Dagboek Dutch D’Votion “NOBLE-nest” geboren op 09-03-20

3 zwarte reuen en 3 zwarte teefjes

Fokplan goedgekeurd door de FRC.

We hebben een groepsapp aangemaakt voor toekomstige baasjes waar ik dagelijks een update plaats met foto's en filmpjes.
Het dagboek proberen we ook wekelijks bij te houden voor andere mensen die het leuk vinden om het nestje te volgen.

30-03-20: Het NOBLE-nest is 3 weken oud. Ze lopen nu al goed en experimenteren ook goed met geluidjes maken. Ze piepen, grommen, blaffen en maken kleine geluidjes van genot. Ze reageren ook al goed als ze geluiden horen. Verder zien ze nu ook goed en gaan elkaar aftasten met pootjes of hun bekje. Vanaf 30-3-20 zijn de pups 3 weken oud en zijn we gestart met het maken van pap. Dit is de eerste dagen meestal een bende. Ze moeten wennen aan de structuur, dat ze moeten likken in plaats van zuigen en wennen aan de smaak. Verder moeten ze nog wat "tafelmanieren" leren, zodat ze niet de voerbakjes omgooien. De eerste dag is meestal de grootste bende en dan leren ze al snel bij. Na hun papje mogen ze nog 10 minuten buiten de kist rondlopen om nog wat indrukken op te doen en zich moe te maken. Vervolgens weer in de werpkist waar ze dan een toetje bij mama Keetje krijgen en daarna dan weer lekker gaan slapen. Ook zullen ze deze week hun ontworming krijgen. Dit gebeurd normaal met 2 weken oud, maar vanwege de Corona crisis kon dit niet op tijd geleverd worden, dus zullen ze dit een weekje later krijgen. Door de omschakeling van moedermelk naar pap moeten de darmen wennen en kunnen de pups wat meer krampen krijgen. Van de ontworming kunnen ze ook krampjes krijgen dus ik wil dit niet tegelijk doen. Als de pups 2 of 3 dagen pap hebben gehad en de darmen gewend zijn dan zullen ze hun ontworming krijgen. Daarna hebben ze al een paar dagen kunnen oefenen met de pap en kunnen dan verhuizen naar de puppyruimte waar ze meer ruimte hebben om te lopen, spelen, ontdekken en waar ook hun zindelijkheidstraining start. Hieronder weer een fotoalbum vanaf

23-03-20:  Het NOBLE-nest 2 weken oud. Rond de 11 dagen oud begonnen de oogjes open te gaan. Ook de nageltjes groeien hard. Op de dekens en zachte ondergrond slijten deze niet en zijn behoorlijk pijnlijk voor mama Keetje, daarom hebben we op 22-03-20 alle nageltjes geknipt en ook nog wat nieuwe foto's van alle pupjes genomen, zodat jullie ze kunnen zien met oogjes open. 22-03-20 was ook een bijzonder dag want mama Keetje is jarig. Alweer 7 jaar, Hiep Hiep Hoera! Met Keetje gaat het prima, ze geniet van haar uitstapjes (kleine wandelingen in het bos of speelkwartier met onze dochter Lieke) dan heeft ze even tijd voor zichzelf en kan helemaal afschakelen om daarna weer lekker met haar pupjes te kroelen.
De pups beginnen met zich op te drukken, staan nu echt op hun pootjes en proberen ook wat stapjes te lopen. Dit gebeurd nog wiebelt maar ze komen goed vooruit. De pups werden de eerste 2 weken dagelijks gewogen en kwamen ook allemaal goed bij. Hierna zullen we ze nog maar 1 keer weer week gaan wegen. Vanaf 23-03-20 mag Fientje onze Teckelpup van inmiddels 1 maand oud ook 2x daags 10 minuutjes bij het NOBLE-nest socialiseren. Zij heeft geen nestgenootjes en kan zo iets van de kleine Noble's leren en andersom natuurlijk ook. Hieronder een fotoalbum van week 2.

16.03.2020:  Het NOBLE-nest precies 1 week oud. Ze doen het allemaal heel erg goed. We hebben nog wat nieuwe foto's gemaakt.

14.03.2020:  De pups zijn op 09-02-2020 geboren en de bevalling heeft lang geduurd, maar we hebben een prachtig 6-tal met de verdeling 3 reutjes en 3 teefjes allemaal zwart. Het N-nest is nu 5 dagen oud en zowel moeder Keetje als pups maken het goed. Keetje is een lieve en zorgzame moeder. Keetje heeft vooral de eerste 2 dagen na de bevalling nog veel last van naweeën gehad en was daardoor nog wat onrustig. Ze verzorgde haar pupjes goed, ging in de kist liggen om te voeden en om alle pups te wassen en hun buikjes te masseren, maar daarna wou ze toch heel graag naar buiten om daar vervolgens een flinke kuil te graven. Weer in de kist bij haar pups en wou dan weer naar buiten of nam een half uurtje rust op het kussen voor de kist. Dan kon ze wel haar pups in de gaten houden, maar had wel even rust. Ze regelt dit prima zelf en de pups zijn ook iedere dag goed bijgekomen.

Loesje onze Teckel die 22-02-20 haar eenling kreeg hebben we kort voor de bevalling met haar pup verhuisd naar de woonkamer om Keetje wat meer rust en privacy te geven tijdens de bevalling. Ik gebruik de 2e werpkist nu om de pups van Keetje in te leggen als ik ze gewogen heb en de andere werpkist uitwas en verschoon. Dit is eigenlijk wel makkelijk zo dus we hebben besloten dit maar zo te laten.
Loesje is wel al bij de pups van Keetje geweest en is heel lief voor hun. Als Keetje naar buiten gaat voor haar "mamatijd" dan neemt Loesje de rol van oppas op zich en ontfemt zich over het 6-tal. Zodra er ook maar een klein piepje gegeven word, worden ze van kop tot teen gewassen. Als Keetje in de kraamkamer is dan laat ik Loesje er niet  bij en heeft ze gewoon haar eigen pup om te verzorgen.

Ons dochtertje Lieke (2,5 jaar oud) vind het allemaal reuze interessant en vind het leuk om te helpen en knuffelen. Ze mag en kan alleen bij de pups komen onder begeleiding, maar ze is wel voorzichtig. Keetje vind dit ook allemaal prima en word graag door Lieke gevoerd.
 

Hieronder een fotoalbum van de eerste week. U kunt op de foto klikken om deze groter te bekijken.

07.03.2020:  Dag 61 van de dracht. De voorweeën zijn begonnen. Keetje heeft momenten van onrust maar ook periodes waar ze gewoon heel ontspannen ligt en wat slaapt. Ze heeft ook vanmorgen nog goed gegeten. Ik heb haar nu in plaats van brok vers vlees gegeven omdat dit lichter verteerbaar is. Bewust gekozen voor kipppenvlees omdat hier veel calcium in zit. Ze heeft haar hele portie direct op gegeten en ook binnen gehouden. Tussendoor bied ik haar yoghurt aan en als middag- en avondmaaltijd zal ze weer kippenvlees krijgen. Tja alles is klaar en het is nu een kwestie van geduld hebben. Als ik de situatie nu bekijk, verwacht ik de bevalling nog niet binnen een paar uur, misschien vanavond laat, in de nacht of morgenvroeg. We houden haar goed in de gaten en zullen het vanzelf merken.

 

 

06-03-2020:  Dag 60 van de dracht, Keetje niet anders als gister. Nog steeds geen voorweeën dus mijn trainingslessen door laten gaan. Na de jachttraining drinken de cursisten meestal nog even koffie en hebben Keetje nog even geknuffeld en sterkte gewenst. Ik vertelde dat ik de bevalling in het weekend verwacht, maar dat mijn eigen dierenarts dan geen dienst heeft. Hij is wel telefonisch bereikbaar voor overleg, maar indien er complicaties zijn en een keizersnede nodig is, zal ik moeten uitwijken naar een andere dierenarts. De dienstdoende dierenarts zou in Meerssen zijn, want voor mijn 30 minuten rijden is. Dit vind ik best een afstand als er spoed is. Ik vind het ook minder prettig dat ik deze dierenarts nog niet ken, niet weet of deze een röntgenapparaat of echo heeft, en ik nog nooit in hun praktijk was, dus dan bij stress de route nog moet zoeken.
In Schinveld ben ik ook vaker bij een dierenarts geweest die ook Keetje voor de dekking onderzocht heeft omdat we daar progesteronbepalingen hebben laten doen. Ik heb vertrouwen in deze dierenarts, kan de praktijk makkelijk vinden en qua afstand (reistijd) is dit even ver. Daarbij weet ik dat ze echo-apparatuur hebben en een röntgenapparaat  om bij twijfel na te kijken of er een pup achtergebleven is. Ik heb hem gebeld en de situatie uitgelegd en hij is bereid ons dit weekend te helpen indien nodig. Ik hoop natuurlijk dat alles voorspoedig verloopt en we er geen gebruik van hoeven te maken, maar ik vind het fijn als alles van te voren al geregeld is.
Nog een voordeel is dat binnen 5 minuten van die dierenarts 3 cursisten van mij wonen, die hebben aangeboden te willen helpen indien nodig. Altijd fijn want als een keizersnede op het begin van de bevalling nodig is als er nog veel pups in zitten, dan zijn veel handen nodig om de pups op te vangen, uit hun placenta te halen en op te wrijven. Wim (een van de cursisten) heeft bij de vorige bevalling van Keetje gevraagd of hij eens mee mocht kijken en toen ook een paar pups geboren zien worden, hij  was er ook bij toen Uppisch een keizersnede kreeg en heeft toen geholpen. Inmiddels dus al een ervaren assisitent. Jan heeft dit nog nooit meegemaakt maar zou ook willen helpen (indien nodig) dus we hebben na de jachttraining aan de keukentafel nog een lesje pupjes opwrijven gedaan. Heb wat uitleg gegeven over de gang van zaken en wat hun taken dan zouden zijn. Met Fientje (pupje van Loesje) heb ik laten zien en voorgedaan wat ze zouden moeten doen, en hebben dit ook even geoefend. Roy is natuurlijk ook erbij als er complicaties zouden zijn en er zijn nog 2 vrienden standby (die inmiddels ook ervaring hebben), dus aan de voorbereidingen zal het niet liggen. Stel dat we op het eind van de bevalling toch moeten ingrijpen, dan zijn niet veel handen nodig voor het opwrijven van pups, maar zou ik Lieke bij hun kunnen afzetten zodat we met rust bij dierenarts zijn. Maarja ons Lieke heeft inmiddels ook al wat ervaring, die heeft nu al 3 bevallingen (waarvan 1x keizersnede) meegemaakt.

Aan de voorbereidingen zal het dus niet liggen, in principe is nu alles geregeld en dat geeft ook wel een rustig gevoel om het weekend mee in te gaan.

Vrijdagmiddag 15.00u nog eens de temperatuur van Keetje opgenomen, deze was nu 36,75 graden. Is dus wel gezakt, maar het is nu onbekend of deze nog verder door moet zakken, of dat hij al op het laagste punt was en nu weer ophoog aan het lopen is. Daarom moeten we het nog eens meten om te zien of hij dan weer lager of hoger is. 18.00u was haar temperatuur 37,56 graden. Dus haar piek is geweest en hij is nu weer aan het oplopen. Ik ga haar dan nu niet meer belasten met meten en we houden haar gewoon goed in de gaten.
Haar avondmaaltijd heeft ze nog goed gegeten en tegen 20.00u merkte ik dat ze toch nog iets onrustiger werd, ging zichzelf nu ook likken om afleiding te zoeken en graaft soms in de kist. De indalingsweeën zijn begonnen. Het kan nu vrij snel gaan dat ze vannacht zou bevallen, maar het kan evengoed nog 2 dagen duren. In de avond samen met keetje in de kraamkamer gezeten, maar die weet haar draai niet te vinden. Gaat in de werpkist liggen, na 5 minuten voor de werpkist op de koude tegelvloer, vervolgens op haar kussen, komt daarna bij mij weer steun zoeken, gaat dan weer graven in de werpkist. Is een beetje een nerveuze toestand en ik merkte dat Loesje hierdoor ook niet ontspannen ging liggen en steeds alert bleef. Voor de zekerheid Loesje met Fientje toch maar verhuisd, zodat zowel Loesje als Keetje meer rust hebben. Loesje heeft maar 1 pupje dus we hebben een bench in de woonkamer naast onze bank gezet waar Fientje en Loesje dan meer privacy hebben en dan heeft Keetje ook de hele kraamkamer voor haar alleen en kan gaan liggen waar ze wilt. Voor alle zekerheid toch maar het luchtbed opgepompt en zelf ook in de kraamkamer gelegen om haar ook tijdens de nacht in de gaten te houden en wat te steunen.

 

05-03-2020:  De 59e dag van de dracht en Keetje doet het heel goed. Sinds de middag is ze iets onrustiger, hijgt wat meer en puft af en toe. Dit zijn nog geen voorweeën.
Voordat een hond gaat bevallen zie je dat de normale lichaamstemperatuur van een hond, (die normaal tussen de 38,0 en de 39,0 graden ligt) zakt rond de 36,0 en dan weer terug moet naar de normale temperatuur. Pas daarna zal de bevalling starten.  We zijn dus nu begonnen om haar temperatuur bij te houden om te zien of deze al zakt.
Om 15.00u was haar temp. 37,85. Ze heeft toen ook nog een flinke portie brokken gegeten en wat yoghurt gehad. Een paar dagen voor de bevalling geeft ik ze wat producten die meer calcium bevatten, dit om de complicatie eclampsie tijdens de bevalling te voorkomen. Yoghurt vinden ze vaak lekker, is goed voor de darmflora en kunnen ze ook als ze wel al weeën hebben makkelijk oplikken, zonder dat ze braakneigingen krijgen.
Om 23.55u net voor de nacht nog eens haar temperatuur gemeten. Die was toen 37,78. Iets gezakt maar niet noemenswaardig.

 

 

04-03-2020:  Loesje is inmiddels wat meer gewend dat Keetje ook met momenten in de kraamkamer is. We hebben de verhoging (van de werpkist) weggehaald en Loesje vind het prima als Keetje eens een kijkje komt nemen. Keetje heeft de pup (Fientje) zelfs mogen likken. Keetje vind het erg spannend als Fientje geluidjes maakt of gaat bewegen en zit dan heel aandachtig te kijken wat er allemaal gebeurd.

 

 

03-03-2020:  Keetje is nu 57 dagen drachtig, wat betekend dat de pups nu levensvatbaar zouden zijn, indien de bevalling begint. Er zijn nog absoluut geen tekens van voorweeën. Keetje is buiten nog steeds actief en probeert de rest nog steeds bij te houden, maar tussendoor neemt ze nu wel meer haar rust. Zeer verstandig want haar buik is echt flink dik. Ze heeft aan beide zijkanten 2 bulten dus ligt het liefst plat op haar buik of op haar rug. Op haar zij liggen is meer belastend. Je voelt en ziet de pups goed bewegen. Dit zijn de laatste loodjes, het eind is in zicht.


Keetje komt nu ook onder begeleiding in de kraamkamer, waar ook Loesje onze Teckel met haar pupje (Fientje) ligt.  Loesje was vooral de eerste dagen na haar bevalling erg beschermend daar ze maar 1 pupje heeft om zich over te ontfermen. De eerste keer hebben we de werpkist van Loesje afgesloten, zodat Loesje meer privacy heeft en kan wennen dat er nog een hond in de kraamkamer is. Dit ging prima. Loesje keek wel even wat er gebeurde, Keetje liep naar de kist en keek eens over de rand en liep toen weer door. Dit ging prima zonder grommen of snauwen. Ook Loesje bleef relaxed en ging niet op of korter tegen Fientje aan liggen. Tot aan de bevalling mag Keetje  dan een paar keer per dag in de kraamkamer, altijd onder begeleiding zodat Keetje en Loesje en haar pup ook aan elkaar kunnen wennen.

 

 

 

25-02-2020:  Alaaf! Keetje wenst iedereen een hele fijne Carnaval.
Keetje doet het super! Is nu 50 dagen drachtig en zit nog steeds vol energie, maar is wel erg op voer uit. Ze krijgt al een tijdje 3x daags een maaltijd maar we zullen binnenkort naar 4 kleinere porties overgaan. In principe is de kraamkamer helemaal klaar voor Keetje, maar we geven Loesje met haar pup nog een beetje rust. Voor Keetje is het ook het 2e nestje dus ze weet al een beetje wat er gebeuren gaat.

 

22-02-2020:   Loesje onze Teckel is bevallen van een rood teefje. Het was een heftige bevalling waarover u meer kunt lezen in het dagboek van het Teckel A-nest. Keetje die samen met de andere honden in de keuken zaten hebben dit natuurlijk wel meegekregen. Ze ruiken andere geurtjes aan ons en Loesje en hoorden natuurlijk ook weer puppy geluidjes. Ze vinden het spannend maar geven Loesje privacy. 
 

 

17.02.2020:   De kraamkamer is klaar en ook de werpkist voor Keetje staat gereed. Voor foto's zie dagboek Teckel A-Nest. Vanaf morgen kan Keetje dan ook paar uurtjes wennen aan de ruimte en in haar werpkist. Kunnen we meteen zien hoe Loesje daarop reageert.

15.02.2020:   Vandaag is Keetje 40 dagen drachtig en voelt zich nog steeds fit. We zijn gaan wandelen in Teuven en ik heb geprobeerd om daar wat nieuwe "spontane" foto's van Keetje te maken, ook om te laten zien hoe dik haar buik nu al is. Alleen Keetje staat nooit stil en in mijn eentje was dit dus een bijna onmogelijke taak. Ze rent of ze ligt. Zitten doet ze alleen om te poseren.
Tijdens de wandeling was haar moeder Dutch D'Votion Ambitious Angel (in april 10 jaar oud) mee, met Dutch D'Votion Keep my Kisses "Polly" (15 maanden)  en Dutch D'Votion Hip Lovable Lady (13 maanden). Ook de jeugd (Polly en Lady)  is weer familie van Keetje.

Ik zal de foto's weer hier in een album plaatsen.

 

13.02.2020:  Eindelijk dan het dagboek van Keetje ingevuld. We zullen proberen dit zo goed mogelijk bij te houden.
Keetje doet het prima en bruist van de energie. Aan haar conditie zou je niet merken dat ze drachtig is.
Haar buik groeit iedere dag een beetje meer en ze is al behoorlijk dik, nog een maand te gaan, dus dat beloofd wat.
We verdelen haar porties voer nu over 3x daags.

 

 

09.02.2020:  Dutch D'Votion Hip Just Joy ofwel Rhum, zoon van Keetje haar eerste nest ging weer mee op show.  In september 2019 mocht ik hem in het Mecc Maastricht showen en haalde hij in de jeugdklasse een 1e plaats Uitmuntend. Vandaag ging hij mee naar Venray waar weer een andere keurmeester zijn oordeel gaf. Nu is Rhum 21 maanden oud en stond in de tussenklasse. Rhum woont niet bij mij, dus komt meestal kort voor de show logeren, zodat ik hem kan knippen en en een paar keer kan oefenen met showen. Zeer blij met zijn presentatie. Hij heeft het keurig gedaan, maar elke keurmeester zijn eigen smaak. Hij kreeg een 2e plaats Zeer Goed. Desondanks zeer trots op hem. Ook nog wat foto's van Rhum in stand tijdens het oefenen en wat foto's tijdens de show.
Zijn moeder is dus Keetje en zijn vader is Velvet Hunters Moonlight Serenade "Toff". (die geen familie van Falcon is)

 

 

 

06.02.2020:  Dutch D'Votion Hip Just Joy met roepnaam Rhum is een zoon uit Keetje haar eerste nestje. Hij komt nog vaak op zaterdag trainen en blijft nu logeren zodat ik hem kan trimmen en kan oefenen voor de show. Zondag 9 februari mag ik hem dan uitbrengen op de show in Venray. Nu Rhum net een knipbeurt heeft gehad, maken we ook maar van de situatie gebruik om een foto te maken van de 3 generaties.
Dutch D'Votion Hip Just Joy (21 maanden oud) met zijn moeder Dutch D'Votion Cute Challenge "Keetje" (7 jaar oud) en dan oma Dutch D'Votion Ambitious Angel (in april 10 jaar oud). Inmiddels is Angel de oudste van het stel. Toen zij jong was hebben we ook foto's gemaakt van 3 generaties en daarop was zij toen de jongste hond, met haar moeder Dark Devotion Overjoyed Obsession en oma Beck of Chelborough. Deze foto's staan op de nestpagina. Eigenlijk dus vanaf Rhum 5 generaties zichtbaar.

 

 

 

02.02.2020:   Er is geen twijfel meer mogelijk, je ziet haar buik bijna groeien. Het is nog te vroeg voor een echo, maar ik durf wel te zeggen dat Keetje drachtig is. Een echo laat ik enkel nog maken als er twijfel is of ze wel of niet drachtig is. Het aantal bepalen is al meerdere malen mis gegaan, dat er toch pups dubbel geteld worden en dit brengt alleen maar meer stress met de bevalling. Daarbij is dat wat men op de echo ziet ook geen garantie. Er kan altijd nog iets misgaan, dus we bekijken het van moment tot moment. Ik heb in elk geval geen echo nodig om te weten dat ze drachtig is.

 

 

29.01.2020:  Inmiddels 3 weken na de dekking en het lijkt alsof de vacht in de flanken wat naar buiten gaat staan. Ook voelt haar buik wat strakker en gespannen. Dit is een goed teken!

22.01.2020:  Tijdens Keetje haar eerste dracht woonde Keetje nog in een gastgezin en heb ik haar na de dekking weer bij haar toemalige "thuis" afgezet. Ik kreeg dan regelmatig updates en foto's van het gastgezin en zag al vrij snel dat ze drachtig was. Ze had toen opeens een andere gezichtsuitdrukking. Moeilijk om uit te leggen, maar ik zag het toen heel snel. Nu woont Keetje gewoon bij ons en zie ik haar dus iedere dag, maar vond het nu veel moeilijker om verandering te zien. Haar gedrag is hetzelfde, ze zit nog vol energie en is altijd al gek op voer dus hier merken we geen verschil. Geen duidelijke tekens dit keer dus we zullen nog even geduldig moeten afwachten.

 

 

08.01.2020:  Woensdagochtend na het verzorgen van alle honden alles ingepakt en de auto alvast ingeladen. Nog eens een heerlijk ontbijtje en dan een laatste poging voor Keetje en Falcon. Ook nu waren beide nog in de stemming en na een heel kort voorspel zaten de 2 weer gekoppeld. Nog even getwijfeld of we dan nog tot de avond zouden blijven, maar ergens moet het ook een keer goed zijn. We hadden nu 3 goeie dekkingen met een tussenpose van ruim 12 uur. Het is wel goed zo, tijd om afscheid te nemen en weer naar huis te rijden. Nu maar duimen en geduld hebben.

Hieronder een fotoalbum van het "love-koppel". Door op de foto te klikken kunt u deze groter bekijken. 

07.01.2020:  Dinsdagochtend 8.00u waren we klaar met het verzorgen van de honden en kregen we een heerlijk Deens ontbijtje aangeboden. Daarna dan naar een weitje achter het huis waar we Keetje en Falcon bij elkaar lieten. Falcon stond zich uit te sloven maar Keetje ging eerst nog even met een stok rennen. Toen ik deze had afgenomen en hoog had weggelegd, vond ze toch een manier om weer bij die stok te komen en was alleen daarmee bezig. Ok, stok de wei uit en opeens dacht Keetje "hey, daar is nog een hond". Na deze "ontmoeting" was het voorspel begonnen. Keetje begon Falcon wat uit te dagen en daarna verliep de dekking heel soepel. Ze hebben 25 minuten gekoppeld gezeten en Keetje had goed contracties. Nadat de klus geklaard was ging Falcon met zijn baas weer naar binnen en zijn Merel en ik met de 4 dames naar een mooi trainingsgebied in de buurt gereden. Keetje een uur rust in de auto terwijl we met de andere dames een leuke training hebben gedaan en daarna Keetje gaan ophalen en samen nog een dik half uur gewandeld. Toen moesten we ons weer terug haasten voor de lunch. Ook nu de dames weer in de bijkeuken en Falcon, Nellie en Devoke in de keuken met enkel een traphekje ertussen. Ik wist dat Falcon kalm was (rust in zijn hoofd) maar dit was toch wel extreem, zeker nadat hij haar al eens gedekt had. Wel heel positief. Na de lunch hebben we het alleen maar over stambomen, bloedlijnen, gezondheidsproblemen binnen ons ras en trainingsmethodes gehad. Daarna een heerlijk dineer en toen nog eens een 2e dekking geprobeerd. Ook dit ging weer vlotjes. Nadat weer alle honden verzorgd waren, weer verder met de hondenpraat tot 23.30u en toen was ik toch wel aan wat nachtrust toe. Alle dames weer naar boven, die zich al op "hun" matras verheugde en dan lekker slapen.

 

 

06.01.2020:  Maandag opnieuw met Keetje gaan prikken en nu hadden we wel het vermoeden dat we meer naar het juiste dekmoment zaten. En ook dit werd weer door de bloedtest bevestigd. Thuis alles gereed maken voor vertrek en 17.30u vertrokken richting Denemarken.
Merel het gastgezin van Uppish vond het leuk om dit avontuur mee te maken dus die zijn we nog eerst in Well gaan oppikken. Toch wel gezelliger om met zijn 2e te reizen.
Om 02.30u kwamen we dan aan op plek van bestemming. Per (het baasje van Falcon) had ons uitgenodigd om bij hem te logeren. Ik had Angel (de moeder van Keetje) ook meegenomen zodat Per haar ook nog eens terug kon zien. Per (het baasje van Falcon) is een paar jaar geleden bij ons thuis geweest voor een dekking van Dutch D'Votion Easy and Eager en toen heeft hij ook alle honden ontmoet. Hij had Falcon toen ook bij zich en we hebben toen een leuke trainingsdag samen gehad.
Verder had ik dan ook "de jeugd" Dutch D'Votion Hip Lovable Lady en Dutch D'Votion Keep My Kisses "Polly" mee. Dit zijn de teefjes die hij nog niet in het echt gezien had. De moeder van Lady (Dutch D'Votion Enchanting Eclipse) is een broer van Eager, die hij als dekreu gebruikt had. Zelf had hij een teefje uit die combinatie aangehouden (die heet Devoke) en Lady is dus een nichtje van zijn eigen gefokt teefje (Devoke). Ook Polly is weer familie dus het was leuk om alle honden nog eens bij elkaar te zien en te vergelijken. Nadat we alle honden goed hadden uitgelaten en Falcon, Nellie (de zus van Falcon en moeder van Devoke) uitbundig hadden begroet, toen dacht ik dat we eens een eerste dekking gingen proberen. Per zei toen, het is al laat, ze heeft een lange reis achter de rug, laat haar nu maar even wennen aan de omgeving en geef haar maar wat rust.
Tja daar heeft hij een punt, maar de hormoonspiegel schiet door en als we te laat zijn was de hele reis voor niks, dus werd er wel een beetje zenuwachtig van, maar dacht ok dan proberen we het morgenvroeg meteen. Allle dames mochten mee naar binnen, ook Keetje. Falcon, Nellie en Devoke waren ook binnen en er was alleen een kinderhekje wat de boel uit elkaar hield. Falcon ging eens kijken en draaide daarna om en ging slapen. Hmmm, niet de reactie die ik verwacht had. Hij deed niet druk, was niet aan het piepen, maar ging slapen. Toen had ik ook meer rust en hebben we nog tot 04.15u over stambomen gesproken. Toen kon ik mijn concentratie er niet meer bijhouden en hebben we toch besloten allemaal naar bed te gaan.
Per zei "neem de dames maar mee naar boven, ze mogen ook op bed als je wilt" hmmmm..... dit zijn ze niet gewend. Thuis mogen ze niet boven komen, maar de dames hadden er absoluut geen moeite mee. Terwijl ik mijn koffer uitpakte keken me 4 honden aan alsof ze wouden zeggen "Uh, dat gaat echt niet passen met zijn 5e, misschien kun je op de grond slapen" maar Per zou Per niet zijn als hij niet ook een matras voor de honden had. Die naast mijn bed gelegd en toen had ieder zijn eigen plekje.

03.01.2020:  Met Keetje naar de dierenarts voor de eerste progesterontest.Keetje krijgt dan een volledige check up door de dierenarts, er word bloed geprikt, wat we vervolgens naar het laboratorium brengen en deze bellen dan binnen 2 uur de waarde door aan de dierenarts, die ons weer op de hoogte stelt. Met deze test kunnen we zien wanneer een teefje ovuleert en wanneer het beste dekmoment zou zijn.
Het vermoeden is dat we vandaag nog wat vroeg zijn, maar aangezien we nog naar Denemarken moeten reizen, wil ik dit graag zeker weten.
Het was dan ook een fijne bevestiging om te horen dat we inderdaad te vroeg waren.

.

  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • Google+ App Icon
voorspel keetje en Falcon