Dagboek Dutch D’Votion “N-nest” verwacht rond 10-03-20

Fokplan goedgekeurd door de FRC.

We verwachten zowel zwarte als leverkleurige pups.

 

25-02-2020:  Alaaf! Keetje wenst iedereen een hele fijne Carnaval.
Keetje doet het super! Is nu 50 dagen drachtig en zit nog steeds vol energie, maar is wel erg op voer uit. Ze krijgt al een tijdje 3x daags een maaltijd maar we zullen binnenkort naar 4 kleinere porties overgaan. In principe is de kraamkamer helemaal klaar voor Keetje, maar we geven Loesje met haar pup nog een beetje rust. Voor Keetje is het ook het 2e nestje dus ze weet al een beetje wat er gebeuren gaat.

 

22-02-2020:   Loesje onze Teckel is bevallen van een rood teefje. Het was een heftige bevalling waarover u meer kunt lezen in het dagboek van het Teckel A-nest. Keetje die samen met de andere honden in de keuken zaten hebben dit natuurlijk wel meegekregen. Ze ruiken andere geurtjes aan ons en Loesje en hoorden natuurlijk ook weer puppy geluidjes. Ze vinden het spannend maar geven Loesje privacy. 
 

 

17.02.2020:   De kraamkamer is klaar en ook de werpkist voor Keetje staat gereed. Voor foto's zie dagboek Teckel A-Nest. Vanaf morgen kan Keetje dan ook paar uurtjes wennen aan de ruimte en in haar werpkist. Kunnen we meteen zien hoe Loesje daarop reageert.

15.02.2020:   Vandaag is Keetje 40 dagen drachtig en voelt zich nog steeds fit. We zijn gaan wandelen in Teuven en ik heb geprobeerd om daar wat nieuwe "spontane" foto's van Keetje te maken, ook om te laten zien hoe dik haar buik nu al is. Alleen Keetje staat nooit stil en in mijn eentje was dit dus een bijna onmogelijke taak. Ze rent of ze ligt. Zitten doet ze alleen om te poseren.
Tijdens de wandeling was haar moeder Dutch D'Votion Ambitious Angel (in april 10 jaar oud) mee, met Dutch D'Votion Keep my Kisses "Polly" (15 maanden)  en Dutch D'Votion Hip Lovable Lady (13 maanden). Ook de jeugd (Polly en Lady)  is weer familie van Keetje.

Ik zal de foto's weer hier in een album plaatsen.

 

13.02.2020:  Eindelijk dan het dagboek van Keetje ingevuld. We zullen proberen dit zo goed mogelijk bij te houden.
Keetje doet het prima en bruist van de energie. Aan haar conditie zou je niet merken dat ze drachtig is.
Haar buik groeit iedere dag een beetje meer en ze is al behoorlijk dik, nog een maand te gaan, dus dat beloofd wat.
We verdelen haar porties voer nu over 3x daags.

 

 

09.02.2020:  Dutch D'Votion Hip Just Joy ofwel Rhum, zoon van Keetje haar eerste nest ging weer mee op show.  In september 2019 mocht ik hem in het Mecc Maastricht showen en haalde hij in de jeugdklasse een 1e plaats Uitmuntend. Vandaag ging hij mee naar Venray waar weer een andere keurmeester zijn oordeel gaf. Nu is Rhum 21 maanden oud en stond in de tussenklasse. Rhum woont niet bij mij, dus komt meestal kort voor de show logeren, zodat ik hem kan knippen en en een paar keer kan oefenen met showen. Zeer blij met zijn presentatie. Hij heeft het keurig gedaan, maar elke keurmeester zijn eigen smaak. Hij kreeg een 2e plaats Zeer Goed. Desondanks zeer trots op hem. Ook nog wat foto's van Rhum in stand tijdens het oefenen en wat foto's tijdens de show.
Zijn moeder is dus Keetje en zijn vader is Velvet Hunters Moonlight Serenade "Toff". (die geen familie van Falcon is)

 

 

 

06.02.2020:  Dutch D'Votion Hip Just Joy met roepnaam Rhum is een zoon uit Keetje haar eerste nestje. Hij komt nog vaak op zaterdag trainen en blijft nu logeren zodat ik hem kan trimmen en kan oefenen voor de show. Zondag 9 februari mag ik hem dan uitbrengen op de show in Venray. Nu Rhum net een knipbeurt heeft gehad, maken we ook maar van de situatie gebruik om een foto te maken van de 3 generaties.
Dutch D'Votion Hip Just Joy (21 maanden oud) met zijn moeder Dutch D'Votion Cute Challenge "Keetje" (7 jaar oud) en dan oma Dutch D'Votion Ambitious Angel (in april 10 jaar oud). Inmiddels is Angel de oudste van het stel. Toen zij jong was hebben we ook foto's gemaakt van 3 generaties en daarop was zij toen de jongste hond, met haar moeder Dark Devotion Overjoyed Obsession en oma Beck of Chelborough. Deze foto's staan op de nestpagina. Eigenlijk dus vanaf Rhum 5 generaties zichtbaar.

 

 

 

02.02.2020:   Er is geen twijfel meer mogelijk, je ziet haar buik bijna groeien. Het is nog te vroeg voor een echo, maar ik durf wel te zeggen dat Keetje drachtig is. Een echo laat ik enkel nog maken als er twijfel is of ze wel of niet drachtig is. Het aantal bepalen is al meerdere malen mis gegaan, dat er toch pups dubbel geteld worden en dit brengt alleen maar meer stress met de bevalling. Daarbij is dat wat men op de echo ziet ook geen garantie. Er kan altijd nog iets misgaan, dus we bekijken het van moment tot moment. Ik heb in elk geval geen echo nodig om te weten dat ze drachtig is.

 

 

29.01.2020:  Inmiddels 3 weken na de dekking en het lijkt alsof de vacht in de flanken wat naar buiten gaat staan. Ook voelt haar buik wat strakker en gespannen. Dit is een goed teken!

22.01.2020:  Tijdens Keetje haar eerste dracht woonde Keetje nog in een gastgezin en heb ik haar na de dekking weer bij haar toemalige "thuis" afgezet. Ik kreeg dan regelmatig updates en foto's van het gastgezin en zag al vrij snel dat ze drachtig was. Ze had toen opeens een andere gezichtsuitdrukking. Moeilijk om uit te leggen, maar ik zag het toen heel snel. Nu woont Keetje gewoon bij ons en zie ik haar dus iedere dag, maar vond het nu veel moeilijker om verandering te zien. Haar gedrag is hetzelfde, ze zit nog vol energie en is altijd al gek op voer dus hier merken we geen verschil. Geen duidelijke tekens dit keer dus we zullen nog even geduldig moeten afwachten.

 

 

08.01.2020:  Woensdagochtend na het verzorgen van alle honden alles ingepakt en de auto alvast ingeladen. Nog eens een heerlijk ontbijtje en dan een laatste poging voor Keetje en Falcon. Ook nu waren beide nog in de stemming en na een heel kort voorspel zaten de 2 weer gekoppeld. Nog even getwijfeld of we dan nog tot de avond zouden blijven, maar ergens moet het ook een keer goed zijn. We hadden nu 3 goeie dekkingen met een tussenpose van ruim 12 uur. Het is wel goed zo, tijd om afscheid te nemen en weer naar huis te rijden. Nu maar duimen en geduld hebben.

Hieronder een fotoalbum van het "love-koppel". Door op de foto te klikken kunt u deze groter bekijken. 

07.01.2020:  Dinsdagochtend 8.00u waren we klaar met het verzorgen van de honden en kregen we een heerlijk Deens ontbijtje aangeboden. Daarna dan naar een weitje achter het huis waar we Keetje en Falcon bij elkaar lieten. Falcon stond zich uit te sloven maar Keetje ging eerst nog even met een stok rennen. Toen ik deze had afgenomen en hoog had weggelegd, vond ze toch een manier om weer bij die stok te komen en was alleen daarmee bezig. Ok, stok de wei uit en opeens dacht Keetje "hey, daar is nog een hond". Na deze "ontmoeting" was het voorspel begonnen. Keetje begon Falcon wat uit te dagen en daarna verliep de dekking heel soepel. Ze hebben 25 minuten gekoppeld gezeten en Keetje had goed contracties. Nadat de klus geklaard was ging Falcon met zijn baas weer naar binnen en zijn Merel en ik met de 4 dames naar een mooi trainingsgebied in de buurt gereden. Keetje een uur rust in de auto terwijl we met de andere dames een leuke training hebben gedaan en daarna Keetje gaan ophalen en samen nog een dik half uur gewandeld. Toen moesten we ons weer terug haasten voor de lunch. Ook nu de dames weer in de bijkeuken en Falcon, Nellie en Devoke in de keuken met enkel een traphekje ertussen. Ik wist dat Falcon kalm was (rust in zijn hoofd) maar dit was toch wel extreem, zeker nadat hij haar al eens gedekt had. Wel heel positief. Na de lunch hebben we het alleen maar over stambomen, bloedlijnen, gezondheidsproblemen binnen ons ras en trainingsmethodes gehad. Daarna een heerlijk dineer en toen nog eens een 2e dekking geprobeerd. Ook dit ging weer vlotjes. Nadat weer alle honden verzorgd waren, weer verder met de hondenpraat tot 23.30u en toen was ik toch wel aan wat nachtrust toe. Alle dames weer naar boven, die zich al op "hun" matras verheugde en dan lekker slapen.

 

 

06.01.2020:  Maandag opnieuw met Keetje gaan prikken en nu hadden we wel het vermoeden dat we meer naar het juiste dekmoment zaten. En ook dit werd weer door de bloedtest bevestigd. Thuis alles gereed maken voor vertrek en 17.30u vertrokken richting Denemarken.
Merel het gastgezin van Uppish vond het leuk om dit avontuur mee te maken dus die zijn we nog eerst in Well gaan oppikken. Toch wel gezelliger om met zijn 2e te reizen.
Om 02.30u kwamen we dan aan op plek van bestemming. Per (het baasje van Falcon) had ons uitgenodigd om bij hem te logeren. Ik had Angel (de moeder van Keetje) ook meegenomen zodat Per haar ook nog eens terug kon zien. Per (het baasje van Falcon) is een paar jaar geleden bij ons thuis geweest voor een dekking van Dutch D'Votion Easy and Eager en toen heeft hij ook alle honden ontmoet. Hij had Falcon toen ook bij zich en we hebben toen een leuke trainingsdag samen gehad.
Verder had ik dan ook "de jeugd" Dutch D'Votion Hip Lovable Lady en Dutch D'Votion Keep My Kisses "Polly" mee. Dit zijn de teefjes die hij nog niet in het echt gezien had. De moeder van Lady (Dutch D'Votion Enchanting Eclipse) is een broer van Eager, die hij als dekreu gebruikt had. Zelf had hij een teefje uit die combinatie aangehouden (die heet Devoke) en Lady is dus een nichtje van zijn eigen gefokt teefje (Devoke). Ook Polly is weer familie dus het was leuk om alle honden nog eens bij elkaar te zien en te vergelijken. Nadat we alle honden goed hadden uitgelaten en Falcon, Nellie (de zus van Falcon en moeder van Devoke) uitbundig hadden begroet, toen dacht ik dat we eens een eerste dekking gingen proberen. Per zei toen, het is al laat, ze heeft een lange reis achter de rug, laat haar nu maar even wennen aan de omgeving en geef haar maar wat rust.
Tja daar heeft hij een punt, maar de hormoonspiegel schiet door en als we te laat zijn was de hele reis voor niks, dus werd er wel een beetje zenuwachtig van, maar dacht ok dan proberen we het morgenvroeg meteen. Allle dames mochten mee naar binnen, ook Keetje. Falcon, Nellie en Devoke waren ook binnen en er was alleen een kinderhekje wat de boel uit elkaar hield. Falcon ging eens kijken en draaide daarna om en ging slapen. Hmmm, niet de reactie die ik verwacht had. Hij deed niet druk, was niet aan het piepen, maar ging slapen. Toen had ik ook meer rust en hebben we nog tot 04.15u over stambomen gesproken. Toen kon ik mijn concentratie er niet meer bijhouden en hebben we toch besloten allemaal naar bed te gaan.
Per zei "neem de dames maar mee naar boven, ze mogen ook op bed als je wilt" hmmmm..... dit zijn ze niet gewend. Thuis mogen ze niet boven komen, maar de dames hadden er absoluut geen moeite mee. Terwijl ik mijn koffer uitpakte keken me 4 honden aan alsof ze wouden zeggen "Uh, dat gaat echt niet passen met zijn 5e, misschien kun je op de grond slapen" maar Per zou Per niet zijn als hij niet ook een matras voor de honden had. Die naast mijn bed gelegd en toen had ieder zijn eigen plekje.

03.01.2020:  Met Keetje naar de dierenarts voor de eerste progesterontest.Keetje krijgt dan een volledige check up door de dierenarts, er word bloed geprikt, wat we vervolgens naar het laboratorium brengen en deze bellen dan binnen 2 uur de waarde door aan de dierenarts, die ons weer op de hoogte stelt. Met deze test kunnen we zien wanneer een teefje ovuleert en wanneer het beste dekmoment zou zijn.
Het vermoeden is dat we vandaag nog wat vroeg zijn, maar aangezien we nog naar Denemarken moeten reizen, wil ik dit graag zeker weten.
Het was dan ook een fijne bevestiging om te horen dat we inderdaad te vroeg waren.

.

  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • Google+ App Icon