top of page

Dark Devotion

                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                

 

De Flatcoat Retriever kennel Dark Devotion is opgericht door Louisianne Schmit, ofwel mijn moeder.  
In 1989 kreeg zij haar eerste Flatcoat en raakte besmet met het Flatcoat virus.
Zij showde haar honden internationaal, ging pick-uppen op grote jachten, deed mee aan veldwedstrijden en organiseerde jachttraining-workshops.
In 2000 fokte zij haar eerste nestje. Dit werd geboren op 12 april (mijn 13e verjaardag) en ik mocht helpen met de bevalling en het verzorgen van de pups. Ik heb altijd met veel liefde en plezier geholpen met het verzorgen van de volwassen honden en pups.

In 2008 kreeg ik mijn eigen Flatcoat. Natuurlijk een die door mijn moeder gefokt was. Dit was Dark Devotion Overjoyed Obsession, ofwel "Ootje".
Dit was mijn leermeester! Voordat ik Ootje kreeg ging ik wel al met mijn moeder mee naar shows en bracht daar ook honden uit, maar ik was toen nog anti-jacht. Ik vond het allemaal zielig en wilde toen niks met de jacht te maken hebben. Puur uit onwetendheid.


Voordat ik Ootje kreeg luisterde en keek ik wel mee, met de workshops jachttraining die gegeven werden en hielp ook al met het geven van puppycursus.

Maar toen ik mijn eigen hond kreeg moest ik die kennis in praktijk brengen. Ik wilde haar helemaal zelf trainen en zelf op wedstrijden uitbrengen.

Door Ootje ben ik toch jachttraining gaan doen (met dummy's, niet met echt wild)  en me gaan verdiepen in de jacht. Eenmaal meer kennis over het jagen zijn we steeds een stap verder gegaan en uiteindelijk ben ik ook mee geweest op jachten om met Ootje te apporteren en nam ik  deel aan veldwedstrijden. We waren een super team en zijn tot het hoogste niveau gekomen.
Vanaf toen was dit iets wat ik samen met mijn moeder kon doen en kon ik haar passie ook beter begrijpen.


Ik ging toen naast Ootje meer van haar honden trainen en uitbrengen op shows en veldwedstrijden.
Ook ik vroeg mijn eigen kennelnaam aan en fokte in 2012 mijn eerste nestje. Dat precies 10 jaar later, weer op mijn verjaardag geboren werd.
Hier hield ik Dutch D'Votion Ambitious Angel van aan.
In 2012 had ik 4 eigen Flatcoats en mijn moeder had er 8. 

Ik woonde destijds in een appartement boven de kennel, waardoor we samen voor de honden konden zorgen en samen onze (uit de hand gelopen) hobby konden uitvoeren.  
Helaas werd er eind 2012 bij mijn moeder longkanker met uitzaaiing in de hersenen geconstateerd en is ze in 2013 hieraan gestorven.
Onze wereld stortte in.

 

Na het overlijden van mijn moeder, heb ik haar honden overgenomen en had toen 12 volwassen Flatcoats en op dat moment nog een nestje pups.
Het Dark Devotion Z- nest was kort voor haar overlijden geboren. Hiermee was ze het alfabet rond en was dit een mooie afsluiting van haar kennelnaam.

Haar kennelnaam zal ook niet meer gebruikt worden. De nesten die ik in de toekomst nog fok zullen de kennelnaam Dutch D'Votion hebben, maar komen voort uit de honden van Dark Devotion.
 

Mijn moeder heeft haar eigen website tot 3 weken voor haar dood zelf bijgehouden. Deze site heb ik intact gelaten en hierop kunt u meer informatie vinden over het ontstaan van de kennel en over onze honden. 

--- we hebben 2023 gemerkt dat de site www.dark-devotion.com niet meer bestaat en doen er nu alles aan deze terug te vinden --- 

Bij
"Hoe het verder ging" kunt u verder lezen wat er in de periode van 2013 tot nu gebeurd is. 

 

Laatste update 09-08-2013
2023: we proberen deze link te herstellen.

Klik op de foto om ze groter te bekijken

bottom of page