top of page

Nieuws

Nieuws

Dark Devotion Zpecial Hip Zone is gedekt door Flatgolds Fire 'n Ice. Ales alles voorspoedig verloopt verwachten wij uit deze combinatie het Dutch D'Votion M-nest dat rond 2 januari 2019 geboren zal worden. 

 

Dutch D'Votion Enchanting Eclipse is gedekt door Dark Devotion Hip Zenith Zone.  Als alles voorspoedig verloopt verwachten wij uit deze combinatie het Dutch D'Votion L-nest dat rond 30 december 2018 geboren zal worden.

Uit beide nestjes verwachten wij alleen zwarte pups. Het dagboek zal zo spoedig mogelijk worden bijgewerkt.

27-10-2018: Fokplannen opnieuw bijgesteld, Eerste nestje met leverkleurige pups zal van Dutch D'Votion Gracefull Guide zijn, waarvan we haar loopsheid in februari 2019 verwachten.

Eclipse en Zpecial zijn nu beide loops maar zullen alleen zwarte pups geven die wel bruindragend zijn.
Deze nestjes verwachten wij eind december 2018 / begin januari  2019
Voor meer nieuws hierover kunt u het dagboek van het L & M nest volgen.

11-10-2018: Dutch D'Votion K-nest geboren.
Voor meer info kunt u het dagboek bekijken.

05-10-2018: Vandaag nieuwe fotosesies gemaakt van Dark Devotion Hip Sweet Sensation, haar zoon Dark Devotion Hip Zenith Zone en haar dochter Dark Devotion Zpecial Hip Zone. Van alle 3 hebben we apart foto's gemaakt, een aantal groepsfoto's en foto's van Sweet met haar dochter, Sweet met haar zoon en van Zenith en Zpecial als broer en zus samen. We moeten de foto's nog selecteren en zullen ze dan aal hun fotoalbum op hun pagina toevoegen.

29 en 30 september 2018: Showweekend in het Mecc Maastricht.

 

Voor Grace en Loesje hun eerste showervaring. Voor mij voor het eerst om een Dashond (Teckel) uit te brengen.

Zenith is momenteel niet in topconditie, maar nu de show zo kortbij is vond ik het wel leuk hem nog eens te presenteren.

 

29-09-2018: Flatcoats werden gekeurd door dhr. Wellens. De dashonden werden gekeurd door dhr. A. Doedijns.

 

Dutch D'Votion Graceful Guide: (open klas teven)  1e plaats Uitmuntend, met het CACIB en RES.CAC.


Dutch D'Votion Hip Zenith Zone: (open klas reuen)  2e plaats Uitmuntend.

"Loesje" Vatra Iz Panceva: (gebruikshondenklas teven) 1e plaats Zeer Goed.

Op zondag 30-09-18 deden we opnieuw mee met dezelfde honden. Nu waren er nieuwe keurmeesters en andere concurrentie.

De Flatcoats werden gekeurd door Mw. J. Hooijer en de Dashonden door dhr. Douma.

Dutch D'Votion Graceful Guide: open klas, 3e Uitmuntend.

Dark Devotion Hip Zenith Zone: open klas, 2e Zeer Goed.

Vatra Iz Panceva "Loesje" gebruikshondenklas, 1e Zeer Goed


 

showfoto 29-09-18 Mecc Maastricht 1e ZG.

07-08-2018: Jaarlijks oogonderzoek van Dark Devotion Uppish Utopy gelukkig alles in orde.
Aangezien we voor Uppish een dekreu in Engeland (Devon) bezoeken waarvoor we een enkele reis van 13u uur voor de boeg hebben, is het verstandig progesteron te bepalen zodat we het juiste dekmoment kunnen bepalen. Vandaag voor het eerst laten prikken met een waarde van 1,1. Dit is nog erg laag. Op donderdagnamiddag zal er opnieuw bloed geprikt worden. Ik verwacht de dekking zondag, misschien maandag.
We zijn in elk geval klaar voor vertrek.

01-08-2018: Dark Devotion Uppish Utopy loops. Zwarte en liverkleurige pups verwacht rond 15 oktober.

20.04.18: Dutch D'Votion Joy nest geboren. Een mooi nest van 8 pups. 4 reutjes en 4 teefjes.  Voor meer info en foto's kunt u het dagboek J-nest bekijken. 

16.04.18: Vandaag met 3 honden voor het nieuwe jaarlijkse oogonderzoek geweest. Gelukkig bij alle honden alles in orde.

Teefje Dutch D'Votion Enchanting Eclipse en de 2 reutjes Dutch D'Votion Born To Be The Best en Dark Devotion Hip Zenith Zone zijn onderzocht.


Ook vandaag de goedkeuring van de Flatcoat Retriever Club ontvangen voor het fokplan van Eclipse x Zenith.

15.04.18: Pups van Keetje nu levensvatbaar en kraamkamer gereed. In het dagboek van het J-nest kunt u hier meer over lezen en foto's bekijken.

12.04.18: Is een speciale datum. Het is mijn verjaardag en op deze dag werd in 2000 het eerste nestje van Dark Devotion geboren dat door mijn moeder gefokt werd. Het April's nest.
Op deze dag in 2010 werd het eerste nestje van Dutch D'Votion geboren. Mijn eerste zelf gefokte nestje. Het Angels nest.
En nu heel speciaal op dezelfde dag word er bij onze lieve vrienden, en Peetoom van ons dochtertje Lieke, nu hun eerste nestje geboren.


Zij hebben Engelse Springer Spaniels maar nog nooit een bevalling meegemaakt en waren erg zenuwachtig en bezorgd dus ik had aangeboden te gaan helpen met de bevalling en straks de begeleiding van hun nestje.  Hoe speciaal is het dan, dat ook dit nest weer op 12 april geboren word.
Natuurlijk was Lieke ook mee en heeft de pupjes al mogen aaien.

De bevalling is goed gegaan en ze hebben een mooi nestje van 6 teefjes en 3 reutjes.  
De ouderdieren zijn van goede werklijnen en de pups worden met stamboom verkocht. Er zijn nog pups beschikbaar, indien iemand interesse heeft of meer info over dat nestje wilt kunt u contact opnemen met cr.karnebeek@hetnet.nl

11.04.18: Eclipse is loops. Nieuw fokplan ingediend aangezien ik dan toch een andere reu moet kiezen. Eerst had ik  Dark Devotion Hip Zenith Zone in gedachte voor Eclipse, maar aangezien de dekking van Whistle niet door ging. Leek het me ook wel een interessante combinatie die reu dan voor Eclipse te gebruiken. Echter nu de eerste dag van de loopsheid bekend is blijkt dit niet te lukken. De dekdatum van Eclipse zal dezelfde datum zijn als waar Keetje moet bevallen. Ik kan dan geen 900km heen en weer gaan reizen voor de dekking, dus dan toch weer terug naar eerste keus Zenith.
Met spoed nieuwe oogonderzoeken geregeld waar we maandag 16 april voor terecht kunnen.

22.03.18: Dutch D'Votion Cute Challenge "Keetje" is drachtig. Nieuwe foto's in het dagboek van het J-nest.

19.03.18: Dark Devotion Wood Whistle is 6 jaar geworden. Een dikke proficiat aan al haar nestgenootjes.

Helaas is Whistle niet op tijd loops geworden en betekend dit ook dat ik niet meer met haar mag fokken, daar dit haar eerste nestje zou worden.
Doordat ik in april 2 nestjes gepland had (van Keetje en Whistle) had ik voor Eclipse pas fokplannen in 2019. Zij is 4-7-2013 geboren en zou ook haar eerste nestje krijgen. Nu het nest van Whistle niet meer doorgaat en Eclipse nog niet loops was, wil ik haar fokplannen vervroegen om zo wat meer ruimte voor Eclipse te creëren, zodat zij in elk geval op tijd is voor haar eerste nestje.

28.02.18: Dagboek J- nest bijgewerkt en recente foto's van Keetje en haar moeder Angel toegevoegd. Zie ook ter vergelijking de toegevoegde foto's van Angel als 3 jarige met haar moeder Dark Devotion Overjoyed Obsession en haar oma (destijds 12 jaar) Beck of Chelberough. Van het J- nest kan men dus 4 generaties teefjes terug zien.

23.02.18: Met Dark Devotion Wood Whistle naar dierenkliniek in Eersel geweest voor een algehele controle om te zien of er een reden is waarom haar loopsheid zo lang op zich laat wachten. Ze zou 19-03-2018 haar 6e verjaardag vieren en zou nu pas haar eerste nestje krijgen dus wil ik geen risico nemen.
Ze is helemaal nagekeken en de dierenarts vond haar in topconditie. Een hele geruststelling en nu maar geduldig afwachten.

18.02.18: Vandaag en gister is Keetje ofwel Dutch D'Votion Cute Challenge gedekt door Velvet Hunters Moonlight Serenade "Toff". Meer info hierover vind u in het dagboek J-nest.

13.02.18: Afspraak bij de oogarts voor Dutch D'Votion Cute Challenge "Keetje" en Dark Devotion Wood Whistle "Whistle".
Aangezien beide dames op korte termijn een nestje verwachten en het oogonderzoek verlopen is, zullen we de dames opnieuw laten testen. (Het oogonderzoek is maar 1 jaar geldig)
Beide dames kregen een goeie ooguitslag en zijn vrij van erfelijke oogziekte.
Bij Keetje is ook progesteron geprikt en hebben we vandaag het dagboek van het J-nest aangemaakt dat u kunt vinden via nestpagina J-nest.

09.02.2018:  Nieuwe website van Dutch D'Votion zichtbaar gemaakt. Pagina van Dutch D'Votion Cute Challenge is klaar, pagina nesten, verwachte nesten, J-nest. Er wordt nog hard gewerkt aan de overige pagina's. We zullen zo snel mogelijk de pagina van Dark Devotion Wood Whistle maken aangezien zij ook binnenkort haar nestje verwacht.

06.02.2018:  Dutch D'Votion Cute Challenge "Keetje" is loops geworden. In april 2018 worden zwarte en liverkleurige pups verwacht.

bottom of page