knuffelen, foto's te maken, pups te voeren, als de pups slapen zouden we een vragenronde doen. Vaak hebben mensen dezelfde vragen dus dan kon ik alle informatie aan de hele groep geven. Kon wat voorlichting geven over welke spullen of materialen handig zijn om aan te schaffen. Zou wat trainingsadvies kunnen geven en of laten zien, kon dit ook laten zien met pup Fientje en wat oudere honden van mij. Dan konden de mensen daarna weer met de pups knuffelen en en spelen. Daarna zouden mensen dan nog individuele afspraken kunnen maken als ze de pups nog vaker zouden willen bezoeken. Maar helaas vanwege het Corona virus kon deze dag niet doorgaan. Heel jammer!
Nu besloten de toekomstige baasjes dan ieder apart te laten komen, met de voorgeschreven regels van de overheid en zal dan wat video opnames maken om de baasjes toch alle info te geven.

​​​​​​​​​

05-04-2020:  De pups eten inmiddels geen pap meer maar droge brokjes en kregen vandaag ook hun eerste vlees-maaltijd van Dego-meat. Ook dit hebben ze goed opgegeten. Vanaf nu krijgen ze 1x daags vlees en 4x daags brokjes. We proberen nu Keetje haar melkproductie te stoppen, dus de pups mogen na elke maaltijd heel kort even drinken om de druk bij Keetje eraf te halen, maar we hopen zo binnen een paar dagen af te bouwen.

04-04-2020:  De pups hebben gister overdag en de helenacht kunnen wennen aan hun nieuwe binnenverblijft. Het bevalt ze er goed en er heeft al zelfs 1 knappert in de bak met zaagsel gepoept. Vandaag word hun wereld weer iets groter en mogen ze ook de buitenren verkennen. Het is zo'n prachtig weer, ideaal om hun eerste stapjes in de zonneschijn te zetten. Natuurlijk is er ook voldoende schaduw. We hebben het luikje dicht gelaten zodat ze niet weer naar binnen konden lopen (waar het vertrouwt is), maar echt op ontdekking moeten gaan en buiten leren wennen. We zijn er de hele dag bij gebleven dus konden ze goed in de gaten houden.

03-04-2020:  De pups eten allemaal heel netjes hun papje en hebben ook geen last meer van hun ontworming dus kunnen vandaag verhuizen naar de puppyruimte waar ze meer plaats hebben om te lopen, spelen, ontdekken en waar hun zindelijkheidstraining start.

In de ruimte liggen op de grond vetbedden met daarop dekens zodat het lekker warm is en ze ook beter grip hebben met lopen. Verder staat er een grote mand, een bench, een bakje met zaagsel waarin ze moeten leren hun behoefte te doen en een drinkbak met maar een klein laagje water (zodat ze er ook niet in kunnen verdrinken mochten ze erin vallen). Het deurtje van de bench blijft open dus ze kunnen nu zelf kiezen of ze in de bench, in de mand of gewoon los in de ruimte willen liggen. Pas als ze wat ouder zijn starten we met benchtraining waar het deurtje dicht blijft.

Hieronder weer een fotoalbum. Door op de foto te klikken kunt u deze groter bekijken.

Op 01-04-2020 (geen grapje) hebben we nog eens alle pups gewogen, hun ontworming gegeven en de nagels geknipt. De ontworming gebeurd normaal met 2 weken oud, maar vanwege de Corona crisis kon dit niet op tijd geleverd worden, dus zullen ze dit een weekje later krijgen. Door de omschakeling van moedermelk naar pap moeten de darmen wennen en kunnen de pups wat meer krampen krijgen. Van de ontworming kunnen ze ook krampjes krijgen dus ik wil dit niet tegelijk doen. Nu de pups 2 dagen pap hebben gehad en de darmen gewend zijn kunnen ze hun ontworming krijgen.
Ze krijgen nog steeds hun papje en eten al heel netjes. Fotoalbum hieronder.

30-03-20: Het NOBLE-nest is 3 weken oud. Ze lopen nu al goed en experimenteren ook goed met geluidjes maken. Ze piepen, grommen, blaffen en maken kleine geluidjes van genot. Ze reageren ook al goed als ze geluiden horen. Verder zien ze nu ook goed en gaan elkaar aftasten met pootjes of hun bekje. Vanaf 30-3-20 zijn de pups 3 weken oud en zijn we gestart met het maken van pap. Dit is de eerste dagen meestal een bende. Ze moeten wennen aan de structuur, dat ze moeten likken in plaats van zuigen en wennen aan de smaak. Verder moeten ze nog wat "tafelmanieren" leren, zodat ze niet de voerbakjes omgooien. De eerste dag is meestal de grootste bende en dan leren ze al snel bij. Na hun papje mogen ze nog 10 minuten buiten de kist rondlopen om nog wat indrukken op te doen en zich moe te maken. Vervolgens weer in de werpkist waar ze dan een toetje bij mama Keetje krijgen en daarna dan weer lekker gaan slapen.

Hieronder weer een fotoalbum vanaf

23-03-20:  Het NOBLE-nest 2 weken oud. Rond de 11 dagen oud begonnen de oogjes open te gaan. Ook de nageltjes groeien hard. Op de dekens en zachte ondergrond slijten deze niet en zijn behoorlijk pijnlijk voor mama Keetje, daarom hebben we op 22-03-20 alle nageltjes geknipt en ook nog wat nieuwe foto's van alle pupjes genomen, zodat jullie ze kunnen zien met oogjes open. 22-03-20 was ook een bijzonder dag want mama Keetje is jarig. Alweer 7 jaar, Hiep Hiep Hoera! Met Keetje gaat het prima, ze geniet van haar uitstapjes (kleine wandelingen in het bos of speelkwartier met onze dochter Lieke) dan heeft ze even tijd voor zichzelf en kan helemaal afschakelen om daarna weer lekker met haar pupjes te kroelen.
De pups beginnen met zich op te drukken, staan nu echt op hun pootjes en proberen ook wat stapjes te lopen. Dit gebeurd nog wiebelt maar ze komen goed vooruit. De pups werden de eerste 2 weken dagelijks gewogen en kwamen ook allemaal goed bij. Hierna zullen we ze nog maar 1 keer weer week gaan wegen. Vanaf 23-03-20 mag Fientje onze Teckelpup van inmiddels 1 maand oud ook 2x daags 10 minuutjes bij het NOBLE-nest socialiseren. Zij heeft geen nestgenootjes en kan zo iets van de kleine Noble's leren en andersom natuurlijk ook. Hieronder een fotoalbum van week 2.

16.03.2020:  Het NOBLE-nest precies 1 week oud. Ze doen het allemaal heel erg goed. We hebben nog wat nieuwe foto's gemaakt.

14.03.2020:  De pups zijn op 09-02-2020 geboren en de bevalling heeft lang geduurd, maar we hebben een prachtig 6-tal met de verdeling 3 reutjes en 3 teefjes allemaal zwart. Het N-nest is nu 5 dagen oud en zowel moeder Keetje als pups maken het goed. Keetje is een lieve en zorgzame moeder. Keetje heeft vooral de eerste 2 dagen na de bevalling nog veel last van naweeën gehad en was daardoor nog wat onrustig. Ze verzorgde haar pupjes goed, ging in de kist liggen om te voeden en om alle pups te wassen en hun buikjes te masseren, maar daarna wou ze toch heel graag naar buiten om daar vervolgens een flinke kuil te graven. Weer in de kist bij haar pups en wou dan weer naar buiten of nam een half uurtje rust op het kussen voor de kist. Dan kon ze wel haar pups in de gaten houden, maar had wel even rust. Ze regelt dit prima zelf en de pups zijn ook iedere dag goed bijgekomen.

Loesje onze Teckel die 22-02-20 haar eenling kreeg hebben we kort voor de bevalling met haar pup verhuisd naar de woonkamer om Keetje wat meer rust en privacy te geven tijdens de bevalling. Ik gebruik de 2e werpkist nu om de pups van Keetje in te leggen als ik ze gewogen heb en de andere werpkist uitwas en verschoon. Dit is eigenlijk wel makkelijk zo dus we hebben besloten dit maar zo te laten.
Loesje is wel al bij de pups van Keetje geweest en is heel lief voor hun. Als Keetje naar buiten gaat voor haar "mamatijd" dan neemt Loesje de rol van oppas op zich en ontfemt zich over het 6-tal. Zodra er ook maar een klein piepje gegeven word, worden ze van kop tot teen gewassen. Als Keetje in de kraamkamer is dan laat ik Loesje er niet  bij en heeft ze gewoon haar eigen pup om te verzorgen.

Ons dochtertje Lieke (2,5 jaar oud) vind het allemaal reuze interessant en vind het leuk om te helpen en knuffelen. Ze mag en kan alleen bij de pups komen onder begeleiding, maar ze is wel voorzichtig. Keetje vind dit ook allemaal prima en word graag door Lieke gevoerd.
 

Hieronder een fotoalbum van de eerste week. U kunt op de foto klikken om deze groter te bekijken.

07.03.2020:  Dag 61 van de dracht. De voorweeën zijn begonnen. Keetje heeft momenten van onrust maar ook periodes waar ze gewoon heel ontspannen ligt en wat slaapt. Ze heeft ook vanmorgen nog goed gegeten. Ik heb haar nu in plaats van brok vers vlees gegeven omdat dit lichter verteerbaar is. Bewust gekozen voor kipppenvlees omdat hier veel calcium in zit. Ze heeft haar hele portie direct op gegeten en ook binnen gehouden. Tussendoor bied ik haar yoghurt aan en als middag- en avondmaaltijd zal ze weer kippenvlees krijgen. Tja alles is klaar en het is nu een kwestie van geduld hebben. Als ik de situatie nu bekijk, verwacht ik de bevalling nog niet binnen een paar uur, misschien vanavond laat, in de nacht of morgenvroeg. We houden haar goed in de gaten en zullen het vanzelf merken.

 

 

06-03-2020:  Dag 60 van de dracht, Keetje niet anders als gister. Nog steeds geen voorweeën dus mijn trainingslessen door laten gaan. Na de jachttraining drinken de cursisten meestal nog even koffie en hebben Keetje nog even geknuffeld en sterkte gewenst. Ik vertelde dat ik de bevalling in het weekend verwacht, maar dat mijn eigen dierenarts dan geen dienst heeft. Hij is wel telefonisch bereikbaar voor overleg, maar indien er complicaties zijn en een keizersnede nodig is, zal ik moeten uitwijken naar een andere dierenarts. De dienstdoende dierenarts zou in Meerssen zijn, want voor mijn 30 minuten rijden is. Dit vind ik best een afstand als er spoed is. Ik vind het ook minder prettig dat ik deze dierenarts nog niet ken, niet weet of deze een röntgenapparaat of echo heeft, en ik nog nooit in hun praktijk was, dus dan bij stress de route nog moet zoeken.
In Schinveld ben ik ook vaker bij een dierenarts geweest die ook Keetje voor de dekking onderzocht heeft omdat we daar progesteronbepalingen hebben laten doen. Ik heb vertrouwen in deze dierenarts, kan de praktijk makkelijk vinden en qua afstand (reistijd) is dit even ver. Daarbij weet ik dat ze echo-apparatuur hebben en een röntgenapparaat  om bij twijfel na te kijken of er een pup achtergebleven is. Ik heb hem gebeld en de situatie uitgelegd en hij is bereid ons dit weekend te helpen indien nodig. Ik hoop natuurlijk dat alles voorspoedig verloopt en we er geen gebruik van hoeven te maken, maar ik vind het fijn als alles van te voren al geregeld is.
Nog een voordeel is dat binnen 5 minuten van die dierenarts 3 cursisten van mij wonen, die hebben aangeboden te willen helpen indien nodig. Altijd fijn want als een keizersnede op het begin van de bevalling nodig is als er nog veel pups in zitten, dan zijn veel handen nodig om de pups op te vangen, uit hun placenta te halen en op te wrijven. Wim (een van de cursisten) heeft bij de vorige bevalling van Keetje gevraagd of hij eens mee mocht kijken en toen ook een paar pups geboren zien worden, hij  was er ook bij toen Uppisch een keizersnede kreeg en heeft toen geholpen. Inmiddels dus al een ervaren assisitent. Jan heeft dit nog nooit meegemaakt maar zou ook willen helpen (indien nodig) dus we hebben na de jachttraining aan de keukentafel nog een lesje pupjes opwrijven gedaan. Heb wat uitleg gegeven over de gang van zaken en wat hun taken dan zouden zijn. Met Fientje (pupje van Loesje) heb ik laten zien en voorgedaan wat ze zouden moeten doen, en hebben dit ook even geoefend. Roy is natuurlijk ook erbij als er complicaties zouden zijn en er zijn nog 2 vrienden standby (die inmiddels ook ervaring hebben), dus aan de voorbereidingen zal het niet liggen. Stel dat we op het eind van de bevalling toch moeten ingrijpen, dan zijn niet veel handen nodig voor het opwrijven van pups, maar zou ik Lieke bij hun kunnen afzetten zodat we met rust bij dierenarts zijn. Maarja ons Lieke heeft inmiddels ook al wat ervaring, die heeft nu al 3 bevallingen (waarvan 1x keizersnede) meegemaakt.

Aan de voorbereidingen zal het dus niet liggen, in principe is nu alles geregeld en dat geeft ook wel een rustig gevoel om het weekend mee in te gaan.

Vrijdagmiddag 15.00u nog eens de temperatuur van Keetje opgenomen, deze was nu 36,75 graden. Is dus wel gezakt, maar het is nu onbekend of deze nog verder door moet zakken, of dat hij al op het laagste punt was en nu weer ophoog aan het lopen is. Daarom moeten we het nog eens meten om te zien of hij dan weer lager of hoger is. 18.00u was haar temperatuur 37,56 graden. Dus haar piek is geweest en hij is nu weer aan het oplopen. Ik ga haar dan nu niet meer belasten met meten en we houden haar gewoon goed in de gaten.
Haar avondmaaltijd heeft ze nog goed gegeten en tegen 20.00u merkte ik dat ze toch nog iets onrustiger werd, ging zichzelf nu ook likken om afleiding te zoeken en graaft soms in de kist. De indalingsweeën zijn begonnen. Het kan nu vrij snel gaan dat ze vannacht zou bevallen, maar het kan evengoed nog 2 dagen duren. In de avond samen met keetje in de kraamkamer gezeten, maar die weet haar draai niet te vinden. Gaat in de werpkist liggen, na 5 minuten voor de werpkist op de koude tegelvloer, vervolgens op haar kussen, komt daarna bij mij weer steun zoeken, gaat dan weer graven in de werpkist. Is een beetje een nerveuze toestand en ik merkte dat Loesje hierdoor ook niet ontspannen ging liggen en steeds alert bleef. Voor de zekerheid Loesje met Fientje toch maar verhuisd, zodat zowel Loesje als Keetje meer rust hebben. Loesje heeft maar 1 pupje dus we hebben een bench in de woonkamer naast onze bank gezet waar Fientje en Loesje dan meer privacy hebben en dan heeft Keetje ook de hele kraamkamer voor haar alleen en kan gaan liggen waar ze wilt. Voor alle zekerheid toch maar het luchtbed opgepompt en zelf ook in de kraamkamer gelegen om haar ook tijdens de nacht in de gaten te houden en wat te steunen.

 

05-03-2020:  De 59e dag van de dracht en Keetje doet het heel goed. Sinds de middag is ze iets onrustiger, hijgt wat meer en puft af en toe. Dit zijn nog geen voorweeën.
Voordat een hond gaat bevallen zie je dat de normale lichaamstemperatuur van een hond, (die normaal tussen de 38,0 en de 39,0 graden ligt) zakt rond de 36,0 en dan weer terug moet naar de normale temperatuur. Pas daarna zal de bevalling starten.  We zijn dus nu begonnen om haar temperatuur bij te houden om te zien of deze al zakt.
Om 15.00u was haar temp. 37,85. Ze heeft toen ook nog een flinke portie brokken gegeten en wat yoghurt gehad. Een paar dagen voor de bevalling geeft ik ze wat producten die meer calcium bevatten, dit om de complicatie eclampsie tijdens de bevalling te voorkomen. Yoghurt vinden ze vaak lekker, is goed voor de darmflora en kunnen ze ook als ze wel al weeën hebben makkelijk oplikken, zonder dat ze braakneigingen krijgen.
Om 23.55u net voor de nacht nog eens haar temperatuur gemeten. Die was toen 37,78. Iets gezakt maar niet noemenswaardig.

 

 

04-03-2020:  Loesje is inmiddels wat meer gewend dat Keetje ook met momenten in de kraamkamer is. We hebben de verhoging (van de werpkist) weggehaald en Loesje vind het prima als Keetje eens een kijkje komt nemen. Keetje heeft de pup (Fientje) zelfs mogen likken. Keetje vind het erg spannend als Fientje geluidjes maakt of gaat bewegen en zit dan heel aandachtig te kijken wat er allemaal gebeurd.

 

 

03-03-2020:  Keetje is nu 57 dagen drachtig, wat betekend dat de pups nu levensvatbaar zouden zijn, indien de bevalling begint. Er zijn nog absoluut geen tekens van voorweeën. Keetje is buiten nog steeds actief en probeert de rest nog steeds bij te houden, maar tussendoor neemt ze nu wel meer haar rust. Zeer verstandig want haar buik is echt flink dik. Ze heeft aan beide zijkanten 2 bulten dus ligt het liefst plat op haar buik of op haar rug. Op haar zij liggen is meer belastend. Je voelt en ziet de pups goed bewegen. Dit zijn de laatste loodjes, het eind is in zicht.


Keetje komt nu ook onder begeleiding in de kraamkamer, waar ook Loesje onze Teckel met haar pupje (Fientje) ligt.  Loesje was vooral de eerste dagen na haar bevalling erg beschermend daar ze maar 1 pupje heeft om zich over te ontfermen. De eerste keer hebben we de werpkist van Loesje afgesloten, zodat Loesje meer privacy heeft en kan wennen dat er nog een hond in de kraamkamer is. Dit ging prima. Loesje keek wel even wat er gebeurde, Keetje liep naar de kist en keek eens over de rand en liep toen weer door. Dit ging prima zonder grommen of snauwen. Ook Loesje bleef relaxed en ging niet op of korter tegen Fientje aan liggen. Tot aan de bevalling mag Keetje  dan een paar keer per dag in de kraamkamer, altijd onder begeleiding zodat Keetje en Loesje en haar pup ook aan elkaar kunnen wennen.

 

 

 

25-02-2020:  Alaaf! Keetje wenst iedereen een hele fijne Carnaval.
Keetje doet het super! Is nu 50 dagen drachtig en zit nog steeds vol energie, maar is wel erg op voer uit. Ze krijgt al een tijdje 3x daags een maaltijd maar we zullen binnenkort naar 4 kleinere porties overgaan. In principe is de kraamkamer helemaal klaar voor Keetje, maar we geven Loesje met haar pup nog een beetje rust. Voor Keetje is het ook het 2e nestje dus ze weet al een beetje wat er gebeuren gaat.

 

22-02-2020:   Loesje onze Teckel is bevallen van een rood teefje. Het was een heftige bevalling waarover u meer kunt lezen in het dagboek van het Teckel A-nest. Keetje die samen met de andere honden in de keuken zaten hebben dit natuurlijk wel meegekregen. Ze ruiken andere geurtjes aan ons en Loesje en hoorden natuurlijk ook weer puppy geluidjes. Ze vinden het spannend maar geven Loesje privacy. 
 

 

17.02.2020:   De kraamkamer is klaar en ook de werpkist voor Keetje staat gereed. Voor foto's zie dagboek Teckel A-Nest. Vanaf morgen kan Keetje dan ook paar uurtjes wennen aan de ruimte en in haar werpkist. Kunnen we meteen zien hoe Loesje daarop reageert.

15.02.2020:   Vandaag is Keetje 40 dagen drachtig en voelt zich nog steeds fit. We zijn gaan wandelen in Teuven en ik heb geprobeerd om daar wat nieuwe "spontane" foto's van Keetje te maken, ook om te laten zien hoe dik haar buik nu al is. Alleen Keetje staat nooit stil en in mijn eentje was dit dus een bijna onmogelijke taak. Ze rent of ze ligt. Zitten doet ze alleen om te poseren.
Tijdens de wandeling was haar moeder Dutch D'Votion Ambitious Angel (in april 10 jaar oud) mee, met Dutch D'Votion Keep my Kisses "Polly" (15 maanden)  en Dutch D'Votion Hip Lovable Lady (13 maanden). Ook de jeugd (Polly en Lady)  is weer familie van Keetje.

Ik zal de foto's weer hier in een album plaatsen.

 

13.02.2020:  Eindelijk dan het dagboek van Keetje ingevuld. We zullen proberen dit zo goed mogelijk bij te houden.
Keetje doet het prima en bruist van de energie. Aan haar conditie zou je niet merken dat ze drachtig is.
Haar buik groeit iedere dag een beetje meer en ze is al behoorlijk dik, nog een maand te gaan, dus dat beloofd wat.
We verdelen haar porties voer nu over 3x daags.

 

 

09.02.2020:  Dutch D'Votion Hip Just Joy ofwel Rhum, zoon van Keetje haar eerste nest ging weer mee op show.  In september 2019 mocht ik hem in het Mecc Maastricht showen en haalde hij in de jeugdklasse een 1e plaats Uitmuntend. Vandaag ging hij mee naar Venray waar weer een andere keurmeester zijn oordeel gaf. Nu is Rhum 21 maanden oud en stond in de tussenklasse. Rhum woont niet bij mij, dus komt meestal kort voor de show logeren, zodat ik hem kan knippen en en een paar keer kan oefenen met showen. Zeer blij met zijn presentatie. Hij heeft het keurig gedaan, maar elke keurmeester zijn eigen smaak. Hij kreeg een 2e plaats Zeer Goed. Desondanks zeer trots op hem. Ook nog wat foto's van Rhum in stand tijdens het oefenen en wat foto's tijdens de show.
Zijn moeder is dus Keetje en zijn vader is Velvet Hunters Moonlight Serenade "Toff". (die geen familie van Falcon is)

 

 

 

06.02.2020:  Dutch D'Votion Hip Just Joy met roepnaam Rhum is een zoon uit Keetje haar eerste nestje. Hij komt nog vaak op zaterdag trainen en blijft nu logeren zodat ik hem kan trimmen en kan oefenen voor de show. Zondag 9 februari mag ik hem dan uitbrengen op de show in Venray. Nu Rhum net een knipbeurt heeft gehad, maken we ook maar van de situatie gebruik om een foto te maken van de 3 generaties.
Dutch D'Votion Hip Just Joy (21 maanden oud) met zijn moeder Dutch D'Votion Cute Challenge "Keetje" (7 jaar oud) en dan oma Dutch D'Votion Ambitious Angel (in april 10 jaar oud). Inmiddels is Angel de oudste van het stel. Toen zij jong was hebben we ook foto's gemaakt van 3 generaties en daarop was zij toen de jongste hond, met haar moeder Dark Devotion Overjoyed Obsession en oma Beck of Chelborough. Deze foto's staan op de nestpagina. Eigenlijk dus vanaf Rhum 5 generaties zichtbaar.

 

 

 

02.02.2020:   Er is geen twijfel meer mogelijk, je ziet haar buik bijna groeien. Het is nog te vroeg voor een echo, maar ik durf wel te zeggen dat Keetje drachtig is. Een echo laat ik enkel nog maken als er twijfel is of ze wel of niet drachtig is. Het aantal bepalen is al meerdere malen mis gegaan, dat er toch pups dubbel geteld worden en dit brengt alleen maar meer stress met de bevalling. Daarbij is dat wat men op de echo ziet ook geen garantie. Er kan altijd nog iets misgaan, dus we bekijken het van moment tot moment. Ik heb in elk geval geen echo nodig om te weten dat ze drachtig is.

 

 

29.01.2020:  Inmiddels 3 weken na de dekking en het lijkt alsof de vacht in de flanken wat naar buiten gaat staan. Ook voelt haar buik wat strakker en gespannen. Dit is een goed teken!

22.01.2020:  Tijdens Keetje haar eerste dracht woonde Keetje nog in een gastgezin en heb ik haar na de dekking weer bij haar toemalige "thuis" afgezet. Ik kreeg dan regelmatig updates en foto's van het gastgezin en zag al vrij snel dat ze drachtig was. Ze had toen opeens een andere gezichtsuitdrukking. Moeilijk om uit te leggen, maar ik zag het toen heel snel. Nu woont Keetje gewoon bij ons en zie ik haar dus iedere dag, maar vond het nu veel moeilijker om verandering te zien. Haar gedrag is hetzelfde, ze zit nog vol energie en is altijd al gek op voer dus hier merken we geen verschil. Geen duidelijke tekens dit keer dus we zullen nog even geduldig moeten afwachten.

 

 

08.01.2020:  Woensdagochtend na het verzorgen van alle honden alles ingepakt en de auto alvast ingeladen. Nog eens een heerlijk ontbijtje en dan een laatste poging voor Keetje en Falcon. Ook nu waren beide nog in de stemming en na een heel kort voorspel zaten de 2 weer gekoppeld. Nog even getwijfeld of we dan nog tot de avond zouden blijven, maar ergens moet het ook een keer goed zijn. We hadden nu 3 goeie dekkingen met een tussenpose van ruim 12 uur. Het is wel goed zo, tijd om afscheid te nemen en weer naar huis te rijden. Nu maar duimen en geduld hebben.

Hieronder een fotoalbum van het "love-koppel". Door op de foto te klikken kunt u deze groter bekijken. 

07.01.2020:  Dinsdagochtend 8.00u waren we klaar met het verzorgen van de honden en kregen we een heerlijk Deens ontbijtje aangeboden. Daarna dan naar een weitje achter het huis waar we Keetje en Falcon bij elkaar lieten. Falcon stond zich uit te sloven maar Keetje ging eerst nog even met een stok rennen. Toen ik deze had afgenomen en hoog had weggelegd, vond ze toch een manier om weer bij die stok te komen en was alleen daarmee bezig. Ok, stok de wei uit en opeens dacht Keetje "hey, daar is nog een hond". Na deze "ontmoeting" was het voorspel begonnen. Keetje begon Falcon wat uit te dagen en daarna verliep de dekking heel soepel. Ze hebben 25 minuten gekoppeld gezeten en Keetje had goed contracties. Nadat de klus geklaard was ging Falcon met zijn baas weer naar binnen en zijn Merel en ik met de 4 dames naar een mooi trainingsgebied in de buurt gereden. Keetje een uur rust in de auto terwijl we met de andere dames een leuke training hebben gedaan en daarna Keetje gaan ophalen en samen nog een dik half uur gewandeld. Toen moesten we ons weer terug haasten voor de lunch. Ook nu de dames weer in de bijkeuken en Falcon, Nellie en Devoke in de keuken met enkel een traphekje ertussen. Ik wist dat Falcon kalm was (rust in zijn hoofd) maar dit was toch wel extreem, zeker nadat hij haar al eens gedekt had. Wel heel positief. Na de lunch hebben we het alleen maar over stambomen, bloedlijnen, gezondheidsproblemen binnen ons ras en trainingsmethodes gehad. Daarna een heerlijk dineer en toen nog eens een 2e dekking geprobeerd. Ook dit ging weer vlotjes. Nadat weer alle honden verzorgd waren, weer verder met de hondenpraat tot 23.30u en toen was ik toch wel aan wat nachtrust toe. Alle dames weer naar boven, die zich al op "hun" matras verheugde en dan lekker slapen.

 

 

06.01.2020:  Maandag opnieuw met Keetje gaan prikken en nu hadden we wel het vermoeden dat we meer naar het juiste dekmoment zaten. En ook dit werd weer door de bloedtest bevestigd. Thuis alles gereed maken voor vertrek en 17.30u vertrokken richting Denemarken.
Merel het gastgezin van Uppish vond het leuk om dit avontuur mee te maken dus die zijn we nog eerst in Well gaan oppikken. Toch wel gezelliger om met zijn 2e te reizen.
Om 02.30u kwamen we dan aan op plek van bestemming. Per (het baasje van Falcon) had ons uitgenodigd om bij hem te logeren. Ik had Angel (de moeder van Keetje) ook meegenomen zodat Per haar ook nog eens terug kon zien. Per (het baasje van Falcon) is een paar jaar geleden bij ons thuis geweest voor een dekking van Dutch D'Votion Easy and Eager en toen heeft hij ook alle honden ontmoet. Hij had Falcon toen ook bij zich en we hebben toen een leuke trainingsdag samen gehad.
Verder had ik dan ook "de jeugd" Dutch D'Votion Hip Lovable Lady en Dutch D'Votion Keep My Kisses "Polly" mee. Dit zijn de teefjes die hij nog niet in het echt gezien had. De moeder van Lady (Dutch D'Votion Enchanting Eclipse) is een broer van Eager, die hij als dekreu gebruikt had. Zelf had hij een teefje uit die combinatie aangehouden (die heet Devoke) en Lady is dus een nichtje van zijn eigen gefokt teefje (Devoke). Ook Polly is weer familie dus het was leuk om alle honden nog eens bij elkaar te zien en te vergelijken. Nadat we alle honden goed hadden uitgelaten en Falcon, Nellie (de zus van Falcon en moeder van Devoke) uitbundig hadden begroet, toen dacht ik dat we eens een eerste dekking gingen proberen. Per zei toen, het is al laat, ze heeft een lange reis achter de rug, laat haar nu maar even wennen aan de omgeving en geef haar maar wat rust.
Tja daar heeft hij een punt, maar de hormoonspiegel schiet door en als we te laat zijn was de hele reis voor niks, dus werd er wel een beetje zenuwachtig van, maar dacht ok dan proberen we het morgenvroeg meteen. Allle dames mochten mee naar binnen, ook Keetje. Falcon, Nellie en Devoke waren ook binnen en er was alleen een kinderhekje wat de boel uit elkaar hield. Falcon ging eens kijken en draaide daarna om en ging slapen. Hmmm, niet de reactie die ik verwacht had. Hij deed niet druk, was niet aan het piepen, maar ging slapen. Toen had ik ook meer rust en hebben we nog tot 04.15u over stambomen gesproken. Toen kon ik mijn concentratie er niet meer bijhouden en hebben we toch besloten allemaal naar bed te gaan.
Per zei "neem de dames maar mee naar boven, ze mogen ook op bed als je wilt" hmmmm..... dit zijn ze niet gewend. Thuis mogen ze niet boven komen, maar de dames hadden er absoluut geen moeite mee. Terwijl ik mijn koffer uitpakte keken me 4 honden aan alsof ze wouden zeggen "Uh, dat gaat echt niet passen met zijn 5e, misschien kun je op de grond slapen" maar Per zou Per niet zijn als hij niet ook een matras voor de honden had. Die naast mijn bed gelegd en toen had ieder zijn eigen plekje.

03.01.2020:  Met Keetje naar de dierenarts voor de eerste progesterontest.Keetje krijgt dan een volledige check up door de dierenarts, er word bloed geprikt, wat we vervolgens naar het laboratorium brengen en deze bellen dan binnen 2 uur de waarde door aan de dierenarts, die ons weer op de hoogte stelt. Met deze test kunnen we zien wanneer een teefje ovuleert en wanneer het beste dekmoment zou zijn.
Het vermoeden is dat we vandaag nog wat vroeg zijn, maar aangezien we nog naar Denemarken moeten reizen, wil ik dit graag zeker weten.
Het was dan ook een fijne bevestiging om te horen dat we inderdaad te vroeg waren.

.

bottom of page