top of page

Over ons

We zijn een ambitieuze werk & show kennel van Flatcoated Retrievers ,die als doel nastreeft  “Dual Purpose” te blijven en de volgende prioriteiten heeft: Karakter / Gezondheid / Werk / Show.Zelf showen we regelmatig onze honden en brengen ze uit op veldwedstrijden.Indien nieuwe puppyeigenaren ook zouden willen showen of werken vinden we dit leuk en willen we ze daarin begeleiden maar het is absoluut geen must. Het gaat erom dat onze pups een goed leven krijgen met voldoende liefde en aandacht en medische zorg waar nodig.Wel vragen wij medewerking aan de verplichte gezondheidsonderzoeken. Op de pagina fokkersvisie kunt u lezen waar wij als kennel naar streven en waarom deze punten voor ons belangrijk zijn.Wij werken samen met de rasvereniging FRC en de Raad van beheer.Onze kennelnaam “Dutch D’Votion” is ook zeer toepasselijk en betekend vrij vertaald: Nederlandse toewijding.Deze is 19.01.2010 door de Raad van Beheer erkend.

De kennel is gevestigd in Eperheide. Het is een rustige plek omgeven door bossen waar we lekker met de honden kunnen wandelen of trainen.
De honden leven deels in huis en deels in de kennel.
Er zijn meestal 3 honden binnen in huis en we rouleren regelmatig.
De kennel is een losse aanbouw naast het woonhuis, met daarboven een appartementje.
In de kennel bevind zich de trimsalon waar de honden regelmatig op tafel komen voor hun controles en borstelbeurten. Hier kunnen we de honden ook wassen en trimmen.
Naast de trimsalon ligt een aparte puppyruimte waar pups vanaf 3,5 week oud in verblijven. De pups worden bij ons in de woonkamer geboren en groeien in huiselijke sfeer op. Vanaf 3,5 week oud hebben ze meer ruimte nodig en krijgen dan hun eigen puppyruimte met vloerverwarming en uitloopren. De buitenren komt in onze tuin uit, waardoor we goed zicht op de pups hebben en ze ook niet in contact komen met vreemde honden.

Ze komen dan wel nog regelmatig in huis voor benchtraining en socialisatie. 
Verder bevinden zich in de kennel 5 ruime binnenkennels waar de volwassen honden lekker droog en comfortabel kunnen liggen of rondlopen,

met daarachter 4 grote buitenrennen, waar weer een grote uitloopweide aan vast zit waar ze overdag zelf gebruik van kunnen maken. Natuurlijk nemen we ze meerdere keren per dag mee wandelen.
Om het huis heen hebben we 1,5 hectare weide voor de honden afgezet, waar ze lekker kunnen rennen en ravotten. Een groot deel van die weide

is ook als trainingsgebied ingericht. Zo zijn er heuvels gemaakt, greppels, stukjes bos, 2 houtwallen en grote vlakken met gemaaide stukken gras afwisselend met hoge begroeiing. Daar er bij ons in de regio weinig water is, en de Flatcoat toch echt een waterliefhebber is, hebben we speciaal voor hen een vijver aan laten leggen waar ze lekker kunnen zwemmen. Dit terrein is ook

fijn om de jonge pups kennis te laten maken met de verschillende obstakels in de natuur.
Daar we van ieder nest zelf een of twee pups aanhouden groeit onze kennel snel. Ik ben dan ook blij met onze gastgezinnen, zodat

de honden toch in huiselijke sfeer met voldoende zorg en aandacht opgroeien.

.

In 2014 heb ik in Barneveld de opleiding gevolgd voor ondernemer pension, asiel en kennel.
Hiervan hebben we in januari 2015 ons diploma gekregen.

Wekelijks geef ik jachttraining en puppycursus.

Op aanvraag geef ik in Heerlen ook showworkshops.
De workshop jachttraining geef ik (ook op aanvraag) zowel thuis in Eperheide als op locatie in zowel binnen- als buitenland.

Tot nu toe heb ik workshops gegeven in:

 • 2011 – Slovenië –   1 daagse workshop jachttraining

 • 2012 – Slovenië –   2 daagse workshop jachttraining,

 • 2012 – Slovenië –  ½ dag showtraining

 • 2012 – Duitsland – 1 daagse workshop jachttraining

 • Apr.  2013 – NL Heerlen – Showworkshop

 • Apr.  2013 – NL Epen – workshop jachttraining.

 • Juli   2013 – Finland – 5 daagse workshop jachttraining voor het 50- jarig bestaan van de Finse  Retrieverclub.

 • Nov. 2013 – NL Heerlen – Showworkshop

 • Dec. 2013 – Finland – 2 daagse workshop Veldwedstrijd

 • Apr. 2014 – NL Heerlen – Showworkshop

 • Apr. 2014 – NL Epen Kinderworkshop

 • Apr. 2014 – NL Epen workshop jachttraining

 • Juli 2014 –  Frankrijk – 1 daagse workshop jachttraining

 • Mrt 2015 –  NL Heerlen – Showworkshop

 • Apr 2015 –  NL Meerlo / Venlo 10 weken jachttraining

 • Mrt.2016 -  NL workshop jachttraining

Als u in het menu op Dark Devotion klikt, kunt u nog meer informatie over ons vinden.

bottom of page