Dagboek van het Dutch D’Votion I – nest dat op 02-05-2016 is geboren
Nog reutjes beschikbaar

Omdat we nog volop bezig zijn met de website is het bewerken van teksten, foto’s en filmpjes soms wat moeilijk. Om die reden verplaatsen we (tijdelijk) het dagboek naar een andere omgeving.

Het meest actuele dagboek kunt u vinden op http://michellenoteborn.wix.com/dutch-dvotion-i-nest

 

Woensdag 04.05.2016: Gelukkig zijn weer alle pups flink in gewicht toegenomen. Een goed teken. Bij een paar pups is de navelstreng al afgevallen. Zoey heeft wat meer rust gevonden en komt nu ook af en toe eens uit de werpkist om ervoor te gaan liggen zodat ze de pups wel in de gaten kan houden maar zelf ook wat rust krijgt.

Trotse Zoey met der pups          Zoey met der pups

Dinsdag 03.05.2016: Het gaat goed met Zoey en pups. Allemaal zijn ze goed bijgekomen en goed actief.

Puppy blauw aan het drinken          Puppy`s         IMG_8138

Maandagavond 02.05.2016 is Zoey bevallen van 10 prachtige zwarte pups. Kelvin en Carola waren er tijdens de bevalling bij en wouden heel graag zelf een teefje van Zoey aanhouden. Tijdens de bevalling heeft Zoey het extra spannend gehouden door ons eerst 9 prachtige reutjes te geven en pas als laatste 1 teefje. Zoey heeft de bevalling heel goed gedaan en is erg zorgzaam en voorzichtig met haar pupjes. De pups liggen er tevreden bij en drinken allemaal goed. Zoey tijdens de bevalling. Ook de pups liggen er comfortabel bij.

Puppy             Tussen de voorpoten van Zoey

Zoey net na de bevalling met haar 10 prachtige pups. De reutjes hebben we een kleurmerkje in de nek gegeven en het teefje net boven haar staart. Op deze manier kunnen we de gewichtjes en ontwikkelingen van de pups beter volgen. Na alle inspanningen is het nu tijd voor rust.

IMG_8122

IMG_8104

IMG_8129

 

Donderdag 28.04.2016 als Zoey op een zij ligt kun je nu ook de pups zien bewegen als deze zich draaien en schoppen. We hebben geen tv meer nodig, dit is best wel spannende live tv.

Woensdag 27.04.2016 Nog een nieuwe foto in stand gemaakt waarop haar dikke buik nu ook goed te zien is.

IMG_8090

27.04.2016

Zondag 24.04.16 Hebben we Zoey haar kraamkamer in orde gemaakt. De werpkist opgezet, alvast een kastje met wat spulletjes voor de bevalling klaargezet. De handdoekjes, warmtelamp en kleine spulletjes worden pas op het laatst neergezet maar nu kan Zoey alvast wennen aan haar privé kamertje. Ze kan zich alvast terug trekken in de werpkist, op het grote kussen naast de kist of als ze het warm heeft op de tegelvloer liggen. Tussendoor komt ze ook nog samen met ons en de andere honden in de keuken, maar ze kan zich nu zelf terugtrekken als ze daar behoefte aan heeft. De andere honden mogen niet in “haar” kamertje komen.

 

IMG_8098Zoey naast werpkist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 15.04.2016 Is Zoey in Eperheide gebleven. We merkte dat ze sneller moe werd en ook sneller uitgeput was bij lichamelijke inspanning. Ze zocht duidelijk haar rust op en wou liever niet meer mee met de lange wandelingen. Aangezien Zoey in Nijmegen nog traplopen moest was het beter dat ze op Eperheide bleef en ook haar lichamelijke rust kreeg. Ze was direct opgenomen in de roedel en pikte meteen het beste plekje in.

Maandag 28.03.2016 Hebben Kelvin en Carola wat foto’s van de drachtige Zoey gemaakt.

IMG_8023IMG_8022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 25.03.16 Was Zoey weer op Eperheide maar trainde niet meer mee. Ze had al duidelijk opgezette tepels, met een rode kring en de haarlijn rondom de tepels was zich aan het terug trekken. Je zag haar buikje groeien en we wouden liever geen risico lopen. Ze mocht nog voor de gezelligheid mee, maar geen intensieve training meer.

Vrijdag 18.03.16 Heeft Zoey nog meegedaan tijdens de training en had er wel nog steeds veel plezier en zin in. Daarna mocht ze dan nog even mee de keuken in voor wat extra aandacht. Een paar dagen later kreeg ik telefonisch van Kelvin en Carola een bevestiging dat ze het ook in huis merkte. Zoey was veel rustiger en kalmer als normaal. Wel heen aanhankelijk, maar anders…

Vrijdag 11.03.2016 Kwamen Kelvin en Carola weer samen met Zoey naar Eperheide voor de jachttraining. Ik zag een andere blik in haar ogen en zei direct “die is drachtig”. Het is soms moeilijk te verklaren hoe ik dit zie en het is ook niet bij alle teefjes even duidelijk, maar bij Zoey kon ik het van haar gezicht aflezen.

Zondag 06.03.2016 Carola en Kelvin zijn nog eens met Zoey naar Sjors gereden. Ze hadden al in de planning om dan maar direct de Bever erbij te halen, maar zover is het helemaal niet gekomen. Zoey en Sjors waren nog geen 5 minuten bij elkaar of de dekking was een feit. Vervolgens stonden ze 40 minuten gekoppeld. Met 3 succesvolle dekkingen moeten we nu gaan duimen voor een mooi nestje. Als Zoey drachtig is dan verwachten we haar bevalling rond 6 mei 2016

Zaterdag 05.03.2016 Opnieuw met Carola en Zoey naar Sjors. Ze bij elkaar gelaten maar het ging niet zo soepel als de keer ervoor. Zoey was geschrokken en begon van zich af te bijten als Sjors een poging wou wagen. Na 1,5 uur voorspel wouden we het opgeven. Plots rent Sjors naar de deur om de keuken in te lopen. We maakte nog een grapje “zie je Sjors heeft ook genoeg ervan”. Tot ieders verbazing was hij zijn knuffel “de bever” gaan halen en kwam trots naar buiten. Daagde Zoey uit, rende samen 2 rondjes en daarna bood hij hem Zoey aan. Hij legde hem op de grond voor Zoey neer, Zoey nam de bever op en de dekking was gebeurd. Wat een charmeur die Sjors! Hij weet wel hoe hij de dames moet versieren. Wij moesten allemaal wel lachen om de actie van Sjors konden het dan ook niet laten om een foto te maken met de “Lucky Bever”.

IMG_7880 IMG_7879

 

Vrijdag 04.03.2016 Hadden we een date met Sjors. Kelvin en Carola die nog nooit een dekking meegemaakt hadden vonden het ook erg spannend en hadden gevraagd of ze mee mochten. Eerst naar Nijmegen en van daar uit naar Hoogland. Om 20.15u kwamen we aan, Zoey was nog maar 5 minuten binnen en de dekking was gebeurd. Zoey en Sjors hebben ruim 30 minuten gekoppeld gestaan. Een succesvolle dekking. De volgende ochtend hadden we alweer om 8.00u afgesproken dus gelukkig mocht ik bij Carola en Kelvin in Nijmegen overnachten.

IMG_7861

Donderdag 03.03.2016 Opnieuw 1,5 uur naar Best gereden om weer bloed te prikken voor de progesteronwaarde te bepalen. We moesten ongeveer een uurtje op de uitslag wachten. Naar huis rijden was 1,5 uur richting het zuiden en naar de dekreu nog 1.5 uur naar het Noorden, dus we konden het best daar op de uitslag wachten. Voor het geval we door zouden moeten rijden naar de dekreu had ik Uppish en Grace meegenomen zodat zij niet de hele dag alleen thuis waren. In de tijd dat we moesten wachten heb ik een stukje met de 3 gewandeld en op de parking nog een training met Grace gedaan. Daarna nog even de hondjes wegen en toen was de uitslag bekend. Zoey woog 29 kg en de progesteron waarde van Zoey was 6.74.

Dinsdag 01.03.2016 Zijn we bij dierenkliniek Den Heuvel in Best gaan bloedprikken om haar progesteronwaarde te bepalen. Dit hormoon geeft haar ovulatie aan. Hierdoor kunnen we beter haar vruchtbare periode bepalen waarop de kans op bevruchting na een succesvolle dekking groter is. Deze test word dus gedaan om het optimale dektijdstip te bepalen. Op dinsdag 1 maart toonde ze wel al wat tekens van dekrijp maar waren we duidelijk te vroeg. Haar waarde was toen 3.57. De dierenarts heeft nog een inwendig onderzoek gedaan om te voelen of er vernauwingen of complicaties waren die de dekking of een natuurlijke bevalling in de weg zouden staan. Gelukkig was alles in orde en kregen we een complimentje over haar mooie bouw, vacht en lieve karakter.

Normaal woont Zoey bij Kelvin en Carola Vroegop in Nijmegen, die wekelijks naar Eperheide komen voor de jachttraining. Vrijdag 26.02.16 heeft Zoey nog meegetraind en is daarna bij mij gebleven zodat ik haar wat beter in de gaten kan houden. Zoey is bij ons geboren en letterlijk en figuurlijk “kind aan huis”. Ze verbleef in de keuken samen met Dark Devotion Uppish Utopy en Dutch D’Votion Graceful Guide wat ze best gezellig vond.

Maandag 22.02.2016  is “Zoey” loops geworden.