top of page

Dutch D’Votion “J-nest” verwacht in april 2018

Is loops sinds 06.02.2018

Eerste dekking: 17.02.2018

Geboortedatum: 20-04-2018

Onder aan de pagina vind u de nakomelingen van het Dutch D'Votion Joy nest.

​Fokplan is goedgekeurd door de Flatcoated Retriever Club.

Dutch D’Votion Cute Challenge “Keetje”  

Zwarte teef
Geb.dat: 22.03.2013
HD: A
PL: Vrij

Ogen: Vrij
Retriever test

Show: 2x Zeer Goed.

Velvet Hunters Moonlight Serenade “Toff”

Liver reu
Geb.dat: 04-04-2016
HD: A
PL: Vrij
Ogen: Vrij - Gonio Vrij

Show: Multi Showkampioen
        NL jeugd kampioen
        BE jeugd kampioen
        LUX jeugd kampioen
        Benelux jeugd winner
        VDH jeugd kampioen (Duits)

Motivatie van de gekozen dekreu
Voor Keetje zal dit haar eerste nestje worden, dus ben ik op zoek gegaan naar een reu die al nakomelingen heeft. In het kopje fokkersvisie kunt u lezen dat ik het belangrijk vind om bij de nakomelingen te streven naar een goede gezondheid, lief karakter met genoeg werkpassie en “will to please” en dat we natuurlijk ook een mooi uiterlijk vast willen houden.

Om dan op zoek te gaan naar een dekreu die al deze punten in balans brengt, moet je eerst weten wat de minpuntjes zijn van je eigen teef, zodat je weet wat je wilt aanpassen.

Geen enkele hond is perfect dus er is altijd wel een verbeterpunt.

Keetje is een mooi elegant teefje met een fijnere bouw, ze is van het kleinere type en voldoet prima aan de ras standaard maar als ik qua uiterlijk iets zou mogen aanpassen dan zou er wat meer bone / massa bij mogen. Op zich houd ik persoonlijk wel van het kleiner en compacter type Flatcoat dus dit hoeft voor mij niet perse te veranderen.

Keetje heeft een heel mooi typisch Flatcoat hoofd zonder stop. Qua werken is Keetje een echte workaholic. Werken is haar lust en haar leven. Ze is een echte doorzetter, met goed geheugen, prima neus en heel goed probleemoplossend vermogen.

Ze heeft enorm veel drive en passie en het maakt haar niet uit in welk terrein ze moet werken. Water, brandnetels, bramenstruiken, niks is haar te gek. Ze werkt goed zelfstandig als dit nodig is, maar werk ook goed in teamverband en wilt ook het juiste doen voor haar baas. Ze is stil en steady tijdens een werkdag, maar als ze mag gaan dan gaat ze er niet voor 100% maar voor 200% voor.
De partner die ik voor haar heb gevonden past heel goed qua gezondheid en is wat groter met een zwaardere bouw. Hij brengt meer massa en bone. Wel heeft hij een wat zwaarder hoofd maar dit zat Keetje weer in balans brengen. Toff werkt ook goed maar heeft een kalmer karakter ook hier denk ik dat de balans dan mooi verdeeld is. Toff is een leverkleurige reu, dus we verwachten uit deze combinatie zowel zwarte als leverkleurige pups.

Toff heeft 2 nesten met nakomelingen. 1 in Zweden en 1 in Zwitserland. Hopelijk binnenkort ook een mooi nestje in Nederland.

 

Hieronder nog foto's van de moeder - grootmoeder  en overgrootmoeder van Keetje.  
Dutch D'Votion Ambitious Angel - Dark Devotion Overjoyed Obsession - Beck of Chelborough

Op 20-04-18 werd het Dutch D'Votion Joy Nest geboren.

Een nest van 8 nakomelingen met een prachtige verdeling van 2 zwarte reuen, 2 bruine reuen, 2 zwarte teefjes en 2 bruine teefjes.

Hieronder ziet u foto's van het nest gemaakt met een leeftijd van 7 weken oud.

De reutjes

De teefjes

Dutch D'Votion Join for Joy.jpg
Dutch D'Votion Jewel Joy.jpg
Dutch D'Votion Jeager Joy.jpg
Dutch D'Votion Jaunty Joy.jpg
Dutch D'Votion Hip Just Joy.jpg
Dutch D'Votion Hip Jolly Joy.jpg
Dutch D'Votion Hip Jester Joy.jpg
Dutch D'Votion Hip Joyful Joy.jpg
bottom of page