top of page

Dutch D’Votion Lord/Lady-nest

Fokplan is goedgekeurd door de Flatcoated Retriever Club

 

Geboorte datum: 30-12-2018    
Aantal nakomelingen: 9

Leverkleurige pups aangeduid door Hip in stamboomnaam.

 

                                                                          

 

Dagboek L-nest: scroll omlaag
onder motivatie dekreu

♀  Dutch D'Votion Hip Lovely  Lady
♀  Dutch D'Votion Hip Luxurious Lady
♀  Dutch D'Votion Hip Lovable Lady

 

♂  Dutch D'Votion Loving Lord
♂  Dutch D'Votion Legendary Lord
♂  Dutch D'Votion Lustrous Lord

♂  Dutch D'Votion Hip Lucky Lord

♂  Dutch D'Votion Hip Local Lord

♂  Dutch D'Votion Hip Loyal Lord

05-06-2014 Eclipse 11 maanden oud.jpg
27-05-17.jpg

Dutch D'Votion Enchanting Eclipse "Eclipse"

Geb.dat: 04-07-2013, zwarte teef

HD A –  PL 0/1 - Ogen vrij

Voor meer info klik op bovenstaande link.
Daar vind u de stamboom, resultaten en meer foto's

27-05-2017.jpg

Dark Devotion Hip Zenith Zone "Zenith"

Geb.dat: 17-08-2013, liver reu      

HD A – ED Vrij - PL vrij – Ogen vrij – Gonio Vrij

Voor meer info klik op bovenstaande link. Daar vind u de stamboom, resultaten en meer foto's

                                                                     

Motivatie van de gekozen dekreu

Helaas zien we de Flatcoat tegenwoordig steeds groter en hoger worden, iets waar ik persoonlijk niet van houd en wat ook niet volgens de rasstandaard van ons ras is. Ik vind ook dat we steeds vaker Flatcoats zien die lang in lenden zijn, daardoor dus een langere rug hebben. Vaak overhoekt aan de achterpoten waardoor deze soms een heel stuk achter het lijf uitkomen en steeds vaker honden zonder voorborst of een zeer korte opperarm.
Ik maak me soms zorgen waar dit in de toekomst heen zal gaan.

Ik ben er trots op dat ik honden bezit die nog een compact postuur hebben, met goeie hoekingen, goede verhouding schouder/opperarm en daardoor ook voldoende voorborst hebben. Een hond die niet alleen mooi is, maar het ook in het jachtveld een hele dag vol kan houden. Daarbij houd ik van de normale maat Flatcoats en niet van het grote type.
Zowel Eclipse als Zenith voldoen voor mij aan het uiterlijke plaatje en en hebben nog mooi donker pigment.
Beide hebben ze een heel lief karakter, zijn erg aanhankelijk en houden van knuffelen maar in het veld hebben ze enorme werklust.
Beide hebben ze "will to please" dit wilt zeggen dat ze graag voor hun baas werken en graag als team opdrachten uitvoeren. Er zijn veel jachthonden die van apporteren houden maar dan uiteindelijk de dummy of het wild liever voor zichzelf houden en niet graag komen afgeven. Een hond met veel will to please komt je dit aanbieden omdat hij het met je wilt delen. Ook vinden ze het fijn om opdrachten voor je uit te voeren en als team bezig te zijn. Je moet als team op elkaar kunnen vertrouwen en kunnen samenwerken.

Dus ook qua karakter is dit een perfecte match.

 

Zowel Eclipse als Zenith komen uit bloedlijnen die mijn moeder gefokt heeft. Doordat het eigen fok is weten we ook veel van hun achtergrond want we proberen per nest zoveel mogelijk honden hun gezondheidsuitslagen te verkrijgen. Zodoende is er veel info bekend over nestgenoten maar ook van ooms, tantes, neven, nichten, nestgenoten van overgrootouders etc. Als we de stamboom van Eclipse bekijken zien we dat haar oma "Beck of Chelborough roepnaam Truffel" was. Ze staat hier als 3e generatie in de stamboom van Eclipse en dezelfde hond is de overgrootoma van Zenith waar ze als 4e generatie in de stamboom staat. Er zijn dus raakvlakken in de stamboom van beide ouders. Dit is een bewuste keuze. We fokken dus terug op de eigenschappen van deze geweldige hond, waarvan we ook inmiddels veel info hebben verkregen van nakomelingen. Verder zitten er genoeg andere honden in de stamboom zodat het inteelt percentage niet in gevaar komt.

Eclipse is een zwarte teef en we hebben haar DNA laten testen en daaruit is gebleken dat ze geen leverkleurige pups kan geven. Ze is "puur zwart"zoals ze dat noemen. Zenith is een leverkleurige reu dus zal het bruin gen toevoegen. Alle pus hebben dus een zwart uiterlijk maar kunnen wel bruindragend zijn, dit wilt zeggen dat als er met een van de pups gefokt zou worden er wel weer bruine (leverkleurige) nakomelingen uit kunnen komen.

We kijken enorm uit naar dit nestje. Ik zou hier heel graag zelf een pup van aanhouden maar aangezien ik thuis nu 10 honden voor vast heb zitten met af en toe nog een gast extra is het niet mogelijk er nu nog een pup bij te nemen. Gelukkig kunnen wij wel een pup van dit nest aanhouden die in een gastgezin zal gaan wonen. Angelique van Neer heeft 15 jaar geleden haar eerste Flatcoat bij mijn moeder gekocht en is inmiddels een goede vriendin geworden. Zij heeft al 3 Flatcoats (door ons gefokt) gehad en dus ook de nodige ervaring opgedaan. Zij zal met de pup bij mij komen trainen en ik mag hem of haar nog gaan showen en voor de fok gebruiken zodat ik toch met deze bijzondere bloedlijn verder kan.

 

Dagboek Dutch D'Votion L- Nest

30-12-18: Is Eclipse bevallen van het L-nest. Helaas heeft ze enorm veel pech gehad en de nodige complicaties gehad waardoor we een full-time job hadden aan de verzorging van Eclipse en haar nestje en de andere volwassen honden van onze kennel. Op 2 januari 2019 is ook Zpecial bevallen van het M-nest. Gelukkig had zij geen complicaties, maar met 2 nestjes pups die intensieve verzorging (dag en nacht) nodig hadden was het de eerste 10 dagen niet mogelijk om de website bij te werken. Voor de toekomstige baasjes is er een groepsapp aangemaakt en zij ontvangen dagelijks updates met foto's en filmpjes om de ontwikkeling van de pups goed te kunnen volgen. Op het moment dat met Eclipse, Zpecial en beide nestjes pups stabiel was en er ruimte was om aan de website te werken, toen bleek mijn computer gecrasht, dus helaas heeft de update op onze website enige tijd op zich laten wachten.

Met mama Eclipse gaat het nu goed en de pups groeien en ontwikkelen  ook allemaal goed. Gelukkig gaat het ook heel goed met beide mama's samen in 1 ruimte. Toen Eclipse teveel melk produceerde ging ze uit zichzelf bij de pups van Zpecial liggen, Zpecial lag erbij en vond dit prima. Als er een pupje van eender welk nest krampjes heeft dan staat meteen een van beide mama's gereed om hun buikjes te likken. Ook Zpecial verzorgd de pups van Eclipse. Ik ben opgelucht en blij dat dit gelukkig wel allemaal zo goed samen gaat.
De oogjes zijn goed open, ze reageren op geluiden, lopen al best stabiel, hebben al tandjes en beginnen nu met elkaar te spelen. Ze zijn inmiddels ontwormd, hun nagels zijn geknipt en sinds 3 dagen eten ze 3x daags pap. Net voordat ze pap krijgen mogen ze in de kraamkamer vrij rondlopen om de boel te verkennen.
Binnenkort zullen ze verhuizen naar de puppyruimte waar ze nog meer ruimte hebben om rond te lopen en om te spelen.
Hieronder volgt een fotoalbum. Door op de foto te klikken kunt u deze groter bekijken en doorklikken naar de volgende foto.
Op dit moment is er 1 groot fotoalbum met alle foto's van bevalling tot aan 3e week. Wanneer er meer tijd is zal ik per week een album aanmaken.

27-12-18: Zpecial is aangekomen en beide werpkisten staan nu klaar in de kraamkamer. Voor foto's zie dagboek M-nest.

 

26-12-18: We hebben onze kantoorruimte weer omgetoverd tot kraamkamer. Grote poets gedaan, met meubels geschoven, alle dekens en handdoeken vers gewassen en alle spulletjes alvast klaargelegd. Ik geloof dat ze zoiets nesteldrang noemen, alleen weet ik niet zeker wie hier meer last van heeft.
In elk geval is alles klaar om de pupjes te verwelkomen.
Ook Roy heeft voor de zekerheid maar een gedeelte van zijn geweitjes (zijn trofeeën / zijn trots) naar de zolder gebracht. Tijdens ons Dutch D'Votion Joy nest had Keetje namelijk 2 geweitjes van de muur getrokken en deze voor de helft opgegeten. Lekker kluiven, maar Roy was niet blij. Deze keer dus uit voorzorg wat maatregelen getroffen.
Eclipse is sinds vanmorgen wat aanhankelijker, piept soms een beetje maar is verder nog rustig. Ik zou denken dat er iets op gang komt. Dit kan wel nog makkelijk 24 uur duren voordat de bevalling echt gaat beginnen. Ze eet gewoon goed en graaft nog niet. Ik verwacht niet dat het vannacht zover is maar voor de zekerheid slaap ik toch maar op de bank. Eclipse is vandaag al de hele dag met mij in haar kraamkamer om te wennen aan de nieuwe ruimte en alle spullen. Terwijl ik aan de website werk heeft zij wat tijd om zich "thuis" te gaan voelen.
Morgen komt het gastgezin van Zpecial, Zpecial brengen zodat deze ook wat tijd heeft om aan de nieuwe ruimte te wennen. Dan zullen we ook de werpkist van Zpecial opzetten. Waarschijnlijk komt deze op de plek waar nu de schapenvachtjes liggen. Ik wacht even met opzetten zodat ik kan beoordelen hoe de dames nu op het eind van hun dracht op elkaar reageren. Als ze gewoon ontspannen zijn dan kunnen de werpkisten vlak bij elkaar, merk ik dat dit juist stress veroorzaakt dan moeten we de boel weer omgooien.

 

 

 

 

23-12-18: Wij wensen iedereen hele mooie kerstdagen en alvast het allerbeste voor 2019.
Dat het een jaar mag worden met veel (honden)liefde, succes, geluk en een goede gezondheid.

 

14-12-18: Vandaag is de eerste pup van het K-nest vertrokken. Net voor zijn vertrek nog even met de 3 pups, Eclipse, Uppish, Loesje en Nimble door de wei gelopen. Daar even van de situatie gebruik gemaakt om wat nieuwe foto's van Eclipse te maken. Ze heeft al een flinke buik met aan de zijkant ook echt al 2 bulten. Nog 2 weken tot haar bevalling. Ik denk dat we tegen die tijd een klein geitje hebben. Door op de foto te klikken kunt u deze groter bekijken en doorklikken naar de volgende afbeelding.

 

 

 

09-12-18: Er is inmiddels een eigen nestpagina met dagboek aangemaakt voor het M-nest. Waardoor we deze pagina weer voor het L-nest kunnen behouden zoals oorspronkelijk bedoeld was. Door de drukte met het K-nest was het nog niet gelukt om het dagboek aan te passen. Nu zijn we weer helemaal up to date. Maar ik denk dat het belangrijkste nieuws toch wel is dat ze drachtig is en naar omstandigheden alles goed met haar gaat.

 

07-12-18: Eclipse heeft al een flinke buik met 2 builten aan de zijkant. Ze lijkt nu al een geitje en moet nog dik 3 weken. Eclipse leefde voornamelijk in de kennel en kwam af en toe in huis. Nu met de dikke buik willen we geen risico lopen dat ze in haar enthousiasme met spelen zich stoot tegen haar buik, dus is nu fulltime binnen. Waar ze overigens geen problemen mee heeft en geniet van alle aandacht. De pups van het K-nest zijn ook veel in huis en hier speelt ze soms mee, maar dit word haar al snel te vermoeiend en geeft dan haar grens duidelijk aan en negeert ze daarna weer.

 

25-11-18: Eclipse wist alle signalen goed te verbergen maar sinds eind november zien we toch duidelijk dat de vacht in de flanken naar buiten staat en er een buikje ontstaat.

13-11-18: Vaak merk ik toch al vrij snel na de dekking dat de uitdrukking veranderd of dat teefjes zich anders gedragen als normaal. Vaak ruiken ze ook erg interessant voor de reutjes. Allemaal signalen die op zwangerschap kunnen wijzen. Eclipse wist het spannend te houden. De reutjes reageerde niet op haar, ook merkte ik niks aan onze andere teven die samen met haar uit gingen. Ik zag geen verandering aan haar "gezicht" of uitdrukking. Ze was niet slomer of luier als normaal, het enige kleine detail wat me opviel was dat ze niet graag stil stond of zit. Ze is of in beweging of gaat liggen. Dit merkte ik ook als we in het bos aan het wandelen waren en het tempo van ons dochtertje ligt nog niet zo hoog dus regelmatig moesten de honden even wachten of konden in de tussentijd een dummy apporteren terwijl Lieke de bende weer in kon halen. Hier viel me het meest op dat als Eclipse moest wachten ze direct ging liggen. Verder geen signalen.

​​31-10-18: Eclipse haar 2e dekking van Zenith.

 

30-10-2018: Eclipse is gedekt door Zenith.

Nu maar duimen dat alles goed verloopt en we rond 31.12.2018 het Dutch D'Votion L-nest mogen verwelkomen.

 

26-10-18: Zijn we in dierenkliniek Eersel gaan bloedprikken om voor beide teefjes de progesteronwaarde te meten. De verwachting was ook dat deze nog te laag zou zijn, maar het is fijn om een richtlijn te hebben. De progesteronwaarde van Eclipse was nu 2.65.
De waarde van Zpecial was nu 0.414. Op maandag zullen we opnieuw gaan prikken.

Ook nog wat foto's van de beide dames gemaakt. (Eclipse zwart en Zpecial leverkleurig) Klik op de foto om ze groter te bekijken.

21-10-18: Eclipse heeft ons lang in spanning gehouden door haar loopsheid 2 maanden uit te stellen, maar ze is dan eindelijk loops geworden.

Zij zal als ze dekrijp is gedekt worden door Dark Devotion Hip Zenith Zone. Om het juiste dekmoment te bepalen zullen wij haar progesteronwaarde laten bepalen.

Dezelfde dag kreeg ik bericht van het gastgezin van Dark Devotion Zpecial Hip Zone roepnaam Zpecial, dat zij ook loops is. Zpecial is een zus/nestgenoot van Zenith. Zpecial is dus de tante van het L-nest en Zenith is de oom van het M-nest. Van zowel het L-nest als het M-nest is dus Dark Devotion Hip Sweet Sensation de oma.

Zpecial haar loopsheid hadden we eigenlijk pas in februari 2019 verwacht, dus zij is eigenlijk te vroeg. Daarom is er ook nog geen nestpagina voor haar aankomend nestje aangemaakt. Dit zal nu zo snel mogelijk volgen. Tot die tijd zal ik de info m.b.t. haar nestje even hierbij plaatsen aangezien de beide nestjes rond dezelfde periode geboren worden.


Deze info is inmiddels naar het M-nest verplaatst.
 

 

Op 5 oktober 2018 hebben we nog een fotosessie gemaakt van Zenith, Zpecial en hun moeder Dark Devotion Hip Sweet Sensation. Van alle honden zijn apart recente foto's genomen, maar we hebben ook verschillende leuke groepsfoto's gemaakt. Door op de foto te klikken kunt u deze groter bekijken.

 

 

 

bottom of page