Showtraining


Showworkshop

Voor de showworkshop zijn alle rassen welkom. De workshop is leuk en leerzaam voor een beginnende handler, maar ook voor ervaren handlers die hun jonge hond met het showen en alle afleiding die daarbij komt, willen socialiseren.
Minimum leeftijd van de hond: 16 weken.
Minimun leeftijd van de handler: 12 jaar.

Tijdens de workshop worden theorie met praktijklessen afgewisseld zodat ook de honden tussendoor voldoende rust krijgen. De praktijklessen zullen gefilmd worden zodat de handler zijn eigen fouten kan zien en we dit kunnen nabespreken. De workshop word afgesloten met een groepsfoto en individuele showfoto.

De workshop zal een hele dag in beslag nemen. Aanvang om 9.00u, einde 17.00u.
Aan bod komen:

 • Voorbereiding voor de show
 • Trimadvies
 • Theorie:
  • Waarom showen
  • Anatomie van de hond en hoe een verkeerde anatomie zichtbaar is in stand of gangwerk.
  • Ras-standaard
  • Waar een keurmeester tijdens de keuring op let
  • Hoe in te schrijven, in welke klasse en uitleg over de kwalificaties en evt. titels.
 • 3 praktijklessen;
  • mooi staan (voerend als op afstand)
  • betasten van de honden
  • gangwerk
  • nabespreking video


Tip voor fokkers: Dit zou ook een leuk alternatief zijn als terugkomdag (nestdag) voor uw pups.

 

 Onder aan de pagina vind u een fotoalbum om een beter beeld te krijgen van de locatie en impressie van de workshop.

 

De locatie die ik voor deze workshop mag gebruiken is makkelijk bereikbaar, en ligt gelegen op een industrieterrein omringt met weides waar de honden in de pauze lekker kunnen rennen. Er is een grote parkeerplaats en het oefenterrein is volledig afgesloten met een groot hekwerk dus er kan geen hond “ontsnappen”.

De locatie waar de praktijkles gegeven wordt, is overdekt dus kan tijdens alle weersomstandigheden benut worden. Verder word hier zo goed mogelijk een showring nagebootst met alle afleidingen waar jonge honden van zouden kunnen schrikken.

Het adres is: Heliumstraat 1, 6422 PK Heerlen

 

De meeste showinschrijvingen kosten € 50,- met een beetje geluk staat u dan 15 minuten in de showring. De keurmeester heeft dan geen tijd om u of uw hond te begeleiden en verwacht dat u weet wat de bedoeling is en dat uw hond gesocialiseerd is. Is dit niet het geval kan het zijn dat uw hond schrikt of een slechte ervaring op doet. Bent u zelf onervaren of slecht voorbereid zal het showen met een hoop stress en vaak met teleurstellingen gepaard gaan, wat dan erg jammer zou zijn.

Het goed uitbrengen van uw hond kan een zeer groot verschil maken. Mensen die een goede hond hebben, maar deze verkeerd voorbrengen, zullen uiteindelijk toch vaak teleurgesteld naar huis gaan. Zeker als beginnend handler is het allemaal spannend en wil je het zo goed mogelijk doen. Helaas heb ik op show vaak beginnende handlers zien stuntelen en stressen doordat er op dat moment niemand tijd heeft om hun te begeleiden en ze dus teleurgesteld naar huis vertrekken en denken “Showen… 1x en nooit meer!” wat erg jammer is.

Zodoende ben ik deze workshops gaan organiseren. Om de mensen met hun honden goed voor te bereiden voor dat ene moment, zodat ze in de showring zelfverzekerd van het moment kunnen genieten.

Maar ook voor de ervaren handler is het nuttig om hun jonge hond te socialiseren. Men kan de pup natuurlijk ook op show in de puppyklasse inschrijven, maar dit is een kort moment dat men daadwerkelijk in de ring staat. Vaak is dan de druk hoog om te presteren of om de pup mooi te laten staan. Er is maar 1 keurmeester en deze heeft maar kort tijd voor uw pup. Tijdens de workshop leren de jonge honden met alle zelfde afleidingen om te gaan, is er een ontspannen sfeer, meer oefenmomenten, en meer deelnemers die de hond als “keurmeester” kunnen betasten, zodat deze hier positieve ervaring mee opdoet. Verder kunt u tijdens de terugblik op de videobeelden van de praktijkles zelf zien wat de plus en minpunten van uw hond of uzelf zijn.

Prijzen

 • Actieve deelname (met hond) is € 60,-
 • Passieve deelname (toeschouwer die de hele dag erbij is) € 15,-
 • Lunch p.p. € 12,50 (onbeperkt drinken, 2x snacks, en uitgebreide lunch)

Indien een koppel beide Actief deelnemen is dit voor € 50,- excl. lunch.

 

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar: michelle_noteborn@hotmail.com.
Vermeld daarbij het ras van uw hond, de leeftijd van de hond en uw eigen showervaring.

Voor de workshop zijn minimaal 7 actieve deelnemers nodig.

Indien er nog geen data bekend is, maar u wel interesse heeft in de workshop, kunt u ook een mailtje sturen en word u op de hoogte gehouden van de eerst aankomende workshop.

 

De eerst geplande showworkshop is op zondag 15-03-15. Inschrijven is nog mogelijk.

 

Fotoalbum

Door op de foto te klikken, komt deze groot in beeld en kunt u makkelijk naar de volgende foto klikken.