22-02-2020 is Loesje bevallen van een rood teefje. Moeder en pup maken het goed, meer info volgt z.s.m.

 

Moeder: Loesje, stamboomnaam Vatra Iz Panceva X Vader: Finn, stamboomnaam Elquando
Loesje heeft een eigen pagina op onze website dus over haar kunnen jullie veel informatie en foto's terugvinden.
Van vader Finn hebben we een fotoalbum met zijn belangrijkste info op de nestpagina geplaatst
We zullen hier een dagboekje bijhouden en een fotoalbum van het aankomende nestje.

Dagboek

van het

Dutch D'Votion

A-nest

Teckel

17.02.20:   De pups zijn levensvatbaar! Vandaag is het de 57e dag van de dracht, geteld vanaf de eerste dekking. Indien de pups nu geboren worden, zouden ze levensvatbaar zijn. Een volledige dracht is 63 dagen. Dus we gaan een spannende week in. Wanneer dan ook we zijn er klaar voor.

Vanmorgen de Oxytoxine opgehaald en in de namiddag is ook de nieuwe weegschaal gebracht. Een mooi en lief cadeau van onze vrienden, omdat ik hun geholpen heb met de bevalling van hun hond (Engelse Springer Spaniël) en begeleid heb met hun nestje. Richard en Charlotta heel erg bedankt! 
We hebben de weegschaal meteen getest en Loesje weegt nu 8,8 kg.
Laatste weegmoment was 4-02-20 bij de dierenarts, toen woog ze 7,8 kg. En voor de dekking woog ze 6,9 kg. In totaal is ze nu dus 2 kilo bijgekomen.
Nog maximaal 6 dagen te gaan.

 

Verder merken we sinds gister dat Loesje indalingsweeën heeft. Ze heeft nu een kuiltje bij haar staartaanzet (wat ze voorheen niet had), dit is omdat alle banden soepeler worden, omdat het lichaam zich klaar maakt op de aankomende bevalling. Loesje heeft met momenten last van harde buiken en graaft ook al af en toe in de werpkist. De pups zitten nog vrij hoog in de buik dus zullen nog wel wat tijd nodig hebben om goed in te dalen. Als de pups voldoende gezakt zijn zullen de indalingsweeën overgaan in voorweeën (deze kunnen ook nog 24uur aanhouden) en als ze vervolgens overgaan in perseweeën dan duurt het niet lang voordat we de pups kunnen verwelkomen.
Loesje komt graag steun bij me zoeken dus we verwennen haar wat extra. Ook krijgt ze haar eten nu in kleine porties meerdere keren per dag om haar maag te ontzien en haar energie op pijl te houden.

 

16.02.20:   Vandaag de kraamkamer helemaal in orde gemaakt. Ook maar meteen de werpkist van Keetje (onze Flatcoat die rond 10 maart moet bevallen van ons N-nest) opgezet, zodat Loesje daar ook al aan kan wennen. Alle handdoekjes, vetbedden en dekens nog eens extra warm gewassen, zodat we genoeg schone voorraad hebben. De warmtelamp opgehangen. Morgen plaatsen we nog een losse staande lamp voor extra licht (zonder warmte) Er is een thermometer geplaatst om de temperatuur in de ruimte (en straks in de werpkist) te meten. We hebben een nieuwe puppyweegschaal besteld, maar zolang staat nu nog de oude klaar, Schrijfblokje en pen om alle notities te maken, Warmtekruikjes om pups mee warm te houden. Emmer voor vieze handdoeken. Wasmand voor als we met spoed voor keizersnede weg moeten. Wasco en aansteker om de pups te merken. Vaseline en thermometer om Loesje haar temperatuur in de gaten te houden. Pompje om slijm en vocht uit luchtwegen van pups te halen. Respirot indien pupje erg benauwd geboren word. Schaar en klemmetjes om indien nodig navelstreng af te klemmen, stethoscoop en keukenrol, Natuurlijk een voerbak en drinkbak voor Loesje.  Ook haar riem al klaar gelegd (voor na de bevalling of als we met spoed naar dierenarts moeten). Tochtstopper voor de deur en speciaal voor Loesje een soort trapje gemaakt zodat ze makkelijker in en uit de werpkist kan komen, zonder haar buik te stoten.
Eigenlijk is alles klaar om de pups te verwelkomen.
Ook hebben we nog even contact met de dierenarts gehad, zodat deze weer even herinnerd is aan Loesje haar aankomende bevalling. Morgenvroeg kan ik dan de injectie Oxytoxine ophalen en krijg ik ook de gegevens indien ik met Carnaval een dierenarts nodig heb.
Vanaf morgen zijn ze levensvatbaar, maar hopelijk blijven ze nog even zitten. Wij zijn er in elk geval klaar voor.
Hieronder nog wat foto's van de kraamkamer en Loesje in de werpkist.

14.02.20:   Loesje kreeg bezoek van mijn oud klasgenootje, met haar man en 2 kinderen. Zij zouden ook heel graag een pupje van Loesje willen en wachten gespannen af hoeveel pupjes er geboren worden en wat de verdeling in geslachten zal zijn. Loesje trekt zich de laatste tijd veel terug om haar rust te nemen, maar genoot nu toch wel van alle aandacht.
in de avond hebben we haar werpkist opgezet, maar ze keek me een beetje teleurgesteld aan, alsof ze wou zeggen "wat moet ik daar nu mee" en stond vervolgens aan haar bench te krabben (die we hadden opgeruimd). Loesje is erg gehecht aan haar bench, dus om haar te laten wennen aan de werpkist en die plek, hebben we de bench maar IN de werpkist gezet. Als ze nu in de bench wou liggen dan moest ze wel de werpkist in. Dit proberen we maar eens 2 dagen om haar te laten wennen en dan gaat de bench eruit.

 

 

10.02.20:   Blij om jullie te melden dat Loesje geen zieke indruk meer maakt. Op 3 en 4 februari was dit wel het geval, maar gelukkig ging het vanaf de 5e alweer beter. Ze heeft weer goede eetlust, normale ontlasting en maakt weer een vrolijke indruk. Wel neemt ze vooral overdag wat meer haar rust. Ze staat dan aan de deur te wachten tot iemand haar naar de kraamkamer laat en gaat daar meestal in haar bench liggen (die gewoon open staat). Als wij in de avond rustig in de kamer zitten dan vind ze het wel leuk om erbij te komen liggen en zoekt ons dan wel op.
Op 7 februari is Loesje bij de trimster geweest en is nu weer kort geplukt. Ik moet er zelf meestal een weekje aan wennen, is dan net een andere hond. weer een fris kort kapsel en hierdoor ook roder/lichter van kleur. In het fotoalbum zien jullie onze "nieuwe" Loesje.
Ik heb ook geprobeerd wat foto's van haar buik te maken. Dit is op foto altijd lastig te zien, maar we hebben veel verschillende posities gefotografeerd.
Zelf vind ik haar buik niet zo dik, had verwacht dat ze dikker zou worden. Als ik het nu zou moeten inschatten denk ik dat er maar 2 of 3 pups zijn, maar ik heb nog geen ervaring met drachtige Teckels. De Flatcoat is veel compacter en dus sneller dik. Wie weet liggen ze allemaal achter elkaar in het lange lijf van Loesje en verrast ze ons positief. We kunnen er toch niks aan veranderen en zullen het moeten afwachten.
We hebben wel al "leven" gevoeld, als de pups schoppen of draaien.

 

 

07.02.20:   Loesje heeft een afspraak bij de trimster. Wegens tijdgebrek red ik het niet om haar nu zelf te plukken en ik wil toch dat ze er netjes geplukt uitziet als ze haar nestje krijgt. Dus toch maar een afspraak bij de trimster gemaakt. We zullen nog wel een VOOR & NA foto plaatsen.

 

06.02.20: Loesje heeft gister wel wat gegeten maar at maar kleine porties, denk dat ze toch nog iets misselijk was. Ze had nog een diarree gehad en trok zich voornamelijk terug in haar bench. Ze zwam alleen eruit als we haar riepen, wat eigenlijk niet haar normale gedrag is. We hebben haar maar wat meer rust gegeven en houden het goed in de gaten.
Vandaag 6-2-20 heeft ze wel al 2 maaltijden op, drinkt goed en komt zelf al wat meer uit haar bench. We blijven het goed in de gaten houden.

04.02.20: Toch maar met Loesje naar de dierenarts. Ondanks dat we extra voedingen geven bleef Loesje misselijk. Op maandagavond heeft ze heel erg moeten kwijlen maar niet gespuugd en weigerde haar eten. Ze trok zich terug in haar bench en wou rust. Dinsdagochtend wou ze nog steeds niet eten en bleef maar stil in haar bench liggen. Het kwijlen was gestopt maar ze was niet zichzelf. Ze heeft een normale temperatuur (37.8) en wat dunnere ontlasting (maar ook nauwelijks gegeten). Gelet op vaginaal uitvloei maar hier niks van kunnen vinden. Bewust lichte dekens in haar bench gedaan zodat we dit wel direct opmerken als dit het geval zou zijn. Nu ze drachtig is, is het wel belangrijk dat ze voldoende voedingstoffen binnen krijgt dus vasten is geen optie. Nog eens geprobeerd met wat lekkers over haar voer. Met veel moeite at ze dit op, maar braakte na 2 uur weer alles uit.
Toen werd ik toch zelf onzeker, zou er dan toch iets mis zijn met een van de pups? Stel een van de pups komt te overlijden dan kan dit de bevalling (vroeggeboorte) in gang zetten of kan Loesje zwangerschapsvergiftiging krijgen. Toch maar naar de dierenarts voor een algehele check up.
Deze kon gelukkig geen afwijkingen vinden en verwacht dat ze misschien in de tuin iets gegeten heeft wat haar maag en darmen van streek maakt.
Ze kreeg een spuitje tegen de misselijkheid en voor morgenvroeg krijgen we een tabletje mee.

Als het iets van een virus zou zijn dan zouden de andere honden waar Loesje mee samen leeft ook besmet zijn en daar merken we niks aan, dus kunnen dit zo een beetje uitsluiten. Als er iets mis zou zijn met de pups dan zou haar temperatuur hoger zijn, kans op vaginaal uitvloei en kan ze weeën krijgen. Dit blijven we allemaal goed in de gaten houden maar is nu allemaal niet het geval.

Een echo vond hij niet nodig en wel hebben we haar gewicht nog eens gecontroleerd. Dat was nu 7.8. Ze is dus nu 1 kilo zwaarder als voor de dekking.

 

02.02.20:  We geven Loesje nu al 2 weken 3 keer daags voer in plaats van 2x daags, maar de laatste 2 ochtenden heeft ze toch gal gebraakt. Vermoedelijk is haar maag te lang leeg van de avondmaaltijd tot de ochtend en is ze misselijk. We zullen haar voer dus nu in 4 porties verdelen en dan krijgt ze vanaf nu voor de nacht nog een extra maaltijd zodat ze hopelijk niet meer misselijk zal zijn.

 

29.01.2020:   We hebben alvast wat puppyspullen gekocht. Wat knuffeltjes voor de pups, verschillende balletjes, een bijtring, halsbandjes om de pups als ze wat ouder zijn te laten wennen dat er wat rond hun nek zit, wat nieuwe kussens en dekens EN van de Ikea het tentje met tunnel wat iedere keer weer een groot succes is voor de pupjes. We hebben hem nu al opstaan en ook Lieke is er helemaal blij mee. Kan ze er een paar weken mee spelen en dan is hij toch echt voor de pupjes. Ook Loesje is er blij mee en al een paar keer in gaan liggen. Is niet de bedoeling dat ze de pups daarin krijgt, dus volgende week gaan we ook maar de kraamkamer in orde maken, zodat ze zich daar lekker kan nestelen.
Ik wou een foto maken van de spulletjes die we gekocht hadden, maar voor ik het wist zaten Loesje en Lieke ook alvast even al het speelgoed te testen. Het is goedgekeurd en kind en puppyproof. 

20.01.2020: Er is echt geen twijfel meer mogelijk, Loesje is duidelijk drachtig. Naast alle eerder vertoonde signalen merken we nu ook dat haar buik anders aanvoelt, strakker en boller. Verder gaat nog alles prima met Loesje en ze loopt ook nog steeds de grote wandelingen mee.

 

 

06.01.2020:   We merken duidelijke gedragsveranderingen. Loesje is extreem aanhankelijk, veel meer op voer gericht als normaal en zoekt tussendoor echt haar rust op door zelf in de bench te gaan liggen. Ook lijkt haar gezichtsuitdrukking wat veranderd. Verder merken we dat haar tepels meer opgezet zijn en ze lijkt ook al iets dikker te worden. Deze signalen kunnen ook wijzen op schijnzwanger, dus we proberen niet teveel aan haar buik te aaien.

01.01.2020:   Gelukkig nieuwjaar allemaal en de beste wensen voor 2020.
Hieronder een fotoalbum van de afgelopen dagen. Door op de foto te klikken kunt u deze groter bekijken.

 

29.12.2019:   Loesje heeft voor het eerst in haar leven eten (van Lieke) van de salontafel gepikt, iets wat ze voor de dekking nooit eerder gedaan heeft.

 

27.12.2019:   Nog veel te vroeg om iets te zeggen of de dekking succesvol was, maar we merken wel al gedragsverandering aan Loesje. Ze is altijd al aanhankelijk, maar nu nog veel extremer.

 

25.12.2019:   We hebben het vermoeden dat we op de juiste 2 dagen bij Finn waren om te dekken en dat we het hierbij kunnen laten, maar om het zeker te weten toch nog 1x progesteron prikken. De waarde was nu 16,9 dus dat betekend dat we precies op het juiste moment bij Finn zijn geweest en we ons best hebben gedaan en nu geduldig moeten afwachten.
Als we dan toch bij de dierenarts zijn, dan meteen maar even haar gewicht checken. Nu 6,9 kilo.

 

24.12.2019:   Met heilig avond opnieuw met Loesje naar Finn gereden voor een 2e dekking, die ook weer vlotjes verliep. Het zou toch een geweldig kerstcadeau zijn als we een nestje uit deze prachtige combinatie mogen verwachten.

23.12.2019:   Zijn we met Loesje naar Nieuw-lekkerland gereden om haar lover Finn te bezoeken. De dekking verliep vlot en ze hebben 45 minuten gekoppeld gezeten, dus Loesje maakte het zich gemakkelijk en ging er uiteindelijk bij liggen.

 

20.12.2019:   Eerste keer progesteron prikken om het juiste dekmoment te bepalen. We hadden al verwacht dat dit nog veel te vroeg zou zijn, maar ik vind dit wel fijn om zeker te weten dat we niet te laat bij de dekreu aankomen.

 

18.12.2019:   Loesje krijgt haar oogonderzoek voordat we een nestje met haar plannen. Gelukkig alles in orde en veel complimentjes van de oogarts over onze brave Loesje die alles makkelijk toeliet.

Home

  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • Google+ App Icon