top of page

Dutch D’Votion Magic-nest

Fokplan is goedgekeurd door de Flatcoated Retriever Club.

Geboorte datum: 02-01-2019
Aantal nakomelingen: 11

Dagboek M-nest: scroll omlaag
onder motivatie dekreu

♀  Dutch D'Votion Must Be Magic
♀  Dutch D'Votion More Than Magic
♀  Dutch D'Votion Made By Magic
♀ Dutch D'Votion Making Magic

♂  Dutch D'Votion Meaningful Magic
♂  Dutch D'Votion Marvelous Magic
♂  Dutch D'Votion Magnificent Magic
♂  Dutch D'Votion Motivated Magic

♂  Dutch D'Votion Mettle Magic

♂  Dutch D'Votion Mighty Magic

♂  Dutch D'Votion Maximal Magic
 

Zpecial showstand 2_edited.jpg
Zpecial portret_edited.jpg
Zpecial portret 2.jpg

Dark Devotion Zpecial Hip Zone "Zpecial"

Geb.dat: 17-08-2013, leverkleurige teef

HD A –  PL vrij (0/0) - Ogen vrij

Voor meer info klik op bovenstaande link.
Daar vind u de stamboom, resultaten en meer foto's

Ice 20 months old show.jpg
Ice hoofd.jpg
ICE.jpg

Flatgold's Fire 'n Ice

Geb.dat: 10-01-2015, zwarte reu     

HD A – ED Vrij - PL vrij – Ogen vrij – Gonio Vrij
Hartonderzoek vrij.

Voor meer info klik op bovenstaande link. Daar vind u de stamboom, resultaten en meer foto's

                                                                     

Motivatie van de gekozen dekreu

Helaas zien we de Flatcoat tegenwoordig steeds groter en hoger worden, iets waar ik persoonlijk niet van houd en wat ook niet volgens de rasstandaard van ons ras is. Ik vind ook dat we steeds vaker Flatcoats zien die lang in lenden zijn, daardoor dus een langere rug hebben. Vaak overhoekt aan de achterpoten waardoor deze soms een heel stuk achter het lijf uitkomen en steeds vaker honden zonder voorborst of een zeer korte opperarm.
Ik maak me soms zorgen waar dit in de toekomst heen zal gaan.

Ik ben er trots op dat ik honden bezit die nog een compact postuur hebben, met goeie hoekingen, goede verhouding schouder/opperarm en daardoor ook voldoende voorborst hebben. Een hond die niet alleen mooi is, maar het ook in het jachtveld een hele dag vol kan houden. Daarbij houd ik van de normale maat Flatcoats en niet van het grote type. Iets wat ik vast wil houden in de toekomst.

Zpecial zelf is een mooi vrouwelijk teefje van goed formaat, maar haar moeder Dark Devotion Hip Sweet Sensation was iets mannelijk gebouwd. Wel goede verhoudingen maar voor een teefje vond ik haar iets te fors met een te mannelijk hoofd. Gelukkig hebben haar nakomelingen dit niet meegekregen doordat we als partner voor Sweet ellegante reu hebben gebruikt. Ook al is Zpecial zelf wel vrouwelijk, ze heeft toch de genen van haar moeder waar we rekening mee moeten houden, dus ook voor Zpecial wil ik geen grote of forse reu maar weer een ellegant type met normaal formaat. 
Een ander criteria waar ik rekening mee wil houden met het zoeken voor een dekreu is de achtergrondinformatie van patella-onderzoeken. 

 

Ik had naast Ice nog 2 andere reuen op het oog die een geschikte match zouden zijn, maar bij de reuen die leverdragend zijn, is er minder achtergrondinformatie over de patella-onderzoeken bekend. Patellaproblemen (knie-problemen) begint een sluimerend probleem te worden voor ons ras. Gelukkig nog niet in zo'n ernstige maten dat de honden er zelf last van hebben, maar als we niet voorzichtig fokken, kan dit in de toekomst wel het geval zijn. In Nederland, Zwitserland en Duitsland is hier meer aandacht voor en zijn patella onderzoeken verplicht. In overige landen is het niet verplicht en word er dus gefokt met honden waarvan de uitslag onbekend is. Patella graad 0 is het beste, dit is vrij. De gradatie gaat tot 5. Des te hoger het cijfer des te slechter de uitslag.Zpecial en haar nestgenoten zijn gelukkig patella vrij, maar de moeder van Zpecial had patella graad 1. Hier had ze zelf geen last van maar is wel een aandachtspuntje voor de fokkerij. Je wilt dit niet blijven op dubbelen.


Omdat ik de oud Engelse bloedlijnen wil behouden is de selectie in geschikte dekreuen een stuk kleiner.
Uiteindelijk bleven er naar mijn smaak 3 dekreuen over die een mooie match zouden zijn qua karakter, gezondheid en uiterlijk.


Een van de reuen die ik op het oog had was een jonge reu (2,5 jaar oud) uit Zweden (Engelse bloedlijn) die zeer ellegant is, goede werkresultaten heeft maar helaas nog geen nakomelingen. Zelf is hij getest op patella en beiderzijds vrij. Van zijn nestgenoten en ouderdieren zijn geen patella resultaten bekend. Zpecial moet nog haar eerste nestje krijgen en dan zou de dekking voor haar 6e verjaardag moeten zijn. Inmiddels is Zpecial 5 jaar en zou dit haar laatste loopsheid zijn waar ze gedekt kan worden. Ik durf het risico dus niet te nemen om een reu te gebruiken die nog geen nakomelingen heft. waarvan nog niet bewezen is dat hij vruchtbaar is. Verder vind ik het een risico omdat er geen nestgenoten en ouderdieren op patella getest zijn en we ook nog niet weten of hij vruchtbaar is en zo ja wat hij voor eigenschappen qua gezondheid vererft. Ik heb besloten deze reu als optie te houden voor Zpecial haar 2e nestje. Dan is de reu weer 2 jaar ouder en zijn er misschien resultaten van nakomelingen bekend.


Vervolgens vond ik een mooie reu uit Denemarken. Mooi uiterlijk, lief karakter en super werkkwaliteiten. Ik heb deze reu persoonlijk ontmoet toen zijn baasje bij ons voor een dekking van onze Dutch D'Votion Easy and Eager kwam. We hebben destijds samen getraind en deze reu had wel mijn aandacht. Hij is zwart maar wel bruindragend dus zou leverkleurige pups kunnen geven. Hetgeen waarom ik uiteindelijk toch niet voor deze reu gekozen heb is toch vanwege gezondheidsoverwegingen. Deze reu is zelf op patella's getest en beiderzijds vrij verklaard. Zijn nestgenoten en ouderdieren, grootouders zijn niet onderzocht dus dit is onbekend. Deze reu heeft 3 nesten nakomelingen waar wel heupen, ellebogen en ogen van onderzocht zijn, allemaal goede resultaten, maar helaas geen patella resultaten bekend.


De laatste reu die ik nog voor Zpecial in gedachten had was Flatgold's Fire 'n Ice. Een reu die ook al meerdere nestjes met nakomelingen heeft waarvan inmiddels ook gezondheidsresultaten bekend zijn. Hij heeft een lief karakter, werkt goed en ook een ellegante bouw. Van hem zijn wel nestgenoten, ouderdieren en grootouders onderzocht. We weten dus dat deze reu 3 generaties patella vrij is, wat in combinatie met Zpecial dus een super match is.
Een klein nadeel is dat hij puur zwart is, dit wilt zeggen dat hij geen bruine pups kan geven.
Ik had al veel mensen op de wachtlijst voor een leverkleurige pup, maar helaas moet ik deze teleur stellen want uiteindelijk kies ik dan gezondheid boven kleur. Ik ben ervan overtuigd dat "Ice" de beste match is voor onze Zpecial. De pups zullen allemaal zwart zijn maar wel leverdragend, dus indien mensen met nakomelingen willen fokken is er wel weer kans op leverkleurige pups.

Hier nog eens de link naar de website van "Ice" waar jullie meer foto's en informatie van hem kunnen vinden. Daar staan zijn gezondheidsonderzoeken, showresultaten en werkresultaten vermeld. Ook kunnen jullie via die site meer info vinden over zijn familie.
Hieronder nog de extra info met betrekking tot de patella onderzoeken 3 generaties achter Ice.

His grandmother Warpersmoss Fusilier (Imp UK) was tested and clear. His mother Flatgold’s Burning Flame is tested and clear (and so was her brother Flatgold’s breaking the Rules Riley, Flatgold’s Blustery Blizzard, Flatgold’s Black Zar and her sister Flatgold’s Brenda too hot to handle). Ice is tested and clear and so are his sisters Flatgold’s Firebird, Flatgold’s Flying Shadow and Flatgold’s Fly me to the Moon.

 

Dagboek Dutch D'Votion M- Nest

Op 02.01.2019 is Zpecial bevallen van 11 prachtige pups, Ons Dutch D'Votion Magic-nest. Gelukkig verliep haar bevalling vlot en waren er geen complicaties bij Zpecial of de pups. Zpecial was een lieve en zorgzame moeder. Helaas waren er terwijl Zpecial aan het bevallen was wel complicaties bij Eclipse, de moeder van ons L-nest waardoor de verzorging van de honden eerste prioriteit had en er niet direct tijd was om de website bij te werken.
Mensen die op de wachtlijst stonden hadden binnen 3 dagen bericht of er een pupje voor hun bij zat en we werden op de hoogte gehouden door een groepsapp waar ik bijna dagelijks een update in deed. Foto's en filmpjes van de pups en moeders zodat ze alle ontwikkelingen kunnen volgen.

In het nestje van Zpecial zat na de geboorte wel behoorlijk gewichtsverschil tussen de pups. Reutje rood was duidelijk de kleinste en lichtste maar ontwikkelde zich verder wel goed. Doordat zijn lichaamsgewicht een stuk lager was werd hij door de andere pups makkelijk aan de kant gedrukt als een van de zware pups besloot dat hij ook aan die tepel wou drinken, Daarom hebben we reutje "rood" vaker eerst prive laten drinken en als hij zijn buikje vol had dan mocht de rest er ook bij. Reutje rood is geen opgever en ook als de hele bende aan het drinken is probeert hij toch zijn weg naar een tepel te vinden, dit lukt hem dan ook maar na een paar seconden werd hij dan weer aan de kant geduwd. De zware pups gooien hun lichaamsgewicht in de strijd en daar kan hij nooit tegenop boxen, dus af en toe hielpen we hem een handje. Dagelijks werden alle pups gewogen om in de gaten te houden of iedereen goed bij kwam en om op tijd te merken wie wat extra's nodig had.

Het L-nest en M-nest lagen in 2 verschillende werpkisten maar wel in 1 ruimte. Met de 2 moeders ging dat super. Ze hadden beide elkaars pups geaccepteerd, als er van het ander nestje wel eens pups krampjes hadden en piepte dan ging ook wel eens de mama van het andere nest kijken en buikjes likken. Voeden deden ze normaal wel in hun eigen kist. Eclipse heeft 1 dag veel last van stuwing (melkproductie gehad) en toen haar eigen pups klaar waren met drinken maar ze schijnbaar nog stuwing had, liep ze de kist van het M-nest in om daar te voeden. Zpecial lag naast de werpkist, bekeek zich dat eens en ging weer verder slapen.

Ongeveer 2 weken laten waren de rollen andersom, toen had Eclipse een dipje en maakte maar weinig melk aan, maar Zpecial juist heel veel. Toen heeft Zpecial ook de pups van het L-nest mee gevoed. Het is echt prachtig om de natuur dit regelt en hoe lief de moeders voor elkaar en elkaars pups zijn.

Rond de 11e dag zijn de oogjes open gegaan. Met 2 weken oud zijn ze ontwormd met Drontal pup en zijn hun nagels geknipt. Met 2 weken kropen ze ook al de werpkist uit dus hebben we een verhoging erin gezet om ze in de werpkisten te houden. Rond 3 weken oud kregen ze hun eerste papje en mochten dan na het papje nog even in de ruimte rondlopen om de boel te verkennen. Ze reageren nu ook goed op geluidjes en op elkaar.

Vanwege de frissere temperatuur in de puppykamer zijn de pups tot 4 weken oud in de kraamkamer gebleven waar beide nestjes dus hun eigen werpkist hadden en 95% van de tijd door hun eigen moeder verzorgd werden. Hierna zijn ze verhuisd naar de puppykamers en aangezien het zo goed samen ging hebben we de 2 nestjes bij elkaar gelaten. Als de moeders er dan bij gingen dan maakte het niet meer uit wie waar dronk, allemaal een grote familie.

We hebben 2 puppyruimtes, de "Slaapkamer" en de "speelkamer".


De "slaapkamer" was ingericht met 2 grote manden en 1 klein mandje met vetbedden en fleecedekens erin zodat ze het lekker warm hebben om te slapen. , boven de grootste mand hing nog een warmtelamp en verder was de ruimte bekleed met dekens op de tegelvloer met daarop een flink pak zaagsel. Dit isoleert beter dus is warmer, maar houd de pups ook schoner en droger als ze zouden poepen en plassen. Meestal houden ze hun mand waar ze slapen schoon, zodra ze een paar passen uit de mand doen, gaan ze hun behoefte doen. Dit gebeurd dan in het zaagsel. Als ze nu gaan lopen dan word dit afgedekt en blijven de pups dus schoner en is het ook makkelijk op te ruimen. Daarbij trainen we ze nu al om in het zaagsel hun behoefte te doen.

De "speelkamer" is een grotere ruimte die de eerste week geheel bedekt was met dekens (3 lagen dik) om de pups op temperatuur te houden. Ook in deze ruimte is verwarming en een warmtelamp. Ze hebben daar meer ruimte om te lopen en te spelen. Ook deze ruimte heeft een luikje dat uitkomt in een mooie buitenren, maar vanwege de temperatuur laten we die ook dicht. Als de pups in de speelkamer zijn, kan de slaapkamer verschoond worden en andersom.

Hun papje kregen ze dan in de voerkamer waar ze ook ruimte hadden om na het eten nog wat rond te lopen, konden daar hun behoefte doen en daarna weer lekker de slaapkamer in.


Toen de pups 4 weken oud waren hebben we een nestdag gehad, waarbij alle baasjes uitgenodigd waren. Op zaterdag was nestdag van het L-nest en op zondag het M-nest. Voor de pups dus ook een indrukwekkend weekend. Rond 11u kwamen de toekomstige baasjes aan en kregen koffie/thee met beschuit met muisjes en wafels. Op deze manier konden de toekomstige baasjes onderling kennismaken (zien met wie ze appen) en zijn we daarna met zijn alle de pups wakker gaan maken en ze meegenomen naar de speelkamer. Hier kon iedereen knuffelen, foto's maken en de pups bewonderen. De pups zijn maar kort actief en slapen nog veel dus tussendoor ging de pups weer naar de slaapkamer en kregen de baasjes lunch en konden we wat vragen beantwoorden en ik wat algemene informatie geven. Daarna werd er pap gemaakt en konden de baasjes zien hoe goed de tafelmanieren van hun pups waren. Afsluitend met Limburgse vlaai waren het 2 leuke dagen waar ook de honden weer goed verwend werden.

Na zo'n druk weekend hebben de pups eerst een dag rust gehad en werden vervolgens ontwormd met een 3-daagse kuur van Panacur. Dit is een ontworming die ook evt. Giardia aan zou pakken. Hun papje werd ook steeds minder fijn gemixt en ze moesten toch nu al echt kauwen.

 

Pups 5 weken oud: Na 1 week in de "slaapkamer" is de ruimte ook aangepast en het zaagsel beperkt tot een soort  "poephoekje", een soort kattenbak met zaagsel erin.  Verder ligt er nu een extra  dikke grote fleecedeken in de ruimte tussen de 2 grote manden. In de manden liggen nog steeds vetbedden en dekens. Doordat de pups gewend zijn om hun behoefte in het zaagsel te doen, zoeken ze vaak die bak op om daar hun behoefte te doen en begint hun zindelijkheidstraining. Natuurlijk gebeuren er nog ongelukjes maar je merkt dat ze wel proberen om naar de bak te lopen. In de zomer staat het luikje open en kunnen de pups overdag dus naar de buitenren waar ze meestal dan hun behoefte doen. Nu in de winterperiode is het te koud om de pups naar buiten te laten gaan nu ze nog zo jong zijn en ook te koud om heel de dag het luikje open te laten, dus vandaar dat we voor deze oplossing gekozen hebben.

Nadat ze 1 week in de "Speelkamer" overal dekens hadden (van meerdere lagen)  hebben we het de week erna aangepast dat aan 1 helft van de ruimte dekens liggen en de andere helft is tegelvloer met in de hoek de soort kattenbak met zaagsel. De pups kennen inmiddels de weg goed in de ruimte en kunnen dus als ze het fris krijgen weer op de warme plekjes gaan liggen.

Het papje wat ze met 3 weken oud kregen was gemaakt van Royal Canin Maxi Starter brokjes die opgeweekt werden in warm water, met wat puppy-melkpoeder en dit werd dan gemixt tot een vloeibaar papje. Toen ze dit goed aten, werd de pap steeds vaster (minder water dus minder vloeibaar) Vanaf 4 weken oud werd geen melkpoeder meer toegevoegd. Toen de pups 4,5 week oud waren aten ze gewelde (opgeweekte) brokjes die niet meer gemixt werden. Toen ze dit een paar dagen goed aten werd de Royal Canin Maxi Starter brok gemengd  met de Royal Canin Maxi Junior. De eerste dag meer Starter en maar weinig Junior om ze langzaam te laten wennen. Vervolgend 50/50 en daarna meer Junior brokjes als Starter.
Sinds 07.02.19 eten ze alleen nog maar Royal Canin Maxi Junior brokjes die nog wel wat geweekt worden in water, maar ook dit gaat in de loop van de komende 2 dagen afnemen dat ze droge en vaste brokjes eten.
Zpecial en Eclipse nemen nu wat meer afstand van de pups zodat hun melkproductie afneemt. De pups eten nu voornamelijk brokjes en als de moeders erbij komen drinken ze nog een klein toetje. Als de moeders er constant bij blijven dan blijft de melkproductie op gang, dus de dames verblijven bij ons in de keuken en mogen hun pups zo'n 5 a 6x per dag voor 20 minuutjes bezoeken.


 

27-12-18: Zpecial is thuis aangekomen en zal nu bij ons blijven tot haar pups 9 weken oud zijn. Ik had nog even gewacht met het opzetten van haar werpkist zodat ik kon zien hoe de 2 hoogzwangere dames op elkaar reageerden. Voor hun zwangerschap zijn er nooit problemen geweest, maar je weet nooit hoe ze zich nu onder invloed van alle hormonen gedragen. Zeker als ze straks hun pups proberen te beschermen. Dit ging gelukkig goed. Ze hebben elkaar even begroet en gingen toen samen liggen slapen. De werpkist van Zpecial is inmiddels ook opgezet en beide dames zijn rustig en ontspannen.
Mocht na de bevalling toch blijken dat ze toch stress van elkaar hebben dan kunnen we alsnog de boel omgooien.

 

 

 

26-12-18: We hebben onze kantoorruimte weer omgetoverd tot kraamkamer. Grote poets gedaan, met meubels geschoven, alle dekens en handdoeken vers gewassen en alle spulletjes alvast klaargelegd. Ik geloof dat ze zoiets nesteldrang noemen, alleen weet ik niet zeker wie hier meer last van heeft.
In elk geval is alles klaar om de pupjes te verwelkomen.
Ook Roy heeft voor de zekerheid maar een gedeelte van zijn geweitjes (zijn trofeeën / zijn trots) naar de zolder gebracht. Tijdens ons Dutch D'Votion Joy nest had Keetje namelijk 2 geweitjes van de muur getrokken en deze voor de helft opgegeten. Lekker kluiven, maar Roy was niet blij. Deze keer dus uit voorzorg wat maatregelen getroffen.
Eclipse is sinds vanmorgen wat aanhankelijker, piept soms een beetje maar is verder nog rustig. Ik zou denken dat er iets op gang komt. Dit kan wel nog makkelijk 24 uur duren voordat de bevalling echt gaat beginnen. Ze eet gewoon goed en graaft nog niet. Ik verwacht niet dat het vannacht zover is maar voor de zekerheid slaap ik toch maar op de bank. Eclipse is vandaag al de hele dag met mij in haar kraamkamer om te wennen aan de nieuwe ruimte en alle spullen. Terwijl ik aan de website werk heeft zij wat tijd om zich "thuis" te gaan voelen.
Morgen komt het gastgezin van Zpecial, Zpecial brengen zodat deze ook wat tijd heeft om aan de nieuwe ruimte te wennen. Dan zullen we ook de werpkist van Zpecial opzetten. Waarschijnlijk komt deze op de plek waar nu de schapenvachtjes liggen. Ik wacht even met opzetten zodat ik kan beoordelen hoe de dames nu op het eind van hun dracht op elkaar reageren. Als ze gewoon ontspannen zijn dan kunnen de werpkisten vlak bij elkaar, merk ik dat dit juist stress veroorzaakt dan moeten we de boel weer omgooien.

 

 

 

 

23-12-18: Wij wensen iedereen hele mooie kerstdagen en alvast het allerbeste voor 2019.
Dat het een jaar mag worden met veel (honden)liefde, succes, geluk en een goede gezondheid.

 

 

15-12-18: Het buikje van Zpecial word ook steeds duidelijker zichtbaar. Het is vaak moeilijk op foto te zien maar het gastgezin heeft toch nog wat recente foto's gemaakt. Zpecial zal kerst nog met haar gastgezin vieren en zal dan op 27-12-18 naar ons komen zodat ze voldoende tijd heeft om aan de kraamkamer (en Eclipse) te wennen voor haar verwachte bevalling. Door op de foto te klikken kunt u deze groter bekijken en doorklikken naar de volgende foto.

 

 

09-12-18: Eindelijk tijd om de nestpagina aan te passen en het dagboekje bij te werken. Vanaf nu zullen de updates van Zpecial gewoon hier plaatsvinden.

 

05-12-18: Vandaag was het gastgezin met Zpecial op bezoek dat ik haar even kon bekijken en ze is echt wel drachtig. Duidelijk een andere uitdrukking op haar gezicht. Veel slomer als normaal. Inderdaad al een buikje en ook haar tepels worden langer en de vacht rondom de tepels trekt zich terug. Geen twijfel meer mogelijk! Sinds vandaag krijgt Zpecial ander voer. Ze is overgestapt naar Mother and baby om de pups zo goed mogelijk te begeleiden.

 

 

03-12-18: Haar buikje neemt toe en ook haar eetlust word steeds groter.

 

 

01-12-18: Er begint langzaam een klein buikje te ontstaat.

15-11-18: Het slome en luie gedrag van Zpecial word alleen maar erger en nu beginnen ook haar tepels te veranderen.

07-11-18: Kreeg ik al bericht dat Zpecial anders is dan anders. Ze lijkt wel wat sloomer en wat lui. Op zich een goed teken, maar we willen niet te vroeg juichen want ze kan ook schijnzwanger zijn.

 

 

06-11-18: Is Zpecial weer terug naar haar gastgezin gegaan die weer erg blij waren haar weer te zien en te knuffelen. Ze hebben natuurlijk er meegeleefd en regelmatig updates gehad maar zijn toch ook weer blij dat ze weer "thuis" is.

04-11-18: Aangezien het gister nog zo vlot verliep hebben we er nog maar een overnachting aangeplakt en zijn Ice vanmorgen nog eens gaan bezoeken. De eerste 2 dekkingen hebben in huis plaatsgevonden maar omdat ik toch nog graag een foto wou maken kozen we er vandaag voor om de 2 in de tuin samen te laten. Ook nu ging het weer allemaal vlot en soepel en hebben ze een kwartier gekoppeld gezeten. We hebben nu 3 succesvolle dekkingen gehad met een ruime tussentijd dus het moet nu wel goed zijn. Ice heeft zijn werk goed gedaan en nu is het aan Zpecial. Na de dekking zijn we weer aan de terugreis begonnen.

Fotoalbum van afgelopen dagen. Door op de foto te klikken kunt u deze groter bekijken en ook doorklikken naar de volgende foto's.

 

03-11-18: Vandaag had Hartmunt (baasje van Ice) een drijfjacht en zou de hele dag met de honden op pad zijn. Tussen de middag als ze pauze hadden dan kon hij snel naar huis komen om Ice en Zpecial bij elkaar te laten. We hadden dus afgesproken dat ik op een appje zou wachten wanneer de pauze begon en dan zouden we ons bij het thuisadres van Ice treffen. Tja en wat doe je dan de hele ochtend in een onbekend gebied met hond?
Ik had een mooi stuk land gevonden waar ik lekker met Zpecial kon wandelen. Kon zij even flink wat energie kwijt en een frisse neus halen en ik kon in de tussentijd proberen wat recente foto's van Zpecial te maken. Zpecial had het goed naar haar zin toen het bericht van Hartmunt kwam dat hij onderweg naar huis was. Ik moest nog een flink stuk terug wandelen en juist 5 minuten voordat we bij de auto waren springt Zpecial nog snel de sloot in. Hmm... fantastisch net voordat we naar Ice moeten besluit Zpecial om zichzelf even op Zpecial's wijze op te frissen voor haar lover. Geweldig dat ik daar met een zeiknatte en stinkende hond aan moet komen. Kon wel door de grond zakken. Hebben we net 2 uur gewandeld. Al 2 uur heeft ze langs die sloot gesnuffeld en juist voordat we vertrekken springt ze erin. Tja Flat-humor zullen we maar zeggen. Maarja gelukkig is het baasje van Ice ook wel wat gewend en had Ice er totaal geen moeite mee. Voordat we goed en wel binnen waren zaten de 2 al gekoppeld. Ook dekking 2 is dus geslaagd.

02-11-18: Om 10.00u vertrok ik met Zpecial weer naar Eersel om haar progesteronwaarde te bepalen. Eindelijk was deze hoog genoeg dat we aan onze reis om Ice te bezoeken konden beginnen. Gelukkig had ik voordat we naar Eersel reden al alle spullen ingepakt en zijn we zodra de uitslag bekend was direct doorgereden. Na veel file en wegwerkzaamheden kwamen we om 22.15u eindelijk aan op de plaats van bestemming.
Inka het baasje van Ice was met wat honden in Engeland om te trainen en te jagen, maar gelukkig was Ice bij haar man Hartmunt thuis gebleven zodat hij Zpecial kon dekken als de tijd rijp was. Zpecial eerst goed uitgelaten en haar toen laten kennismaken met Ice. Een gentleman die haar eerst even rustig liet binnenkomen en 10 minuten daarna stonden ze gekoppeld. Het verliep allemaal soepel. Met een gerust hart dat de eerste dekking gelukt is konden we gaan slapen en de volgende dag hadden we een nieuwe afspraak met Ice.

 

 

31-10-18: Zpecial haar progesteronwaarde was nog maar 2.57. Ze neemt haar tijd. Op vrijdag 2 november gaan we weer bloedprikken.

 

30.10.2018: Eclipse is gedekt door Zenith.
Nu maar duimen dat alles goed verloopt en we rond 31.12.2018 het Dutch D'Votion L-nest mogen verwelkomen.

 

 

Op vrijdag 26 oktober zijn we in dierenkliniek Eersel gaan bloedprikken om voor beide teefjes de progesteronwaarde te meten. De verwachting was ook dat deze nog te laag zou zijn, maar het is fijn om een richtlijn te hebben. Haar waarde van Eclipse was nu 2.65. De waarde van Zpecial was nu 0.414.
Op maandag zullen we opnieuw gaan prikken. Ook hebben we weer nieuwe foto's van beide dames gemaakt.
Dutch D'Votion Enchanting Eclipse (zwarte teefje) is moeder van ons L-nest en Dark Devotion Zpecial Hip Zone (leverkleurig) is mama van ons M-nest.
Door op de foto te klikken kunt u deze groter bekijken.

Op 21 oktober zowel Eclipse als Zpecial loops.

Eclipse heeft ons lang in spanning gehouden door haar loopsheid 2 maanden uit te stellen, maar sinds 21 oktober 2018 is ze dan eindelijk loops geworden.

Zij zal als ze dekrijp is gedekt worden door Dark Devotion Hip Zenith Zone. Om het juiste dekmoment te bepalen zullen wij haar progesteronwaarde laten bepalen.

Dezelfde dag kreeg ik bericht van het gastgezin van Dark Devotion Zpecial Hip Zone roepnaam Zpecial, dat zij ook loops is. Zpecial is een zus/nestgenoot van Zenith. Zpecial is dus de tante van het L-nest en Zenith is de oom van het M-nest. Van zowel het L-nest als het M-nest is dus Dark Devotion Hip Sweet Sensation de oma.
Zpecial haar loopsheid hadden we eigenlijk pas in februari 2019 verwacht, dus zij is eigenlijk te vroeg. Daarom is er ook nog geen nestpagina voor haar aankomend nestje aangemaakt. Dit zal nu zo snel mogelijk volgen. Tot die tijd zal ik de info m.b.t. haar nestje even bij het L-nest plaatsen aangezien de beide nestjes rond dezelfde periode geboren worden.

Op 5 oktober 2018 hebben we nog een fotosessie gemaakt van Zenith, Zpecial en hun moeder Dark Devotion Hip Sweet Sensation. Van alle honden zijn apart recente foto's genomen, maar we hebben ook verschillende leuke groepsfoto's gemaakt. Door op de foto te klikken kunt u deze groter bekijken.

 

bottom of page